Buiten is het 27 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.402 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
53reacties

Alexandra Koolen van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over de mogelijkheid de Helmondse zomerkermis te verplaatsen naar het najaar.
Hieronder staan haar 3 raadsvragen (Question) voorafgegaan door haar inleiding en afgesloten door haar afsluiting. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Helder Helmond vindt het jammer om te vernemen dat er geen Kermis komt in onze stad15 juli is te kort dag! Wij vinden dat er in deze moeilijke tijd al zoveel niet kan en mag en velen vragen steun, waarom de Kermis dan niet. De kermisexploitanten hebben het juist HEEL zwaar doordat er al zoveel is afgelast. Er zijn ook kermissen die wel doorgaan.
We willen het college daarom het volgende vragen:

  1. Is er een mogelijkheid om de zomerkermis te verplaatsen, net als vroeger, naar het najaar. Wij dachten eind september begin oktober. (Indian Summer).
  2. De vergunningen zijn al eerder afgegeven, dus je zou in overleg kunnen gaan met de kermisexploitanten, om op een later tijdstip een kermis te organiseren.
  3. Je zou een route door de stad kunnen maken, met attracties en een looproute kunnen aanhouden, een in/uitgang maken, dus vele ideeën waar mogelijkheden liggen.

De gemeente loopt inkomsten mis, daarmee zou je dus weer inkomsten kunnen krijgen vanuit de vergunningen. Maar het belangrijkste: zo’n mooie stad als Helmond verdient een mooie KERMIS, eentje waar vertier op de 1e plek staat, met Botsauto’s, Dance, Jimmytent, de oliebollenkraam en voor de kleintjes de draaimolen.
Laat alstublieft de kermisexploitanten niet in de kou staan. Wij hopen op een reactie van B&W en dat er overleg plaats kan vinden met de kermisexploitanten

In de reacties hieronder staan updates.

53 reacties:

@Alexandra Koolen:
Wat een geweldig goed idee voor met name de jeugd! 👍
Nu hopen dat het kan! 🤞

Beantwoorden

Das beter als niks

Beantwoorden

Fijn ook 1,5 meter op de kermis koekers

Beantwoorden

@Gino Lyvana op vrijdag 3 juli 2020 om 08:59:

Precies, als het kan zou een reuzenrad dan ook een goed plan zijn. Leuk voor de Ameideflat-bewoners en corona-veilig. Ik zeg: just do it!

Beantwoorden

Een kermis staat of valt met het weer.
Als je de kermis zo laat in het jaar zet dan is de kans op slecht weer wel heel groot, zeker in oktober.
Het zou jammer zijn als de kermis zou verregenen zoals vaak gebeurd met de voorjaarskermis, dan is er geen gezelligheid.
Wat is nu zo moeilijk aan om de kermis in augustus in te plannen?
Of is dat voor al het papier werk?
Waar een wil is, is een weg.

Beantwoorden

Zouden daar veel Helmonders echt op zitten wachten? Bij regen ben je zwaar de pineut.
Maak er dan een winterkermis van. Dan heb je veel meer kans dat het allemaal kan ivm de corona. Zo’n winterkermis is ook beter voor die kermisexploitanten en staat er ook de schaatsbaan en de oliebollenkraam.

Beantwoorden

Ja dat zou de oplossing zijn 👍👍👍👍👍😀

Beantwoorden

Er zijn op momenr genoeg attracties beschikbaar om op korte termijn een passende kermis te laten draaien. Maar als je niks doet, gebeurt er niks.

Beantwoorden

Dan in december

Beantwoorden

Doe maar wat vertier in de winter. Helmond centrum is zo dood in de winter, helemaal niks te beleven.

Beantwoorden

Overal kunnen kermissen beginnen in moergestel tilburg enz maar nee Helmond weer eens niet.

Beantwoorden
Johan van den Berg

Update 1:
Via deze brief (pdf) liet B&W de pers weten dat er een reuzenrad op de Havenweg komt. Die kermisattractie komt ter hoogte van de toegang tot het Burgemeester Geukerspark van vrijdag 31 juli tot en met donderdag 13 augustus. Eerder deze maand schreef wethouder Erik de Vries al iets over een dergelijk zomerevenement in het centrum.
Wim van den Broek maakte onderstaande foto 4 jaar geleden in het stadspark (dat we toen nog het Havenpark noemden) en mailde die vandaag.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 16 juli 2020 om 21:21:

zet het dan gelyk vol kindjes ok wer bly toch en de kermislui pffff✌👍

Beantwoorden

Wow wat een feest wat zullen we dol worden 🥳🥳🥳🥳

Beantwoorden

Geweldig!
De kleinkinderen in het rad,
opa en oma op het Havenplein lekker zat. 🍻

Beantwoorden

Dan kunnen ze net zo goed er meteen de gehele kermis laten draaien… verdienen die gasten tenminste óók weer wat

Beantwoorden

Zet dan gewoon heel de kermis neer iedereen is dan bij

Beantwoorden
Wesley van Doeselaar

Is er ook in te eten of drinken zoals in Den Bosch? Het idee is leuk, maar zou t verder uitwerken samen met ondernemers

Beantwoorden

Leuk!

Beantwoorden
Mădălina Coțofană

Jezus, begint het gezeik weer. Het is nooit goed wat er gepland wordt. Altijd van die mensen die blijven zeuren. Hebben niets anders te doen of zijn doodongelukkig met hun leven!

Beantwoorden

@s.w. op donderdag 16 juli 2020 om 23:48:

Gelukkig zijn er ook positieve reacties. Bjorn kennende gaat die er met zijn horecazaken iets moois van maken. Tenminste dat denk ik zo te lezen. 🙂
Gemiste ‘kans’ voor Geert en Jeroen, maar die hebben hun eigen stadsstrand op de Steenweg. De horeca herpakt zich zo te zien. Complimenten voor de wethouder! 💪

Beantwoorden

Helmond Eye

Beantwoorden
Jan van der Putten

Update 2:
Naast het aangekondigde reuzenrad komen nog er enkele attracties. Dit om het geheel (ondanks de kleinschaligheid) iets meer body te geven, zo laat een woordvoerder van de gemeente aan de weblog weten. Hij vervolgt: “In elk geval komt er ook een suikerspinkraam en een bungytrampoline, beiden van Helmondse kermisondernemers.” De woordvoerder hoopt na het weekend te kunnen melden of er al dan niet nog 1 extra attractie bijkomt.
De exacte plek van het reuzenrad op de Havenweg is vlakbij de Havenbrug ter hoogte van de terrassen. Een ritje de hoogte in kost 1,50 euro. De openingstijden zijn van 13 tot 22 uur op de vrijdagen en zaterdagen. Op de andere 5 dagen wordt er 2 uur eerder gestopt.
We ontvingen de onderstaande foto’s van het te plaatsen rad, die foto’s werden niet in Helmond gemaakt.


Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 juli 2020 om 13:01:

Super

Beantwoorden

Als ze maar niet in het park zetten

Beantwoorden

Ja doe maar de Turbopolyp en de breakdance en zet er een churroskraam bij ideeetje 😀😀😀😏😏😏😏

Beantwoorden

Blijft bietje kansloos……

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 juli 2020 om 13:01:

En daar ken helmond t mee doen🤦‍♀️

Beantwoorden

Zal menig reuzerad liefhebber un gat in de lucht springen

Beantwoorden

Wauw gemeente Helmond, treden jullie niet buiten het boekje? Jullie durven nogal

Beantwoorden

Heel leuk en aardig voor diegenen die ervan houden en ik gun ze het van harte, maar ik hoop alleen dat de weg niet afgesloten wordt al die weken.
De drukte van het verkeer door afgesloten wegen is niet normaal en daarbij wordt het voor ons steeds moeilijker om bij ons appartement te komen.
We gaan het zien!!!!

Beantwoorden

Het is toch nooit goed, wat een negatieviteit weer.

Beantwoorden
Angelique Verbakel

als je het goed wil doen moet je geen half werk leveren gemeente helmond ,hier komt heibel van !

Beantwoorden

Update 3:
Een gratis ritje in het reuzenrad voor 200 kinderen
Vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur sluiten de eerste 200 kinderen die het Ommetje Helmond gaan lopen, deze nieuwe route af met een gratis ritje in het reuzenrad op de Havenweg. Dat meldde Helmond Centrum vanmiddag middels een persbericht.
Van vrijdag 31 juli tot en met donderdag 13 augustus kunnen kinderen (tussen de 4 en 12 jaar) deze kinderroute ontdekken. Dit Ommetje Helmond neemt hen en hun begeleiders mee langs karakteristieke plekjes van Helmond, leert ze over het verleden en zorgt voor interactie met de omgeving. Op de route staan kleurrijke illustraties en puzzels waarmee kinderen spelenderwijs die plekjes ontdekken. Onderweg zijn er leuke cadeautjes en versnaperingen. De kinderroute start bij een paalwoning bij de bieb en gaat langs onder meer het kasteel en het kanaal en eindigt in het Havenpark. Als afsluiting van de route kunnen deze kinderen gratis een ritje maken in het reuzenrad. De route, de vouchers voor de cadeautjes en versnaperingen en een penning voor het reuzenrad zijn tijdens openingstijden (zolang de voorraad strekt) af te halen bij de VVV.

Beantwoorden

Leuke actie, is dit ommetje tot 13 augustus en of ook,nog daarna

Beantwoorden

Beste Hennie, het boekje “Een Ommetje Helmond” kun je het gehele jaar door gratis afhalen bij de VVV. Zo kun je ook het hele jaar de route lopen. Het gratis arrangement inclusief goodiebag en een ritje in het reuzenrad is tot en met 13 augustus. Maximaal 200 kinderen dus zolang de voorraad strekt.

Groetjes Alex

Beantwoorden
Helmond Marketing

Update 4:
Reuzenrad en draaimolen bij het Havenplein vandaag opgebouwd
Vanochtend werd gestart met het opbouwen van het eerder aangekondigde attracties tussen het Havenplein en het Havenpark. Het aangekondigde reuzenrad, een bungeetrampoline en suikerspin/popcornkraam, maar ook een draaimolen zullen daar 2 weken voor vertier zorgen. De organisator is onze gemeente en zij noemen het ‘Zomer Parkpret’.
Vanwege deze attracties is de Havenweg tussen de Havenbrug en Borrelbar de Haven op de Havenweg tot en met vrijdagnacht 14 augustus afgesloten voor alle verkeer. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven.
De gemeente roept een ieder op afstand en rekening met elkaar te houden. “Het terrein is groot genoeg om elkaar voldoende ruimte te geven, maar let zelf ook goed op, want alleen samen krijgen we corona onder controle.”
Tom Pennings maakte de onderstaande 4 foto’s.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 29 juli 2020 om 17:33:

Ik heb de kleinkinderen gisteren ingelicht over het reuzenrad, blijere kids gaan we zaterdagmiddag in Helmond niet zien. 🙂

Beantwoorden

Reuzenradje!!!!!!!!

Beantwoorden
Hans van de Vijfeijken

Jammer dat we vrijdagmiddag niet kunnen want een gratis ritje was wel leuk geweest natuurlijk. Zondag zijn wij van de partij op deze coronakermis. Top gedaan gemeente, ik moest net omrijden vanwege die attracties maar ik ga hier niet zitten klagen.

Beantwoorden

Een heel park vrij maar het reuzenrad staat toch maar op straat😂😂😂

Beantwoorden

Tis geweldig…. hebben wij wat aan…

Beantwoorden

geweldig voor die mensen van de kermis aktracies ,jammer dat er niet meer mogen staan

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 29 juli 2020 om 17:33:

Die reuzenrad is wel veel kleiner als die altijd op de Ameideplein stond.

Beantwoorden

Midden op straat. Zo raar.

Beantwoorden

Zal zaterdag wa worre als alles is afgesloten
Moet alles en iedereen door de torenstraat.zijn een paar slimmeriken gewist die dit bedacht hebben

Beantwoorden

Waarom nou weer midden op de straat? En dan ook nog juist de doorgang naar de stad. Gemeente Helmond, ik snap jullie niet, trouwens al heel lang niet

Beantwoorden

Nou, dan hebben ze weer een goeie plek uitgezocht. Geweldig weer Helmond. En trouwens…als de kermis niet kan, kan een reuzenrad ook niet. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Beantwoorden

@LoeLoe Holzken op donderdag 30 juli 2020 om 01:48:
@Harald van Beek op donderdag 30 juli 2020 om 06:32:
@Franka Maas op donderdag 30 juli 2020 om 07:11:
@Jet van den Broek op donderdag 30 juli 2020 om 08:12:

We legden jullie reacties voor aan een woordvoerster van de gemeente en zij liet het volgende weten:

Zomer Parkpret wordt georganiseerd voor de thuisblijvers in de zomervakantie én vanwege de ingebruikname van het Burgemeester Geukerspark. Vanuit het reuzenrad krijgen bezoekers een uniek (over)zicht op het nieuwe park.
Echter is het niet mogelijk gebleken om een dergelijke attractie ín het park zelf te plaatsen. Vandaar dat is uitgeweken naar de Havenweg waar ook horecaterrassen zijn gesitueerd.

Beantwoorden

Het reuzenrad toen de zon gisteren onderging:

Beantwoorden

Gisteren stond ie er nog:

Beantwoorden

waarom moet er altijd en over alles gezeurd worden? Het is nooit goed wat er gedaan wordt. Ben eens een keertje positief, dames en heren (namen staan boven vermeld). Maar ja, dat blijkt tegenwoordig de norm te zijn (het nieuwe normaal): zeuren, klagen, maawen en altijd commentaar hebben!

Beantwoorden

en ik bedoel hiermee alleen de laatste maawers vanaf Loulou

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *