Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.246 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) HelmondHet blijft deze zomer wel wat kwakkelen met het weer. Na een mooie start rond de kermis was het duidelijk even minder en daarna scheen de zon in alle hevigheid. Jammer genoeg maar een weekje, maar dan wel heel erg fel. Dat mooie weer lokt vele Helmonders, in elk geval mij ertoe uit om regelmatig de fiets te pakken en eens een rondje te maken door onze stad en haar ommelanden.
In luttele tijd sta je aan de rand van de stad of in één van onze elf wijken. Wijken die elk zo hun eigen karakter hebben, zoals ‘de witte huizen’ in Dierdonk, de typische bouw in Brandevoort de Veste die ook wel eens ‘Anton Pieck-achtig’ wordt genoemd en zo meer.

Maar als je zo rondfietst door Helmond kom je ook nog wel een aantal plekken tegen waarvan je als inwoner van deze stad wel eens denkt: ‘wat is dit nu voor een zootje’ en ‘hadden ze dat niet beter kunnen doen of eens kunnen opruimen’.

Neen niet dat het allemaal kommer en kwel is in onze stad want we kennen natuurlijk ook zeer vele mooie plekken om maar eens een voorbeeld te noemen. Heeft u al de nieuwe loop van de Oude AA op Suytkade gezien? Daar wordt de loop van dit voor Helmond zo belangrijke riviertje weer terug- gebracht en zal het zelfs aangesloten worden op de Zuid-Willemsvaart zodat er ook beweging in het water zal zijn. Al met al ogen daardoor de nieuwe woningen in de directe nabijheid ervan heel fraai.

Maar toch kom je op je rondje Helmond plaatsen tegen die wel een opfrisbeurt mogen hebben. Plaatsen waar aannemers en projectontwikkelaars de meest fraaie plannen mee hadden maar die als gevolg van de economische recessie op dit moment niet uitgevoerd worden. Of plaatsen waarvan men bij nader inzien toch iets anders wil gaan doen dan men oorspronkelijk gepland had.

Laat ik zo vrij zijn om er willekeurig eens een paar te noemen. Onlangs was ik nog in de Pastoorswijk op ‘t Hout en zag daar een leegstaand mini-winkelcentrumpje, neen mooi is het niet. En ja als je langs de Europalaan fietst en je ziet daar een braakliggend terrein van een voormalige garagebedrijf afgezet met bouwhekken dan kan ik me als direct aanwonende ook wel een prettiger uizicht bedenken. Ook als je langs het kanaal richting Aarle-Rixtel rijdt wordt je geconfronteerd met niet het allermooiste uitzicht.

Direct oplossen is echter een lastige zaak. Heel vaak zijn het gronden en panden die niet in het bezit zijn van de gemeente. Zolang er geen sprake is van hinder of direct gevaar kan ze dan ook niet veel doen. Maar we kunnen het wel eens op een rij zetten en eens bezien of we de betrokken partijen zover kunnen krijgen dat ze, als is het maar minimaal wel iets gaan doen.

Daarom vraag ik iedereen om ons, in uw ogen de lelijkste plek van Helmond door te geven en als u ze heeft, ook suggesties om die aan te pakken. Beschrijf de plek, noem het adres en stuur een fotootje naar [email protected], als het kan graag voor 1 september 2012.
Ook kunt u direct reageren via onze website.

En alvast kei bedankt,
Maarten Janssen
Raadslid
D66 Helmond

14 reacties:

Helmond ziet er steeds beter uit, maar als ik ooit in de Waard loop (achter de City-Sporthal), vind ik het daar op veel plekken echt lelijk. En het wordt er alleen maar lelijker. Ook erg onveilig voel ik me daar. In de avond ga ik er niet lopen.

Beantwoorden

Dat rare wooncomplex aan de Spoorstraat dat je ziet vanaf het NS-perron. Met die jaren ’80 kleuren en de (kunststof?) overkapping vd galerijen. Brrr.

Beantwoorden

Dit weblog heeft in 2006 ook al eens aandacht besteedt aan de lelijke plekken in Helmond. https://www.deweblogvanhelmond.nl/afgevoerd_van_de_voorpagina/lelijke-plekken/
Een aantal van die lelijke plekken zijn intussen opgeknapt, en enkele nog altijd niet. Zo zijn me de twee panden aan het eind van de Molenstraat, waar vroeger o.a. Café Médoc heeft gezeten, nog altijd een doorn in het oog. Waarom worden die panden niet gesloopt en maken ze er, voorlopig, een klein tuintje van met een paar zitbankjes?

Beantwoorden

Heel wat lelijke plekken van vroeger zijn nu mooi geworden. Zo groeit er momenteel een erg mooi gebouw in de Burgemeester van Houtlaan naast La Venezia.
Ik verwacht dat de huidige lelijke plekken in de toekomst ook mooi worden, maar lelijke plekken blijf je toch houden.
Trouwens de hoek Steenweg/Christinalaan is nu ook een lelijke plek, terwijl het er tot 26 juni 2011 zo mooi was. 😉

Beantwoorden

Achter de Hema is een lelijke plek en nog levensgevaarlijk ook voor voetgangers en fietsers door het asociale parkeer- en rij-gedrag van automobilisten.

Beantwoorden

@A. Noniem op maandag 30 juli 2012 om 11:07:

Inderdaad! Die flatjes aan de Spoorstraat zijn spuuglelijk! Heb je straks een mooi stationsgebied, met dat lelijke geval ernaast…

Beantwoorden

De uitstraling van de flats aan de Spoorstraat past precies in het nieuwe stationsbeeld. 25 jaar vooruitzien toen dat project werd gerealiseerd. Project heeft een opknapbeurt nodig.
Het gebied achter de Hema: daar voelt een fietser, voetganger, parkeerder en automobilist zich in het verkeersbeeld niet veilig.

Beantwoorden

De Heistraat, ik weet wel dat ze daar aan het opknappen zijn, maar al die jaren dat dat duurt is het gewoon een teringzooi! Sorry dat ik het zo zeg.

Beantwoorden

De lelijkste plek is het station in Brouwhuis het wordt tijd dat dit ook is wordt
opgeknapt met vrolijke kleuren en leuke bankjes nu ziet het er niet uit geen fijne plaats voor de mensen die moeten wachten voor de trein

Beantwoorden

Wat voor mij één grote lelijke plek is: De fietspaden in Helmond-Noord die grenzen aan de onderkant van de twee viaducten in de Venuslaan. Daar onder stinkt het, dat wil je niet weten. Tot aan de Bundertjes is het één groot onkruid-oerwoud waar niets mee gedaan wordt, bovendien ook nog onveilig daar. Aan die kant van het kanaal ligt ook veel zwerfvuil en in het kanaal aan die kant van de twee bruggen ligt zoveel troep in het kanaal, daar zou sloopbedrijf Weber jaloers op zijn. Wat wordt er dan zoal in het kanaal gedumpt in Noord, door mongolen die mensen heten?? Accu’s, (weggehaalde) fietsen, winkelwagentjes, zelfs bromfietsen, ga zo maar door. Helmond-Noord is om trots op te zijn, echt waar. Maar in feite kun je je afvragen hoe het komt dat deze aarde naar de klote gaat? Juist, door mensen…………Dieren, waar zo vaak op wordt gescheldt hebben dit in 100 jaar niet gepresteerd hoor.

Beantwoorden

Een van de toppers: het voormalige PTT-terrein op de hoek Oostende/Kanaaldijk NO. Het onkruid staat er drie meter hoog, is het in ieder geval groen mee. Sowieso is het hele gebied ten noorden van het centrum een lelijk, slecht onderhouden en onsamenhangend geheel. De Waard, Obragas, AH XL, PTT/Stiho: zonde dat het er allemaal zo slecht bijligt. En dat terwijl dit gebied de perfecte locatie heeft voor allerlei ontwikkelingen. Van mij mag de schop de grond in…

Beantwoorden

@bets: Helemaal met je eens!! Jammer dat dat station niet in het centrum is, want dan zou het allang klaar zijn geweest.

Beantwoorden

de lelijkste plek van helmond vind ik station
als je ene echte hellemonder bent en je stapt in de trein dan laat je een stukje van je hellemondse gedachten achter

Beantwoorden

Met stip op 1 wat al genoemd is: die soort van gevangenis bij het station. Heel raar absurd gebouw waarvan ik eerst altijd dacht dat daar bedrijven in zaten, maar welnee, daar WONEN mensen in? Raar blauw geval met rare glazen (plastic?) panelen ervoor..wat een aanfluiting. Staat er straks een hypermodern station met zo’n spuuglelijk gebouw ernaast!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *