Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

In Helmond ontwikkelen we de komende jaren de slimste wijk van Europa, Brainport Smart District. Dat is belangrijk. In Helmond hebben we onszelf de afgelopen decennia internationaal bewezen op het gebied van vernieuwende stedenbouw. Brandevoort, Suytkade en Dierdonk zijn daar mooie voorbeelden van, waar vele Helmonders met veel plezier wonen. Met Brainport Smart District laten we als slimme stad zien dat we ook de stedenbouwers van de toekomst zijn. Voor de Helmonders van nu en van de toekomst!

Uitbreiding van de stad moet in Helmond altijd hand in hand gaan met het versterken van de bestaande wijken. We vergeten onze huidige inwoners niet op het moment dat we bezig zijn met het bouwen van de wijk van de toekomst, waar overigens naar verwachting ook veel Helmonders fijn zullen gaan wonen. Als het om de bestaande wijken gaat vergt de tweedeling tussen wijken op het gebied van levensverwachting, gezondheid en veiligheid permanente aandacht. Interessante gegevens over de wijken in Helmond zijn onder meer te vinden op deze website:

Daarom investeert het college onder meer in wijkpreventieplannen, waarbij we met gerichte investeringen werken aan de gezondheid en het perspectief van mensen. We richten ons hierbij in het bijzonder op de Helmondse jongeren. Ook investeren we in de wijkontwikkelingsplannen van de bestaande wijken Helmond-Oost en Helmond-Noord. Voor 2020 hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad bij de begroting vastgesteld dat er 1 miljoen naar de wijkontwikkeling gaat.

Met de wijkontwikkelingsplannen willen we onze wijken versterken, zowel op het sociale vlak als op het ruimtelijk-fysieke vlak. Bij sociale vlak moet je denken aan achter de voordeur gesprekken. Met deze gesprekken krijgen we een goed beeld van wat buurtbewoners nodig hebben en wat zij met hun buurt willen. Daarnaast investeren we in de openbare ruimte en de ruimtelijke ontwikkelingen in de buurt, omdat dat de leefomgeving mooier, veiliger, gezonder en duurzamer maakt.

Bij het wijkontwikkelingsplan voor Helmond-Oost werkt de gemeente nauw samen met Woonpartners en de LEV Groep. Zo gaat Woonpartners groot onderhoud uitvoeren aan het bestaande woningbestand en voert de LEV Groep de achter de voordeur gesprekken. Daarbij werken we niet alleen samen met professionele organisaties zoals Woonpartners en de LEV Groep, maar juist ook met wijkbewoners.

Wethouder Gaby van den Waardenburg

2 reacties:

En wat doen we aan de onderkant? Alleen pappen en nathouden?

Beantwoorden

Rust hebben wij nodig geen rente!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *