Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

27reacties

Op dit moment zitten we midden in de ‘’tweede golf’’ van het coronavirus. Er zijn weer aangescherpte maatregelen en iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit is een moeilijke periode waar we met z’n allen doorheen moeten. Het coronavirus heeft een grote impact op de Helmondse samenleving. Het coronavirus raakt niet alleen de gezondheid van onze inwoners, maar heeft ook ingrijpende gevolgen voor veel ondernemers. Cafés en restaurant moeten hun deuren weer gedwongen sluiten tijdens de gedeeltelijke lockdown. Ik wens deze ondernemers en alle andere Helmonders heel veel sterkte toe. Let op je gezondheid en op de mensen om je heen.

De huidige coronacrisis laat weer eens zien hoe kwetsbaar wij mensen zijn voor dergelijke virussen die van dieren op mensen overspringen (zoönoses) zoals het coronavirus en Q-koorts. Met name in deze regio leven een enorme hoeveelheid dieren en mensen dicht op elkaar. De huidige manier van voedsel produceren is niet langer houdbaar meer als je kijkt naar alle nadelige gevolgen: intensieve landbouw zorgt voor de meeste stikstofuitstoot en heeft enorm veel nadelige gezondheidseffecten. Het overstappen op kringlooplandbouw is hiervoor een oplossing, zodat boeren meer kunnen verdienen met minder dieren, de natuur minder belast wordt en dieren meer ruimte krijgen.

In dit licht is het niet uit te leggen dat er mogelijke uitbreiding van een geitenstal met 2500 geiten dicht bij Helmondse woonwijken komt. De Rechtbank Oost-Brabant heeft op 30 september j.l. uitspraak gedaan in de zaak rondom de geitenhouderij op Muizenhol en het beroep van dhr. Knoops is gegrond verklaard en het weigeringsbesluit van de gemeente vernietigd. D66 Helmond is onaangenaam verrast door de uitspraak van de Rechtbank. Het is zeer onwenselijk om een geitenhouderij met 2500 melkgeiten zo dicht bij de Helmondse woonwijken te realiseren. Dit zorgt voor enorme gezondheidsrisico’s (denk aan besmetting met q-koorts of andere virussen). De gezondheid van onze inwoners dient te allen tijde gewaarborgd te blijven.

Daarom is het voor onze fractie van groot belang dat de gemeente Gemert-Bakel in hoger beroep gaat bij de Raad van State en bij een nieuwe beslissing op bezwaar de gezondheid van onze inwoners voorop stelt. Gezien het grote gezondheidsrisico en de ontstane onrust roepen wij het college van Helmond op om naar aanleiding van de uitspraak van de Rechtbank zo snel mogelijk in gesprek te gaan met de gemeente Gemert-Bakel om hierin gezamenlijk op te trekken.

Jochem van den Bogaard
Raadslid D66 Helmond

27 reacties:

Ook weer zn angst aanpraat stukje waar de d66ers goed in zijn. (blijf van mijn organen af)

Wij zijn gewoon met de caravan op herfstvakantie in zuid Limburg en proberen zo min mogelijk met die poppenkast regeltjes uit Den Haag mee te doen.
Gisteravond nog even gaan uit eten met zn achten aan één tafel in België en aanstaande zaterdag doen we het nog eens dunnetjes over in Duitsland.

Wij laten ons niet bepalen wat we wel en niet mogen, Rubbere Rutten en consorten mogen van mij omhoog vallen. Laat al die schaapjes maar mooi aandachtig luisteren naar wat het staats-journaal te melden heeft en zich houden aan die onzin regeltjes wat totaal geen nut heeft. Wij niet, wij laten ons geen angst aanpraten door alle media.

Wij geloven niet in stikstof crisis niet in multiculti niet in plastic-soep niet in klimaatverandering niet in deze Chinese griep waanzin.

Trouwens staat de dam al vol om te protesteren tegen de terroristische moord van een leraar in Parijs? Met een instemmende burgemeester die het niet zo nauw neemt met de regeltjes.

Kom maar op met de verwijten en de geiten.

Beantwoorden

@Stef op maandag 19 oktober 2020 om 08:41:

Ik heb geen verwijt of geit voor je, maar wel een vraag: hoe denk je over de term “spookrijder” voor iemand die zelf wel bepaalt op welke rijbaan hij rijdt, is dat ook bangmakerij?

Beantwoorden

Op naar de 100.000ste inwoner, wat een feest zal dat worden……

Ik snap al die heisa niet, als er een geitenstal wil komen die schadelijk/gevaarlijk is voor de gezondheid is het gewoon een dikke NEE, klaar, geen hoge raad of rechter voor nodig, wat dit ons, de belasting betaler nu al heeft gekost.
Wetjes, wetjes, wetjes, regeltjes, regeltjes, regeltjes doodmoe wordt je ervan in veel gevallen.

Beantwoorden

@Stef op maandag 19 oktober 2020 om 08:41:

“Wij laten ons niet bepalen wat we wel en niet mogen.” Hartelijke dank voor het mede veroorzaken van een tweede golf Corona. “Wij geloven niet in stikstof crisis niet in multiculti niet in plastic-soep niet in klimaatverandering niet in deze Chinese griep waanzin.”
Ongelofelijk… Dankzij mensen zoals jij, die schijt hebben aan noodzakelijke maatregelen ten behoeve van ons allemaal, vooral aan zichzelf denken en ik gok zeker niet bezig zijn met het volgen van het nieuws, wetenschappelijke onderzoeken niet willen begrijpen en ga zo maar verder, wordt de wereld steeds egocentrischer en onnozeler.
Stop eens met complottheorieën lezen uit kinderboeken van populistische narcisten en verdiep je eens in feiten.

Beantwoorden

Ach die uitspraak leggen we toch gewoon naast ons neer. De boer komt toch niets te kort. Minister wil ook in toekomst het verminderen van dieren. Ze is daar toch mee bezig. Dit doen we op andere onderwerpen toch ook ?

Beantwoorden

@Stef op maandag 19 oktober 2020 om 08:41:

Volgens mij bende gij ginne echte Helmonder.
Gaai magt dan wel een grouwte smoewl hebbe, maar echter gin verstand.

Beantwoorden

De Q-koorts heb ik toen ook gehad en kan zeggen dat is geen pretje dus die geitenhouderijen dichtbij woonwijken laat maar weg.

Beantwoorden

Stef, sorry maar hoe dom kun je zijn. Dankzij mensen zoals jij komt er geen einde aan dat Corona-gedoe. Ga lekker rondtoeren en ga zeker met een grote groep aan tafel. Ik hoop van harte dat je Corona oploopt. Misschien dat dan dat mondje wel wat kleiner wordt. Stoere vent hoor, die Stef!!

Beantwoorden

Wij doen ook gewoon op stap gaan…we houden bijbellezing in het restaurant.
Deur en gordijnen dicht, pakje kaarten erbij.
Zeg lekker niet waar in Mierlo-hout

Beantwoorden

Wat hebben jullie weinig of geen verstand.ik hoop echt dat je Corona krijgt.en dat je niet geholpen word.door je moet je kapot schamen .

Beantwoorden

mensen die niet durven blijven toch lekker binnen dus niks aan de hand

Beantwoorden

Hallo Jochem,
Ver voor jij op dit idee kwam, was Bach Plus hier al mee bezig en zijn er al vragen over gesteld. En door onze burgemeester beantwoord met de belofte dat ze er alles aan zal doen, om een uitbreiding van geitenstallen tegen te houden. Officieel is ze geen partij in deze, maar officieus zal ze er alles aan doen wat in haar vermogen ligt. Als je mijn vragen goed had gelezen had wist je dat je onze inwoners niet bang hoeven te zijn.

Scoren voor de winst is wel heel klein in deze

Beantwoorden

@Jacqueline Bach op dinsdag 20 oktober 2020 om 12:51:

Dag mevrouw Bach, dag Jochem,

Mevrouw Bach: Fijn dat u zich zorgen maakt over de gezondheid en het welzijn van de Helmonders. Blijf dit ook doen als straks de nieuwe WMO-verordening in de raad komt. Deze nieuwe opzet is afgedwongen omdat de gemeente Helmond keer op keer uitspraken van de rechter naast zich neerlegt.

Jochem (D66) jij uit in jouw column de hoop dat onze buurgemeente zich verzet tegen een uitspraak van de rechter omdat jij “de gezondheid van onze inwoners” voorop stelt. Prima! Ik verwacht dan ook van jou en je fractie dat je het welzijn c.q. de gezondheid van onze Helmonders in de aanstaande WMO-discussie centraal stelt en denkt in het belang van degenen die een beroep op de regeling moeten doen.

Hartelijke groet,
Hanneke Hegeman.

Beantwoorden

@Jacqueline Bach op dinsdag 20 oktober 2020 om 12:51:

Beste Jacqueline,

Zoals al eerder aangegeven ben ik daarvan op de hoogte, maar er is inmiddels sprake van een nieuwe ontwikkelingen sinds jouw vragen. Ten tijde van de beantwoording op jouw vragen was het vonnis van de rechtbank Oost-Brabant in de beroepszaak nog niet bekend. Deze column en de brandbrief zijn naar aanleiding van deze uitspraak van de rechtbank opgesteld. Het is nu extra urgent geworden, omdat het besluit van afwijzing van de gemeente Gemert-Bakel is vernietigd door de rechtbank en dhr. Knoops dus in het gelijk gesteld is. We zitten dus in een andere werkelijkheid nu. Mijn column en brief zijn bedoeld om de urgentie te benadrukken en een signaal af te geven dat dit voor onze fractie erg belangrijk is.
Heel jammer om te lezen dat je dit ‘scoren voor de winst’ noemt. Ik zou voor willen stellen om hierin samen op te trekken en samen te strijden voor hetzelfde doel: geen geitenhouderij op Muizenhol. Dat lijkt me veel belangrijker dan elkaar vliegen afvangen en beschuldigen.

Beantwoorden
Jochem van den Bogaard

@Jacqueline Bach op dinsdag 20 oktober 2020 om 12:51:

Ter aanvulling: D66 is, samen met andere partijen, al jaren bezig met dit dossier. Zo heeft de gemeenteraad in 2016 al een motie van D66 aangenomen die het college van de opdracht geeft om zicht in te spannen en er alles aan te doen om de komst van een geitenhouderij in de gemeente Gemert-Bakel tegen te houden: https://helmond.d66.nl/d66-motie-tegen-geitenhouderij-bakel-unaniem-aangenomen-door-raad/
Daarnaast heb ik op 5 april 2019 al vragen gesteld over de mogelijke uitbreiding van een geitenhouderij nabij Helmond: https://helmond.d66.nl/collegevragen-over-geitenhouderijen-nabij-helmond/

D66 is hier dus al lang mee bezig, ver voordat u hierover vragen heeft gesteld.

Beantwoorden
Jochem van den Bogaard

@Jochem van den Bogaard op woensdag 21 oktober 2020 om 12:05:

Jochem, dit zijn duidelijke antwoorden aan mevrouw Bach. Prima gedaan.
Nu nog een antwoord op mijn verwachting!

Hartelijke groet,
Hanneke Hegeman.

Beantwoorden

Hoi Jochem,

Een prima uitleg en een prima doel.
Ik hoop dat het het op termijn toch gaat lukken om zeker vanuit de volksgezondheid gezien zeer bedenkelijke agrarische bedrijfsplannen tegen te houden. Succes!

Beantwoorden

@Stef op maandag 19 oktober 2020 om 08:41:

Jammer dat er nog steeds van dit soort domme mensen rond lopen. Eigenlijk zou je ze vast moeten zetten. Zijn een gevaar voor de wereldbevolking.

Beantwoorden

@Henk op woensdag 21 oktober 2020 om 21:22:

helemaal met je eens. Hoe dom kun je zijn en……..blijven!

Beantwoorden

@Hanneke Hegeman op woensdag 21 oktober 2020 om 14:45:

Dag Hanneke,

Zorg zit niet in mijn portefeuille, maar onze fractie zet het welzijn c.q. de gezondheid van onze Helmonders altijd centraal, juist in het belang van de hulpbehoevenden.

Beantwoorden
Jochem van den Bogaard

@Jochem van den Bogaard op donderdag 22 oktober 2020 om 11:00:

Dag Jochem,

Dank voor je reactie die voor meerdere interpretaties vatbaar is. Ik interpreteer het als een positief antwoord op mijn vraag en ik ga je daar aan houden.

Hartelijke groet,
Hanneke Hegeman.

Beantwoorden

Geitenstal dicht bij een woonwijk is niet wenselijk, zeker niet gezien deze tijd. Gemert-Bakel koop de vergunning maar af, want daar zal het wel op uitdraaien…

Beantwoorden

Beste mensen,

Hier de domme egocentrische populistische narcist die toch een echte Helmonder is met een grauwte smoel.

Net met de hele zwik (8 man)gaan uit eten in Duitsland, het was heerlijk zo zonder die achterlijke regeltjes.

Ook het dagje Valkenburg was perfect, gezellig in het zonnetje gezeten (woensdag) op het terras van de Valkenier met een pilsje. De avond afgesloten met diner in een hotel. Kost wel wat meer i.v.m. hotel kosten ondanks we er niet bleven slapen.

Alle ondernemers die ik heb gesproken zijn het niet eens met de achterlijke regeltjes die rubbere Rutten en consorten hun opleggen, maar ze kunnen niet anders zeggen ze.

Nu heb ik het idee dat de weblog van Helmond is gekaapt is door joop.nl
Alleen maar links georiënteerd gezever en alle anders denkende worden dood gezwegen of zelfs het gevang toe gewenst.

@Sander Lam.
Appels met peren.

Ik heb totaal geen probleem met mensen die wel een muilkorf op doen en 1.5 meter afstand houden en zoveel mogelijk thuis blijven. Prima!
Wij doen dat niet, laat ons.
En kom nu niet met dat ik me niet informeer en achterlijk ben.
Hoogst waarschijnlijk ben ik hier toch één van de intelligentste op de weblog.

En die geitenstal er komt er. Gelukkig hebben we in Brabant een gezond bestuur van GS zonder dat links vergif.

Gr Stef

Beantwoorden

jaja Stef, je zit gewoon te stangen en bent een vervelend ventje. Maar hoe dan ook: je bent en blijft dom. En intelligentie is iets wat ver van je afstaat. Ik denk nuchter, jij niet. Ik hoop dat je Corona krijgt en dan weet wat het is. Sorry, Stef. Gas zo door met je gezever, Ik, geniet er van, heerlijk. Ik mag zo over je denken!

Beantwoorden

@Stef op vrijdag 23 oktober 2020 om 21:24:

Volgens mij zit je alleen maar te stangen en heb je heus wel door dat je, als je werkelijk zo tegen de stroom in zou gaan als je hier beweert, een gevaar zou vormen voor anderen.

Beantwoorden

@Stef op vrijdag 23 oktober 2020 om 21:24:

Nee, daar redden we echt het land mee, Stef. Lekker tóch doen wat niet verstandig is, ook al wordt er door wél intelligente mensen benadrukt je aan regels te houden.
Net een kleuter, die toch in de bouwhoek wil spelen, terwijl hem gezegd wordt dit niet te doen.
En tenslotte… jaaaaaaa, daar gaan we weer met het nietszeggende populistische, onnozele, niet onderbouwde cliché: het klassieke geneuzel over ‘links vergif’ en ‘links georiënteerd gezever.

“Alle ondernemers die ik heb gesproken… ” Pfff. Vast.
De ondernemers die ik heb gesproken hebben vooral behoefte aan duidelijkheid, regie en geen continu wisselend beleid, dat volgens traditioneel rechts conservatief denken vooral op de economie gericht is en pas in de laatste plaats op de mensen (ook ondernemers dus) zelf.

Het zou me verder niet verbazen Stef, dat jij in plaats mét mensen te praten die last hebben van volk zoals jij, liever in Breda je hart aan het ophalen was met het intimideren van hardwerkende zorgmedewerkers bij de GGD-teststraat aldaar. Zo triest is het al gesteld met sommig volk.

Wat de populist niet snapt of niet begrijpen wil, benoemt ie steevast als ‘linkse hobby’. Uiteindelijk krijgt ie zijn zin niet en wordt ie zoals altijd ‘gedemoniseerd’.

Doe nu gewoon iets met die tip van mij en anderen: houd rekening met elkaar en verdiep je eens in feiten.
Stoer benoemen wat je tóch hebt gedaan tegen de maatregelen in is vooral dom en enorm kinderachtig.

Beantwoorden

@Stef op vrijdag 23 oktober 2020 om 21:24:

Ben er inmiddels achter wie deze Stef is. Is idd. een dom infatiel persoon.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *