Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.886 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Vrijdagochtend 13 september. Een typische (school)dag op De Groene Campus. Om 7.30 komen de eerste gasten binnen voor de ontbijtsessie ter promotie van het eerste Brabantse Sportgala dat op 19 december gehouden wordt bij onze overburen: het nieuwe Hotel- en sportcomplex Fitland. Ik krijg nu al een visioen van een prachtige openingsact: Yuri van Gelder aan de ringen hangend onder onze brug die De Groene Campus met Fitland verbindt. Voorafgaand pept hij zich nog even op met verse groente en fruit afkomstig van de tuinen op Suytkade en na zijn krachttoer wordt hij gemasseerd door de studenten van Wellness & Lifestyle. Het parkeren wordt strak geregeld door de leerlingen van de nieuwste opleiding van het Vakcollege: Sport, Veiligheid & Dienstverlening. Wekelijks volgen deze leerlingen lessen in de praktijkomgeving van Fitland en De Groene Campus op Suytkade.
Rond 8.15 zijn de ‘zakelijke gasten’ binnen en is het nu de beurt aan de middelbare scholieren die vanuit alle hoeken Suytkade binnenfietsen om dadelijk te gymmen in de gloednieuwe Fitland Sporthal. De wat oudere (Mbo)leerlingen arriveren inmiddels met scooter, auto en lopend vanaf het station. Vandaag komen ook 60 tweedejaars Vmbo-t leerlingen van het Jan van Brabant College op bezoek. Zij gaan zich oriënteren op de groene sector. Vanuit mijn rol als studievoorlichter ontvang ik regelmatig Vmbo-leerlingen voor deze activiteiten. Ik begin meestal met een vragenrondje: weten jullie wat De Groene Campus is? En wat kun je hier worden? Steevast het eerste antwoord is: ‘’boer worden’’. Dan complimenteer ik hen met het goede antwoord en vraag ‘’en wat nog meer’’? Dan volgt ‘’iets met dieren, iets met tuinen’’ en dan houdt het meestal op. Vervolgens gaan ze de workshops in en ontdekken ze wat beweging en (on)gezonde voeding met je lichaam doet. Ze mogen bodemonderzoek doen en uittesten wat het effect is op je lichaamstemperatuur als je je met een nat koelvest (door Nederlandse topsporters gebruikt tijdens de olympische spelen in Beijing!) helemaal suf fietst op een hometrainer….
aardbeispaghettiHet toppunt van verbazing komt in het Sciencelab. Als meneer Vermaessen hen uitlegt dat ze spaghetti van aardbei gaan maken, begint iedereen te lachen..jaja het zal wel. Drie kwartier later zitten de groepjes als volleerde fooddesigners serieus te wedijveren om wie hun bordje als mooiste kan opmaken met rode sliertjes. Wederom een dag waarop zowel de zakelijke gast als de ontdekkende scholier kennis maakt met wonderlijk en bruisend Suytkade.

Frank Jacobs
Accountmanager Onderwijs De Groene Campus

3 reacties:

quote “Het parkeren wordt strak geregeld door de leerlingen van de nieuwste opleiding van het Vakcollege: Sport, Veiligheid & Dienstverlening. ”

jaja, deze zgn leerlingen weten zelf niet eens de parkeerplaats van de groene campus te vinden, wat dat betreft is het grootste deel gezakt. In de straten rondom de groene campus woedt een heuse parkeer oorlog tijdens schooldagen.

Beantwoorden

De leerlingen van het Vakcollege zijn 14-15 jaar en komen met de fiets.

Beantwoorden

Dan zullen het vast de leraren zijn die het verkeerde voorbeeld geven..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *