Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.215 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Dit jaar hoeft u niet aan de buis gekluisterd te zijn gedurende de zomermaanden want een echt groot spektakel als een EK, WK of Olympische Spelen zal in 2015 niet plaatsvinden. Maar dat hoeft voor de inwoners van Helmond helemaal geen enkel probleem te zijn want onze stad biedt weer een groot scala aan activiteiten en ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud.

Op zaterdag 30 mei is het Weverspark in de Binnenstad geopend, een uitnodigende groene oase waar jong en oud elkaar kan ontmoeten. Als ik dan één klein minpuntje mag noemen is het dat het nog mooier zou zijn als er ook een jeu de boule baan in aangelegd was, maar dat kan nog altijd.

Ook in de andere wijken van de stad gebeurt er van alles. Ik verwacht dat vele mensen op zondag 31 mei het wijkspektakel in Helmond-Noord gaan bezoeken of zich neervlijen in de Warande om te genieten van de muzikale klanken van het Carat concert. Verder kunt u medio juni een nieuw evenement gaan aanschouwen aan het Kanaal, een drakenboorrace. Mocht u zelf liever actief uw beste beentje voor willen zetten doe dan eens mee aan de Loop voor Hoop rond de vijver in de Warande. Zomaar een aantal voorbeelden van hetgeen er zoal in onze stad op de rol staat.
Ik zou dit lijstje nog veel, veel langer kunnen maken. Daarom kan ik u alleen ook maar aanraden de lokale krantjes goed in de gaten te houden want het is gewoonweg moeilijk te kiezen uit alle evenementen en activiteiten die door zoveel vrijwilligers georganiseerd worden.

Voor één activiteit wil ik wel nog even uw speciale aandacht vragen en wel voor de ingebruikname van de schutsboom van het stadsgilde St. Catharina op kermiszondag 12 juli 2015. In 2001 bestond dit gilde 600 jaar en bij die gelegenheid heeft het gemeentebestuur haar een schutsboom cadeau gedaan. Aangezien het stadsgilde St. Catharina in 2001 geen eigen ruimte en terrein had is het cadeau ‘op de plank’ blijven liggen. Sedert een paar jaren heeft het stadsgilde St. Catharina, net als de gilden St. Antonius in Stiphout en Mierlo-Hout een eigen terrein en wel in het historische Binderen. Daar zijn actieve leden van het gilde nu bezig het cadeau van de gemeente uit te voeren en op kermiszondag zal de schutsboom ingeschoten worden. Een lang gekoesterde wens van het stadsgilde zal uitkomen en natuurlijk zijn alle Helmonders die middag van harte welkom om een eeuwenoude traditie mee te maken.

Alle activiteiten, groot of klein, uitgebreid of eenvoudig kunnen evenwel alleen plaatsvinden dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers in onze stad waarvoor heel veel dank en hulde. De vrijwilligers zijn de smeerolie van onze wijken en onze stad en dat moeten we koesteren en er goed mee om gaan.

Komende donderdag staat de bespreking van de jaarrekening 2014 en de voorjaarsnota 2015 op de agenda van de gemeenteraad. De jaarrekening sluit, na het afboeken van het tekort op het grondbedrijf met een positief resultaat van zo’n 9.9 miljoen euro. Zou er hiervan nog wat beschikbaar zijn voor onze vele vrijwilligers ?

Maarten Janssen,
burgercommissielid Lokaal sterk

1 reactie:

Beste gildebroeder Maarten.

Het is overigens St. Antonius Abt Mierlo-Hout, maar dat is je vergeven. ( verschil zit ‘m in de patroonsheilige )
Maar met jou column blijkt meer en meer dat het Stadskoningschieten, wat eigenlijk voorzien was bij het aanzeggen van de kermis ( donderdag 9 juli ), nu is / wordt ondergesneeuwd door het in gebruiknemen van jullie ( nieuwe ) schutsboom op zondag 12 juli. Als mede organiserend gildebroeder voor St. Antonius Abt, i.v.m. kermis aanzeggen en Stadskoningschieten, is menigmaal geïnformeerd naar de voortgang van beide gilde activiteiten ( door alle Helmondse gilden ).Maar bij dei informele gelegenheden werd door de vertegenwoordigende gildebroeder van het Catherina gilde telkens aangegeven dat het organiseren van het Stadskoningschieten ( op het v/m Obragasterrein ) een bijna onmogelijke exercitie was. ( i.v.m. kosten en vergunningen etc.) Goed, veel succes met het ingebruiknemen van jullie nieuwe schietlokatie op zondag 12 juli. Wij als St. Antonius Abt Mierlo-Hout kunnen zodoende “onze” regerende stadskoning, gildebroeder Peter Klerkx, blijven koesteren.
Gr. gildebroeder Berry Smits dekenschrijver St.Antonius Abt Mierlo-Hout.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *