Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.885 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Zaterdagavond meegelopen als jurylid van de Helloweentocht door de wijk Vossenberg. Wat was dat leuk!
Ruim 250 deelnemers liepen een spannende route langs activiteiten, versierde huizen een ”aanbelpunten” waar je snoep kon krijgen. Via de kloostertuin van het Claraklooster, het Hindeplein, Zangershof en plein van de Uilenburcht (optreden circus Jacona), naar de Fonkel voor pompoenensoep en de prijsuitreiking.
Alles is super georganiseerd, bewegwijzering aan de lantarenpalen, jongeren van de ROC opleiding VEVA die het verkeer regelen, vrijwilligers die behulpzaam zijn bij alle spinnenwebben etc.
Een huis mocht je zelfs naar binnen, alles in stijl aangekleed; opa en oma als echte griezels op de bank, lijken uit de kast, een dode kat op tafel en dan maar rustig via de bijkeuken weer de straat op… Twee buurvrouwen die met veel humor de deurbel aanbieden die als kunstgebit op je handen valt J, vuurkorven en heksensoep, en een originele act van het Theo Driesseninstituut.
Al deze mensen hebben echt een hele fijne avond gehad, hebben gelachen met elkaar en ervaren dat ze in een hele gezellige buurt wonen.
Het is geen voorpagina nieuws voor de krant, maar deze ervaring tovert wel een glimlach op je gezicht!

Margreet de Leeuw-Jongejans

11 reacties:

Ha, ha, om te janken … Helloween.
Volgens mij is het Halloween.
Tenzij Margreet heeft deelgenomen aan een tocht van een Duitse speed-, heavy- en powermetalband …

Beantwoorden

In Helmond is het altijd griezelen met die slechte straat verlichting… Maar wel extra leuk voor de kinderen in dit geval.

“Deelnemers zijn echter zelf verantwoordelijk voor de eigen veiligheid.”
>> http://amityville.game-host.org/helloween-vossenberg/

Dat maakt het wel weer spannender voor de ouders.

Beantwoorden

Beste Mien,

Ook in de Trompetter staat ‘Helloween in Vossenberg’. Ik denk toch echt dat het zo bedoeld is, waarschijnlijk om een reden zelfs.

Beantwoorden

De Trompetter kan schriiven wat willen,maar Mien heeft gelijk

Beantwoorden

Ik denk dat dit expres zo is gedaan, verwijzend naar Helmond.

Beantwoorden

@Noud op woensdag 30 oktober 2013 om 18:06:

Het heet echt Helloween tocht, de vader van de vice voorzitter van de buurtvereniging noemde de tocht zo; Helloween-Helmond en uit eerbetoon is na zijn overlijden de tocht zo genoemd.

Beantwoorden

Mien heeft dus geen gelijk, en excuses lijkt me op zijn plek…
Mooi dat het georganiseerd wordt, en mooi dat het een succes was. Goed dat zulke dingen ook in de binnenstad georganiseerd worden.

Beantwoorden

Van Halloween naar Helloween, een simpele woordspeling die duidelijk op Helmond slaat, neem ik aan. Is dat nou zo moeilijk? En zo zal de vader van de vice-voorzitter van de buurtvereniging het ook wel bedoeld hebben!!

Beantwoorden

@PH op woensdag 30 oktober 2013 om 16:52:

Leuke website. Ik kende dat Helloweenfeest in de Vossenbuurt niet, maar ik ben niet de enige dus. Ook wel begrijpelijk want alle aandacht gaat altijd uit naar het Halloweenfeest in O O Brandevoort. Leuk dat de wethouder naar dit andere Halloweenfeestje ging.

Beantwoorden

Hulde aan de naamgever. What’s in a name? Mooi staaltje Hellemonds. Met een frisse wind toegelicht Margreet, of moet ik zeggen, Friese wind … 😉
Ben even voor de wind gegaan. Mijn excuses.

Beantwoorden

@Margreet op woensdag 30 oktober 2013 om 19:23:

Dat zei ik toch ook.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *