Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.795 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De oorspronkelijke autochtone Helmonders kenden elkaar. Zij wilden elkaar ook kennen. En dat is niet veranderd. Daarom kent Helmond ook zo ontzettend veel verenigingen op cultureel en sportief gebied. Iedereen is wel lid van minimaal één vereniging en het liefst van twee. Veel kinderen gaan na de voetbaltraining direct door naar de fanfare om nog een uurtje muziekles te krijgen. En kijk ook maar eens naar de oorsprong van een groot aantal (nog steeds topfitte) verenigingen in onze stad en hun vele tientallen jaren lange geschiedenis. De conclusie is duidelijk: Helmonders kunnen en willen niet zonder elkaar.
Wij zijn – als oude en nieuwe Helmonders – geen individualisten, geen uitgesproken einzelgängers die het liefst hun eigen weg kiezen. Wij werken graag samen, omdat we weten dat dit loont, de stad wordt er beter van.
Daarom maakt Helmond ook deel uit van allerlei “netwerken”. Netwerken van mensen uit de overheidsector, uit het onderwijs en natuurlijk ondernemers, Netwerken in allerlei verschillende verbanden, zoals in de regio met de Peelgemeenten en met Eindhoven in Brainport of – met de grotere Brabantse steden en de provincie – in Brabantstad. En dat levert resultaat op. Nieuwe en belangrijke economische dragers, zoals onze automotive- en foodsector zijn voorbeelden van zo’n samenwerking.
Begin september weten we of we met Brabantstad de nominatie gewonnen hebben voor Culturele Hoofdstad in 2018. Onze deelname hieraan zal een groot positief effect hebben op onze Helmondse (economische en culturele) toekomst. Echte Helmondse bedrijven als Vlisco en Raaijmakers krijgen een extra kans hun prachtige producten en designs aan een groot publiek te tonen. En natuurlijk zal vooral de Helmondse cultuursector een gigantische boost krijgen. En iedereen in onze regio en in Brabant zal hiervan gaan profiteren.
Ik kan bijna niet wachten tot het september is…

Jan van den Heuvel,
wethouder Sport, Cultuur, Beroepsonderwijs en Middelen

3 reacties:

Wethouder van den Heuvel, fijn dat u weer beter bent.
Misschien zijn mijn foto’s van de bloempotten op de Traverse een mooie opsteker voor Helmond Culturele Hoofdstad in 2018. 🙂

Beantwoorden

@ irma. Het is toch Eindhoven Culturele Hoofdstad ?

Beantwoorden

@Irma op dinsdag 9 juli 2013 om 16:40:

Leuk! Ik ben absoluut geen voorstander van dat veel te dure Eindhoven Culturele Hoofdstad in 2018, maar dit is een mooie manier om er reclame voor te maken. Kost haast niks en dat rood en groen ziet er leuk uit.
Vergelijk dat eens met dat spandoek op de bibliotheek. Kost veel en ziet er niet uit. Dat vindt iedereen, zelfs de mewerksters van de bibliotheek vinden het helemaal niks. Als dat spandoek een eerste teken van cultuur moet voorstellen, nou nou nou. Het spandoek van het pannenkoekhuis op Zeezicht ziet er al beter uit.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *