Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar ­čś╗

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.339 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) HelmondAls je door het centrum van Helmond loopt zie je mooie dingen maar ook een aantal lege plekken. Plekken die vragen om een (tijdelijke) invulling, zeker omdat we de uitvoering van het centrumplan als gevolg van de crisis in een langzamer tempo uit gaan voeren.

Een van die nieuwe lege plekken is het terrein van de voormalige OBRAGAS aan het Havenplein. In de centrumplannen een locatie voor winkelen en wonen en nu sterk in beeld als de toekomstige plaats voor Experience World. Hierover zal rond de zomer definitieve duidelijkheid moeten zijn.
Maar ja dan blijft er nog een hele lap grond over waarvoor op de korte termijn geen directe blijvende invulling zal zijn of wel toch ?

WIJ VERBINDEN MENSEN.
Zullen we eens wat creatieve idee├źn los laten op deze locatie ? Wat te denken van een stadspark annex evenemententerrein in het centrum van onze stad ? Of een verbinding met het water in de vorm van een stadsstrand met ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud ? Kortom een nieuwe plek voor de Helmonders om te recre├źren en te gewoon om er te zijn.

WIJ MAKEN DE STAD.
Een mooie gelegenheid om ook studenten van De Groene Campus aan Helmond een platform te bieden van wat ze in huis hebben op het gebied van onder meer outdoor & design, moderne tuinarchitectuur en outdoor & adventure.

WIJ ONTDEKKEN DE TOEKOMST.
En dan even wat verder creatief doordenken. Vanaf het nieuwe stadspark maken we een verbinding richting het kasteel middels ‘een looppad’ in het kanaal. We passeren dan niet alleen het kasteel en de monumentaal aangelichte panden van Vlisco maar we leggen ook een verbinding naar Boscotondo met het gemeentemuseum en het Kunstkwartier. Zoveel kunstzinnige activiteiten bij elkaar. Tel daarbij op het binnenkort gerenoveerde Centrum voor Industrieel Erfgoed en eind 2013 de realisatie van de culturele hotspot op Suytkade. We sluiten de cirkel nagenoeg als we ook de verbinding doortrekken langs het Annatheater naar het nieuwe station.
Heel mooi zou het zijn als we deze route op een kunstige wijze vorm kunnen geven.

Of je nu links om of rechts om deze route gaat lopen het maakt niet uit. Telkens weer kom je in contact met wat mensen maken, gemaakt hebben en wat mensen verbindt. Mooi toch !

Maarten Janssen
Raadslid
D66 Helmond

5 reacties:

Een heel goed idee. Al is het maar voor tijdelijk want nu lijkt het of het een oorlogsgebied in helmond centrum is.

Beantwoorden

Was het niet mogelijk geweest daar wat eerder over na te denken, het besluit om te slopen is niet bepaald ”gisteren” gemaakt.
Er zijn ontelbare oplossingen mogelijk (zelf weet ik er zo al een stuk of vijf).
Er over praten lukt blijkbaar wel, wordt het niet eens tijd dat er echt knopen worden doorgehakt?

Beantwoorden

Wat dacht je van een mooie grote gratis parkeerplaats, een geweldige impuls voor het centrum!

Beantwoorden
Jasper de Groot

@Ton op 7 mei 2012 om 20:47:

Is toch juist goed dat die partij met een idee komt, is wel een partij die aan de macht is dus die ook iets kan doen. Ik vind het een goed idee, maar een tijdelijke parkeerplaats erbij is ook een goed idee. Nu ligt het maar braak en dat ziet er niet uit.

Beantwoorden

Wat te denken van wat meer groen, dus een mooi park en wat speelgelegenheid voor de kleinere kindjes. Wij wonen 3 hoog (met kinderen) en vanwege de crisis zal dit niet snel veranderen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *