Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

3reacties

Afgelopen november bezocht onze VVD-minister Conny Helder (minister voor Langdurige Zorg en Sport) Nederland – Qatar in het beroemde Al Bayt Stadium. Maar op 12 maart jongstleden was ze te gast in een stadion dat zo mogelijk nóg iconischer is, het stadion van Helmond Sport. 
Minister Helder was voor dit (door de VVD Helmond georganiseerde) werkbezoek uitgenodigd in de businessclub van Helmond Sport. Tijdens de druk bezochte interactieve bijeenkomst sprak ze met vertegenwoordigers uit het verenigingsleven en de politiek.

Ad van Ham (88 Balls Media) merkte aan het begin van de bijeenkomst terecht op dat sporten belangrijk is omdat; ‘het op zoveel facetten van het leven een positieve invloed heeft’. Sporten zorgt voor een betere gezondheid, minder stress, sociale samenhang, meer zelfvertrouwen en het voorkomen van eenzaamheid’’. Uit onderzoek blijkt ook dat elke euro aan sportinvesteringen de maatschappij indirect 2,7 euro’s aan kostenbesparingen oplevert.

De genoemde aspecten sluiten naadloos aan bij een van de speerpunten van minister Helder ‘het aanpakken van de beweegarmoede’. Deze beweegarmoede speelt een rol in een aantal Helmondse wijken waar inwoners gemiddeld 7 jaar eerder overlijden. Om het beschikbare geld hiervoor effectiever te gebruiken is haar ministerie momenteel bezig om de 74 verschillende subsidieregelingen om te zetten naar één regeling.

Foto: Dave van HoutMevrouw Helder was onder de indruk van het verhaal van wethouder Van Dijk, die in een pitch de achterliggende gedachten bij de ontwikkelingen op de Sportcampus De Braak schetste.
De VVD maakte direct van de gelegenheid gebruik om haar te strikken voor de opening van het nieuwe stadion.

Tijdens de bijeenkomst werd gepeild wat de aanwezigen vonden van bepaalde stellingen. Over de stelling ‘We moeten onze jeugd beschermen tegen grensoverschrijdend gedrag door een VOG of het aanstellen van vertrouwenscontactpersonen verplicht te stellen bij (sport)verenigingen’ waren de aanwezigen het praktisch unaniem eens. De uitkomst was in overeenstemming met de VVD-motie ’een veilig sportklimaat’ die eind 2022 door de raad werd aangenomen.

Hoe belangrijk het soms is om als partij korte lijntjes te hebben met Den Haag bleek wel uit het antwoord van de minister op een noodkreet van Pieter Vervoort (RKSV Mierlo-Hout) over de opgelopen energiekosten. Ze wees hem direct op een weinig gebruikt noodfonds en beloofde dat het ministerie nog dezelfde week contact zou opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Na de bijeenkomst was men het snel eens, ‘sport is meer dan een spel, het draagt bij aan een Brede Welvaart voor alle Helmonders ’, daarover kunnen we helder zijn!

Theo Manders
Fractievoorzitter VVD Helmond

3 reacties:

Heel Helder! 😉

Beantwoorden

Klinkt goed.
Ik hoop dan ook dat ook ik, met een fysieke beperking, straks mee kan doen op de nieuwe sportcampus. En dat er ook geïnvesteerd wordt in andere mensen met een beperking, zodat ook zij mee kunnen doen, juist vanwege de belangrijke punten benoemd door dhr Manders

Beantwoorden

@Dora Helemaal eens !
We hopen dan ook dat de hulpmiddelen die al zijn aangekocht voor mensen met fysieke beperking helpen in het deelnemen op de nieuwe braak. Ze staan al op de werf te wachten. Zou mooi zijn als de minister dit ook meeneemt in haar opening. Ze heeft dan ook een landelijke pot geld beschikbaar voor mensen met beperking om hulpmiddelen aan te schaffen gerealiseerd. Hier doet Helmond ook iets wat in nog geen andere gemeente is.
Inwoners, Jibb / Uniek Sporten en scholen kunnen hier ook gebruik van gaan maken. Ook is geprobeerd zo goed mogelijk mee te denken in het ontwerp van de nieuwe campus. Binnenkort is er een open sportdag via Uniek Sporten misschien ook interessant.

Beantwoorden
Helmond Toegankelijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *