Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Zomervakantie. Even geen politiek en al helemaal niet denken aan het werk dat er na het zomerreces aan gaat komen. Gewoon genieten. Met ‘Het Helmonds Vakantie Boek’ in de tuin zitten, in de zon. Het is zomer in Helmond, maar vanwege corona nog steeds een beetje anders.
Zo is er dit jaar geen kermis, maar er komt wel een reuzenrad naar het Burgemeester Geukerspark. Dit nieuwe park is trouwens een aanrader om eens doorheen te wandelen tijdens een zonnige middag. Wat is het er mooi geworden! En van bovenaf zal het er net zo mooi uitzien. En als je klaar bent in het park, kun je doorlopen naar één van de twee stranden die ons centrum dit jaar rijk is. Zowel bij De Kei als bij Bobby’s Bar kun je met je voeten in het zand.

En juist op die rustmomenten, waarbij ik even nergens aan hoef te denken, spookt er ineens toch weer wat politiek door mijn hoofd. Een politiebureau naast het stadhuis? Het zal toch niet komen omdat de gemeenteraad volgens het Eindhovens Dagblad de controlerende taak niet voldoende op zich neemt? En als er geen parkeerplaats komt bij het huis voor de stad, parkeert de politie de auto’s dan ook in de parkeergarage bij Doorneind? Dat komt de aanrijtijden niet ten goede.
En hoe gaat het verder met de Sport en Beleefcampus de Braak? Helmond Sport krijgt nog twee maanden om met een plan te komen, zodat zij ook door kunnen in de nieuwe plannen. Want anders dreigt plan 2.0, dat van de multifunctionele sportaccomodatie, maar dan zonder Helmond Sport. Trouwens lang geleden dat Helmond Sport en 2-0 in één zin genoemd zijn.

Ik moet terug in vakantiemodus, ik kan het. Gewoon terug naar het Vakantieboek en nadat ik de CDA-groene powersmoothie heb gemaakt, kan ik een mooi kostuum voor onze burgemeester kleuren. En als ik nog meer creativiteit kwijt wil, kan ik Sjef Remmen gaan borduren. Het is tijd voor vakantie en je hoeft even niet te denken aan hoe Helmond verder moet met busvervoer nu Bravoflex gaat stoppen. En ik hoef al helemaal niet te denken aan de discussie die na de zomer te wachten staat over het coffeeshopbeleid. Dat is voor na de zomer. Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie!

Marcel Heesakkers,
burgerraadslid CDA

2 reacties:

Inderdaad gewoon genieten nu van een mooie zomer in Helmond en alle zorgen even laten voor wat ze zijn. Leuk geschreven!

Beantwoorden

Dus toch een politiek verhaal deze overpeinzingen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *