Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.921 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Op de laatste zaterdag van deze kwakkelwinter was de popzaal van de Cacaofabriek gevuld met maar liefst dertig teams van heel divers pluimage. Groen Links Helmond tekende voor de organisatie van de eerste echte Helmond Quiz. En dat hebben ze geweten! Vriendengroepen, families, politieke partijen en ook het College van B&W hebben de moeite genomen er aan deel te nemen.

De rode draad was uiteraard hoeveel kennis bezitten de teams over ons mooie Helmond. En ik kan u verzekeren dat is heel wat. Een groot scala aan vragen over onze stad kwam voorbij. Kiekjes uit de oude doos met onder meer Frans Joseph van Thiel en een echte Begemann brug ver weg in Suriname. Ook de enige echte onvervalste ‘wallewap’ werd ten gehore gebracht en werd de kennis getoetst op het gebied van sport, milieu, bedrijvigheid en van alles en nog wat ‘tutti frutti’.

Helmond heeft al sedert vele jaren een rijk geschakeerd palet aan mensen, bedrijvigheid, verenigingen en activiteiten en dat kwam heel mooi naar voren in deze pubquiz. Het fanatisme onder de aanwezige deelnemers vlamden somtijds hoog op, zeker als de vraag niet helemaal helder gevonden werd of dat het bedoelde antwoord niet in de smaak viel.

Het geheel is omlijst door zeer mooie en sfeervolle luisterliedjes van de uit Helmond afkomstig zanger/troubadour Thomas Pieters. Met zijn, soms wat scherpe fraaie teksten wist hij zelfs op het late uur de zaal aan zich te binden. In juni treedt Thomas op in Helmond en kijk voor meer info op www.thomaspieters.nl, de moeite waard.

Maar net als in het echte leven ging het ook hier om de prijzen. Wie van de dertig teams heeft de meeste kennis in huis over Helmond. De redactie Helmond van het Eindhovens Dagblad ging met de hoofdprijs aan de haal, gevolgd door ons College van B&W en net daarachter haalde team 2 van Lokaal sterk een eervolle derde plaats. Het andere team van Lokaal sterk kwam met een verdienstelijke zesde plek uit de bus. Niet echt verwonderlijk toch want Lokaal sterk kent de lokale situatie in Helmond als geen ander.

Dit mooi initiatief zal zeker een vervolg krijgen nu de winnaars hebben toegezegd de volgende editie op zich te nemen.

Maarten Janssen,
burgercommissielid Lokaal sterk

4 reacties:

En wat deed Lokaal 42?

Beantwoorden

@Mien op maandag 21 maart 2016 om 12:13:

Daar werd gedanst op de plaatjes die door DJ Frank van de Laar werden gedraaid. 😉

Beantwoorden

Ja Mien, Wat deed Lokaal42? En wat doet ze nog!

Lokaal42 is al jaren de “Enige echte Helmondse Pop en Pubquiz” van onze stad. De pubquiz bestaat uit twee keer tweeënveertig vragen in allerhande categorieën. Film en muziek, geschiedenis en actualiteit, sport, kunst en cultuur, Helmond, de politiek en nog veel meer zaken komen allemaal aan bod. Vanaf as donderdag vinden deze gezellige avonden weer plaats. Daarnaast hebben zij ook haar halfjaarlijkse populaire Popquiz op haar programma staan.
Maar laten we zeker ook niet vergeten de “Heemkunde Kring Helmond” dat al jaren avonden organiseert voor ons mensen. ook dat mag en moet gezegd worden.

Maar goed ook ik was samen met nog 3 anderen afgelopen zaterdag in de Cacaofabriek. Het was een mooie avond zoals Maarten het idd al hierboven geschetst heeft. Van de 30 teams waren wij naast de 1ste,,2de,en 3de plaats toch nog 4de geworden tot onze eigen verbazing want al met al waren het wel pittige vragen. En ja het was gezellig.

Toch wil ik hier dan ook van de gelegenheid gebruik maken om de organisatie dat uit de “Groen Links” gelederen bestond een compliment maken voor deze avond. En alle teams die er waren ook feliciteren, want als jullie er niet waren geweest was er geen “Helmondquiz”. Wellicht is er volgend jaar weer een Helmondquiz want er is een wisselbeker. Deze wordt dan ook georganiseerd door de winnaar van 2016.

Maar desalniettemin voor mij persoonlijk blijft Lokaal42 met haar “Pop en Pubquiz” toch de “Enige echte van Helmond”

Beantwoorden

“De eerste echte Helmond Quiz” , beweert Maarten Janssen.
Hier op de Weblog worden echter al jarenlang vragen gesteld met betrekking tot Helmond.
Natuurlijk zal je dit wel bekend hebben gemaakt en ik verwacht dan ook dat er minimaal 120 deelnemers , meer zullen zijn , de komende tijden.

Lokaal42 en de Heemkunde Kring Helmond zullen het voorbeeld volgen.
Hoppa weer meer deelnemers.

Ik ben benieuwd of de Weblog dit allemaal wel aan kan.
Gemeente Helmond moet bijspringen , want hier hebben we een fulltime Quizmaster nodig.
Heb ik het nog niet over die andere vrijwilligers die hun baan moeten opgeven.

Denk hier effe luchtig over na , voordat je gaat reageren.
Alles wat over Helmond gaat , is nooit te veel !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *