Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.486 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) HelmondZo’n kleine 1900 inwoners van onze stad hebben in maart 2010 een hokje rood gekleurd op de kieslijst bij D66. Hierbij hebben ruim 1200 Helmonders hun stem uitgebracht op Jan van den Heuvel, onze huidige D66 wethouder. Ze hebben daarmede aangegeven te kiezen voor een beleid waarin de stem van D66 door zou gaan klinken in de stad.
Dankzij de samenwerking met de lokale partijen SDOH en Helmondse Belangen vormt D66 sedert maart 2010 de grootste fractie in de Raad en heeft ze een belangrijke stem in het College van B&W.

Meer dan 70% van het verkiezingsprogramma heeft D66 in deze raadsperiode kunnen realiseren mede dankzij de tomeloze inzet van wethouder Jan van den Heuvel. Een wethouder die op de bres stond en zal staan voor een Helmond waarin het goed leven, wonen en werken is.
Mag ik u enkele zaken noemen die we gerealiseerd hebben ? De metamorfose van het stationsplein tot een het episch centrum van openbaar vervoer ! De ombouw van de Cacaofabriek tot een culturele hotspot ! De verplaatsing van ons (helaas verwoeste) Speelhuis naar de ‘theaterkerk’ ! Het schrijven van beleidsnota’s over sport en cultuur waarmee voor de komende jaren de kaders gesteld zijn ! Een gedurfde maar noodzakelijke bezuiniging op de bibliotheek ! Een structurele aanpak van het verminderen van het aantal ambtenaren in de stad ! Camerabeveiliging op het Lambertushof ! Een motie die ervoor zorgt dat het BZOB-bos niet zomaar industrieterrein zal worden ! Een amendement gericht op een actief homobeleid ! Zomaar een greep uit de vele zaken die laat zien dat D66 volop haar stempel gedrukt heeft op het beleid in de stad.

Ik heb daar met genoegen aan meegewerkt en ik dank Helmond voor haar steun en support. Maar de politieke waarheid is hard en ze zegt dat ik niet veel langer meer namens D66 in de Helmondse politiek zal acteren. Aangezien ik me niet meer welkom voel bij D66 maar Helmond graag ook politiek wil blijven dienen sluit ik me aan bij SDOH-HB waarmee ik deze raadsperiode zeer constructief heb samengewerkt. Mocht u het met me eens zijn dan kunt u op 19 maart uw stem op mij uitbrengen, ik sta helemaal onderaan op de lijst van SDOH-HB.

O ja bereiken kunt u me altijd via [email protected] of lees wat me beweegt ook op janssenhelmond.tumblr.com natuurlijk hoop en verwacht ik dat u gaat stemmen.

Maarten Janssen
Raadslid

13 reacties:

” Maar de politieke waarheid is hard en ze zegt dat ik niet veel langer meer namens D66 in de Helmondse politiek zal acteren. ”

Hier sla je zelf de spijker op zijn kop, de helmondse kiezer zit op bekwame integere mensen te wachten.
Niet op acteurs, die hun eigen moeder nog zouden verkopen om op het pluche te kunnen blijven zitten.
Zoals ik al ooit eerder op de weblog geschreven heb. Er zijn raads leden met een zuiver geweten, ze gebruiken het gewoon nooit.

Beantwoorden

Heiligverklaring? Adelstand? Ik ben diep geroerd……………. Woorden schieten mij tekort.

Beantwoorden

Heer Janssen,nnu doet u het weer! D66 heeft ervoor gekozen u op een plaats te zetten waarbij u geens kans zou hebben het pluche weer voor vier jaar te bezetten. Conform de ethiek van zovelen kiepert u dan dertig jaar zgn betrokkenheid de schutting over. Wat een schaamteloze vertoning. Maar hoe herkenbaar. Veel plezier bij het SDOH.

Beantwoorden

Er is een oud gezegde in de politieke achterklap in Den Haag

“Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn”

Anno 2014 verplaatst dit zich ook naar de lokale politiek!

Beantwoorden

Wat een vriendelijke reacties allemaal!
Maarten, succes bij de verkiezingen!

Beantwoorden

Maarten als je werkelijk iets wilt betekenen, dan spring je nu in het Essent-gat..
En zorg je dat Brouwhuis en Rijpelberg eindelijk worden aangesloten op het aardgasnet i.p.v. de melkkoe “stadsverwarming.”
De vaste kosten zijn weer ff tussen neus en lippen verhoogd met ruim € 40,-
Doe wat men in Breda-Tilburg-Meerhoven doet..

Voor meer info zie hier.
http://www.reeshofwarmte.nl/

Beantwoorden

maarten zoals jij weet zijn het geen 1200 stemmen voor Jan van de
Heuvel maar traditioneel op nummer 1van de lijst! Volgens mij zat d66 niet alleen in de raad ,om dan alle credits naar je toe te halen lijkt op hoogmoeds waanzin.
ik wens SDOH veel succes!

Beantwoorden

Maarten, bedankt voor je inzet en veel succes met het vervolg. Jij bent een van de weinigen, die ons altijd informeren en de discussie altijd aan gaat.
Trek je niets aan van blatende geiten, zoals die @lenyvanmuijen

Beantwoorden

@Leny van muijen op dinsdag 28 januari 2014 om 00:12:

Ik ben verrast en verbaasd want meldde u ons niet op 6 januari hier niets meer neer te zetten. Welaan ik stel vast dat ik u dus een reactie ontlokt heb. Dank hiervoor want in een democratische stad moeten we vooral onze mening blijven ventileren en die mag gerust tegenstrijdig zijn.

Leuk of niet leuk het is een feit dat meer dan 1200 inwoners op 4 maart 2010 het hokje bij Jan van den Heuvel, inderdaad nummer 1 rood hebben gekleurd. Natuurlijk hebben we het niet alleen gedaan, daarvoor werk je samen. D66 heeft in Helmond zoveel van haar verkiezingsprogramma kunnen realiseren door samen te werken, zeer in het bijzonder door 1 fractie te vormen met SDOH en HB. Feit is dat een groot deel van de D66 standpunten of uitgevoerd of in uitvoering is en daar draait het om in de politiek. Zaken die je de kiezers beloofd uitvoeren dat is de taak van elke politicus.

En ja over de andere reacties: prima. Helmond is een mooie stad met mensen die hun hart vaak op hun tong hebben en daar is niets mis mee. Ik houd wel van die directheid en loop er dan ook niet voor weg. Niet voor niets vind ik de slogan van onze voetbalclub dan ook erg mooi ‘Grauwte smoel en ginne skrik’ recht uit het hart en eerlijk ! (excuses als ik misschien onjuist spel, ik ben ook maar import.).

Beantwoorden

Wat moet ik hier nu van vinden. Is dit een ode aan Jan van den Heuvel (die dit overigens ook voor 100% verdient) of is dit een aanloop naar het einde van het stuk: “Stem op mij, ik sta laatste op de SDOH-HB lijst”? Laten we het op het eerste houden ……

Beantwoorden

Martijn van Stratum geeft het op http://martijnvanstratum.tumblr.com/

Beantwoorden

@BernART op woensdag 29 januari 2014 om 09:43:

Bedankt voor de tip, we hebben er een nieuw onderwerp over gemaakt, getiteld Tweede D66-er Helmond trekt zich terug.

Beantwoorden

Een tijdperk is voorbij, een era die zijn weerga niet kent, een instituut dat stond als een huis, een rots in de branding, de laatste strohalm voor menig wanhopige helmonder, de bekende pot op elke deksel, the sky is the limit, maar toch……..

D66 nummer 8/ SDOH helemaal onderaan, heeft hier een legendarische topic geschreven, die nog best een keer aandacht verdiend! De woorden, Janssen: Helmonders bedankt, blijken een eeuwigheidswaarde te hebben, al zijn sinds gisteren de klanken aan het verstommen,

Zoals hij ons allen bedankte, zo zal ik namens ons allen Maarten bedanken, het ga je goed, nobele onbarmhartige ridder te paard. Kijk maar niet te veel achterom, anders zie je de rooskleurige toekomst niet aan komen. Tot weerziens (over 4 jaar?)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *