Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) HelmondHet blijft deze zomer wel wat kwakkelen met het weer. Na een mooie start rond de kermis was het duidelijk even minder en daarna scheen de zon in alle hevigheid. Jammer genoeg maar een weekje, maar dan wel heel erg fel. Dat mooie weer lokt vele Helmonders, in elk geval mij ertoe uit om regelmatig de fiets te pakken en eens een rondje te maken door onze stad en haar ommelanden.
In luttele tijd sta je aan de rand van de stad of in één van onze elf wijken. Wijken die elk zo hun eigen karakter hebben, zoals ‘de witte huizen’ in Dierdonk, de typische bouw in Brandevoort de Veste die ook wel eens ‘Anton Pieck-achtig’ wordt genoemd en zo meer.

Maar als je zo rondfietst door Helmond kom je ook nog wel een aantal plekken tegen waarvan je als inwoner van deze stad wel eens denkt: ‘wat is dit nu voor een zootje’ en ‘hadden ze dat niet beter kunnen doen of eens kunnen opruimen’.

Neen niet dat het allemaal kommer en kwel is in onze stad want we kennen natuurlijk ook zeer vele mooie plekken om maar eens een voorbeeld te noemen. Heeft u al de nieuwe loop van de Oude AA op Suytkade gezien? Daar wordt de loop van dit voor Helmond zo belangrijke riviertje weer terug- gebracht en zal het zelfs aangesloten worden op de Zuid-Willemsvaart zodat er ook beweging in het water zal zijn. Al met al ogen daardoor de nieuwe woningen in de directe nabijheid ervan heel fraai.

Maar toch kom je op je rondje Helmond plaatsen tegen die wel een opfrisbeurt mogen hebben. Plaatsen waar aannemers en projectontwikkelaars de meest fraaie plannen mee hadden maar die als gevolg van de economische recessie op dit moment niet uitgevoerd worden. Of plaatsen waarvan men bij nader inzien toch iets anders wil gaan doen dan men oorspronkelijk gepland had.

Laat ik zo vrij zijn om er willekeurig eens een paar te noemen. Onlangs was ik nog in de Pastoorswijk op ’t Hout en zag daar een leegstaand mini-winkelcentrumpje, neen mooi is het niet. En ja als je langs de Europalaan fietst en je ziet daar een braakliggend terrein van een voormalige garagebedrijf afgezet met bouwhekken dan kan ik me als direct aanwonende ook wel een prettiger uizicht bedenken. Ook als je langs het kanaal richting Aarle-Rixtel rijdt wordt je geconfronteerd met niet het allermooiste uitzicht.

Direct oplossen is echter een lastige zaak. Heel vaak zijn het gronden en panden die niet in het bezit zijn van de gemeente. Zolang er geen sprake is van hinder of direct gevaar kan ze dan ook niet veel doen. Maar we kunnen het wel eens op een rij zetten en eens bezien of we de betrokken partijen zover kunnen krijgen dat ze, als is het maar minimaal wel iets gaan doen.

Daarom vraag ik iedereen om ons, in uw ogen de lelijkste plek van Helmond door te geven en als u ze heeft, ook suggesties om die aan te pakken. Beschrijf de plek, noem het adres en stuur een fotootje naar [email protected], als het kan graag voor 1 september 2012.
Ook kunt u direct reageren via onze website.

En alvast kei bedankt,
Maarten Janssen
Raadslid
D66 Helmond

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *