Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.886 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Bij Vrijwerkers kunnen we ons voorstellen dat je soms, van je werkgever, een dagje thuis mag werken, fijn, aan de keukentafel of op zolder. Je deelt je eigen tijd in, doet een afwasje of maakt een wandeling zonder dat de baas het ziet. En die vindt het best, zolang je je “target” maar haalt. We kunnen ons ook voorstellen dat je een (startende) ondernemer bent die thuis kantoor houdt. Je inkomsten zijn (nog) niet hoog, en het huren van een eigen kantoortje is geen optie. We kunnen ons ook voorstellen dat je thuis teveel afgeleid wordt, door de kinderen of het huishouden, of dat je juist te weinig afleiding hebt omdat je alleen bent.
Daarom hebben we bedacht om werkplekken aan te bieden in een pand waar meerdere mensen hun ding kunnen doen.
Leven in leegstand
Van de gemeente Helmond hebben we een pand in beheer gekregen om ons initiatief te starten. We betalen geen huur. Het pand stond toch al leeg en zal, zonder ons, voorlopig leeg blijven staan. We beheren het pand en betalen alle vaste lasten: gas, water, licht en, waar hoognodig, onderhoud. Met de bedoeling dat de gebruikers van het pand samen de kosten te delen. We krijgen geen subsidie, want dat willen we niet.
Er maken steeds meer mensen gebruik van ons initiatief. Tot voor kort vroegen we een dagvergoeding van vijf (5) euro voor het gebruik van het bureau, de wifi, de thee en koffie. Een onkostenvergoeding.
Gratis werkplek
Maar het doel van Vrijwerkers is niet om geld te verdienen aan de verhuur van bureaus, maar om een werkplek te zijn waar mensen elkaar ontmoeten, waar kennis gedeeld wordt en waar ge-netwerkt wordt. Dus vragen we vanaf nu geen vergoeding meer voor onze werkplekken. Wat we wel vragen is betrokkenheid. Hoe? Kom lekker je ding doen, ruim je rommel op, help een ander als je kunt, werk in stilte of vertel je verhaal, zonder je lekker af of spui je gal. Leer een ander kennen en vergroot je blik. Neem deel. Dat is onbetaalbaar. En daarom gratis.

Jan Vriends,
namens Vrijwerkers
Vrijwerkers heeft de ruimte, geeft de ruimte. www.vrijwerkers.nl
“Like” ons initiatief op facebook.com/vrijwerkers

p.s. En we kunnen ons ook voorstellen dat je soms even niks om handen hebt. Dat je thuis alles op orde hebt, met pensioen bent, of part-time werkt en graag in contact komt met anderen, dat je wel eens gastvrouw of -heer wilt spelen, klusser, concièrge, poets of klaagbaak. Dan ben je ook van harte welkom bij Vrijwerkers. Hoe meer zielen…

5 reacties:

Mooi initiatief!
Goed dat hier aandacht aan gegeven wordt, want ik kende het nog niet.

Beantwoorden

Kan het aanbevelen!

Beantwoorden

Wat mooi zeg! Ik zal het voort zeggen…. 🙂

Beantwoorden
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Het enige wat je er voor terug hoeft te doen is op de eerste woensdag van de maand te komen kijken naar “Voorheen Slijterij de Graaf” in Lokaal 42 aan de Markt. 😉

Beantwoorden

Wat leuk!! Ik wist dit helemaal niet. Ga het zeker onthouden en er gebruik van maken 🙂 En die jachtkamer…prachtige fotolocatie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *