Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.822 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) HelmondAlle politieke partijen in onze stad houden zich bezig met hun visie op onze stad voor het jaar 2030. Iedereen heeft zo haar eigen visie hoe de stad er dan uit zou moeten zien. Ook binnen de kring van D66 Helmond zijn we hiermee aan de slag gegaan. Onze mensen van RF, Noureddine Zarroy en Martijn van Stratum zijn aan de slag gegaan. Met ons steunfractielid Maarten van Bree en andere actievelingen uit onze achterban heeft dit geleid tot een creatieve invulling van de stadsvisie.
Uitgangspunt voor D66 Helmond is hierbij geweest een vertaalslag te maken van onze landelijke richtingwijzers naar de lokale situatie. We hebben stilgestaan bij de uitgangspunten:

  • kijk verder van de stadsgrenzen;
  • vertrouw op de eigen kracht van mensen;
  • is duurzaam en groen;
  • trots op eigen identiteit en
  • beloon prestatie en deel de welvaart.

Uitgangspunten, verdeeld over de velden ‘wonen’; ‘werken/leren’ en ‘ontspanning’; welke volgens D66 een goede basis vormen om te kijken naar een mooie toekomst van onze stad.

In het inspiratieboekje ‘de toekomst verkend’ van het College van B&W komen een zevental thema’s aan bod die door D66 meegenomen zijn in haar uitwerking van de stadsvisie 2030.
In het oog springt de ruime aandacht voor ‘de kracht van de samenleving’. Iedereen in onze stad wordt geacht mee te doen maar wel op basis van eigen keuzes en eigen verantwoordelijkheid. De inwoners van onze stad mogen ook aangesproken worden op hun eigen verantwoordelijkheid en hun eigen kracht.
Ook het onderdeel ‘economie en arbeidsmarkt’ komt ruim aan bod. Economische groei, met veel aandacht voor duurzaamheid en goede scholing zijn van groot belang voor onze stad. Helmond zal ook in 2030 een aantrekkelijke stad zijn om te wonen en te werken.
Voor D66 is ook ‘de veranderende overheid’ een belangrijke zaak. Samenwerking met andere gemeenten zal steeds belangrijker worden en dit zal moeten gebeuren in een situatie die voor iedereen kansen en mogelijkheden biedt. De toegankelijkheid van de overheid en het bestuur blijven punten van blijvende aandacht.

D66 Helmond heeft er bewust voor gekozen om haar visie op Helmond 2030 niet uit te dragen in een veelheid aan woorden en zinnen. Ze heeft gekozen voor een zgn. matrixmodel gebaseerd op de eerder genoemde uitgangspunten en thema’s. D66 Helmond wil ook niet dat er sprake zal zijn van een ‘dichtgetimmerd verhaal’ maar dat er richting gegeven wordt. Richting die ook in de toekomst, pragmatisch en rekening houdende met de actuele situatie nader vorm gegeven kan worden.

Benieuwd naar de visie van D66 op Helmond 2030 ? Ga dan eens naar www.d66helmond.nl.

Maarten Janssen
Raadslid
D66 Helmond

8 reacties:

Geachte heer Janssen, ik was erg benieuwd naar de toekomstvisie van D66. Maar helaas, na verschillende keren doorklikken kwam ik tot de conclusie dat D66 die toekomstvisie niet prijs wil geven. Is dit nu een partij die bol staat van Innovatie en andere duurdere woorden. Ik heb geen zin in een lofzang op de eigen partij, ik wil de toekomstvisie lezen. Geef dan een link waar ik die kan lezen, en niet steeds moet doorklikken zonder iets wijzer te worden.

Beantwoorden

Ik kan niet anders dan Hans Gruijters gelijk geven.
Dit heeft weinig met visie te maken. Jammer.

Ik zou zeggen: durf eens standpunten in te nemen! Daarvoor ontvangen de heren en dames raadsleden immers maandelijks een aardige financiële bijdrage.

Hint: wat te denken van een supergemeente in de Peel, zoals Peter Tielemans suggereerde? Of: wat betékent dat nou, ‘geloven in de eigen kracht van mensen’?

Ik hoor het graag!

Beantwoorden

Eens met de vorige reacties. Begin maar eens met een standpunt in nemen over het behoud van Helmonds cultureel erfgoed. Wat te doen met de draaiorgels in de Gavioli-zaal?

Beantwoorden

Beste Hans Gruijters,

De Toekomstvisie is wel degelijk met 1 muisklik te vinden. Op http://www.d66helmond.nl zie je aan de rechterzijde onder het kopje ‘Actueel’ de tekst ‘De Toekomstvisie van D66 Helmond’. Daarop klikken en je krijgt direct de Toekomstvisie inclusief begeleidende tekst te zien.

Beantwoorden

Met dank voor de wegwijzer.

Beantwoorden

Een partij die staat achter ontslag versoepeling landelijk, heeft het hoe dan ook bij mij afgedaan! de asociale kunduz kliek !

Beantwoorden

@joep
hear hear!

Beantwoorden

In 2030 zullen waarschijnlijk Suytkade, De Groene Loper en Brandevoort nog altijd niet helemaal klaar zijn aangezien de door de gemeente beoogde grondprijzen en dus de verkoopprijzen voor de woningen veel te hoog zijn en bijna niemand dit kan/wil betalen.

Verder hebben we een leegstaand pand op een A-locatie van het centrum aangezien Xperience World al vele jaren geleden failliet is gegaan.

Hebben we een stuk verderop een ander fiasco staan in de vorm van de Cacao-fabriek met daarin het Filmhuis en de Lakei die nog steeds nagenoeg geen bezoekers trekken.

Hebben we tegen beter weten in toch al die duizenden vierkante meters extra winkeloppervlakte gerealiseerd waardoor er ondertussen méér winkels leeg staan dan gevuld zijn.

Speelt Helmond Sport in een prachtig nieuw stadion maar staat dit grotendeels leeg gezien het te lage aantal betalende bezoekers. Financieel staat de club met dit nieuwe station met één been in het graf als de gemeente er niet miljoenen in blijft pompen.

En zo zijn er nog wel meer dingen te verzinnen. Niet omdat ik en vele andere Helmonders zo pessimistisch zijn maar omdat we bestuurd worden door een groepje malloten zonder enige kennis van zaken en binding en gevoel met de inwoner van de stad.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *