Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.795 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Op een avond, een paar weken geleden, zaten we met een twintigtal personen (de besturen van Artimond en Jazz waren er ook bij) bij Vrijwerkers te vergaderen over de toekomst van Artimond en Jazz in Catstown. Besloten is namelijk dat deze twee culturele festivals in de toekomst één cultureel festival moet worden. Dit jaar worden de festivals één week na elkaar georganiseerd en de vraag was of er al een verbinding gemaakt kon worden tussen de twee weekenden. Zo ontstond het idee om de tussenliggende week te vullen met activiteiten en er zo een 10-dagen-festival van te maken. We deden een oproep aan (cultureel) Helmond en daar werd door vrijwel alle partijen gehoor aan gegeven! Open dagen, open podia, een quiz, een talkshow, workshops en wedstrijden, erg gaaf allemaal. Ook particuliere initiatieven werden ingediend. Nu wordt er een agenda gedrukt maar er komt ook een website en als jij nog iets cultureels wilt organiseren in de week tussen Artimond en Jazz mag je dat nog altijd aanmelden via [email protected]

Goed, dat was dus wat we bedacht hadden voor dit jaar. Maar voor volgend jaar zal iets nieuws moeten komen. Daarom hebben we nog iets bedacht: Een openbare brainstorm over hoe een toekomstig festival eruit moet gaan zien. Wat we zouden willen zien en beleven, wie we willen dat er op af komt, op welke plek het feest gegeven gaat worden en wie het allemaal kan regelen en doen. Een positieve brainstorm over hoe we met een nieuw cultureel festival Helmond nationaal op de kaart kunnen gaan zetten. Er wordt deze avond niks besloten of bepaald, er worden ideeën uitgewisseld. Dit is een particulier initiatief door (Helmondse) vrijwilligers.

Op dinsdagavond 28 mei van 18u30 tot 20u30 heeft het Gemeentemuseum Helmond hiervoor een zaal in het kasteel ter beschikking gesteld.
Ik nodig iedereen die een positieve bijdrage kan leveren uit om vooral te komen. Ik zal er ook zijn om de boel een beetje te begeleiden. Ik ben heel benieuwd naar al jullie ideeën!

Jan Vriends
Vrijwerkers

6 reacties:

Wat een goed initiatief. Vooral culturele festiviteiten kunnen door de Helmonders zelf ingevuld worden. Alvast een idee; een food festival. Gezellig bij het eten andere Helmonders ontmoeten en genieten van bijvoorbeeld streekproducten, couscous, pizza, roti, bami, zurek, gyros, patat en worstenbroodjes. Samen eten verbind. Ik ben er bij op 28 mei.

Beantwoorden

Leuk idee!!! Is die websie al bekend? Dan kan ik die promoten.

Beantwoorden

Ja, het voorlopige programma is te zien op http://www.artimond.nl onder de knop “10-dagen festival”.

Beantwoorden

@Jan Dank je, ik ga mijn best doen.

Beantwoorden

Ook op http://www.jazzincatstown.nl/10-dagen-festival/ is het te vinden!
Op facebook kun je aangeven of je bij de brainstorm bent op dinsdag 28 mei in het kasteel! Het event is te vinden op: brainstorm en nieuw helmonds (cultureel) festival!

Beantwoorden

Ik lees net op de website van het E.D. dat het Openlucht Filmweekend op de Lambertushof is afgelast vanwege het slechte weer.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *