Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

December en januari zijn traditioneel maanden om terug te kijken en een blik te werpen op de toekomst. In 2018 ging onze partij de verkiezingen in met de leuze ‘Voor een stad met ambitie’.
In het coalitieprogramma werd deze ambitie vertaald in een aantal concrete afspraken. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en kunnen we stellen dat een groot deel is gerealiseerd. Zo werd de stad door accountantsbureau Deloitte gecomplimenteerd omdat de afdeling financiën met succes was gereorganiseerd. Daarnaast is er afgelopen jaren hard gewerkt aan de verbetering van de Helmondse economie. Een paar voorbeelden:

Bijna 2 miljoen is vrijgemaakt om de Helmondse bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken en hiermee kunnen plannen voor een gezamenlijke warmte-koudeopslag, een proceswaterinstallatie en centrale parkeergarage op BZOB worden gerealiseerd.
In april hakte de gemeenteraad de knoop door en kreeg de Automotive Campus de mogelijkheid om verder te blijven groeien en op de valreep van het nieuwe jaar is besloten om 15 hectare nieuw bedrijventerrein aan te gaan leggen op Varenschut-Noord.
Ook is er in 2019 samen met het onderwijs, de provincie en het bedrijfsleven flink geïnvesteerd in de uitbreiding van een tweede groeiparel van onze stad, het Food Tech Park. Helmond loopt hiermee voorop bij de ontwikkeling van technieken om ons voedsel duurzamer, gezonder en veiliger te maken.Dit alles betekent niet alleen meer kennis, werk en meer economische groei, maar ook minder belasting voor het milieu.

Verleden heb je, de toekomst moet je maken en in die toekomst is het voor onze stad en ons land noodzakelijk nieuwe inkomsten te genereren en een nieuw verdienmodel op te zetten. Want alleen dan kunnen we de steeds verder oplopende kosten voor sociale voorzieningen en gezondheidszorg blijven betalen.

Daarom zijn wij blij dat onze stad in 2020 samen met de Peelgemeenten gaat onderzoeken of de aanleg van een groot regionaal bedrijventerrein vlak aan de A67 mogelijk is.
2020 Wordt een jaar van investeren in onze binnenstad. Door de verfraaiing van het centrum en de bouw van woningen zal ook de lokale economie het komende jaar een impuls gaan krijgen. Bij het ‘maken van een nieuwe toekomst en een nieuw verdienmodel’ hoort echter vooral innovatie en innovatie kun je niet los zien van onderwijs. We zullen ons in het komende jaar dus extra gaan inzetten voor modern en toekomstbestendig onderwijs.

Nog de beste wensen!
Theo Manders
Raadslid VVD

18 reacties:

Jammer dat de VVD de goede verkeer doorstroom dmv “Ruit van Eindhoven” torpedeerde ten behoeve van het pluche.
Een goede doorstroom is OOK beter voor het milieu, en zeker beter voor de leefbaarheid en de economische positie.
Maar de VVD geeft dat dus liever op, om met extreemlinks zoals D66 en Groenlinks en PvdA in besturen te gaan zitten.
De VVD kost ons land, onze provincie en onze gemeente zakken vol geld; graaiers en profiteurs, voor zichzelf en hun elite.

Beantwoorden

@Andre op maandag 13 januari 2020 om 11:34:

Op enige kennis van zaken kan ik je niet betrappen. Jammer in je betoog is de fout dat je denkt dat de PvdA in het college van Helmond zit. Grappig dat je D66 extreemlinks noemt.
Ik neem aan dat jij zelf géén graaier of profiteur bent.

Beantwoorden

Wat een zelfingenomen borstklopperij om al deze resultaten naar jezelf toe te trekken. Voor de toekomst wordt de verfraaiing van het centrum benoemd. Ik had graag gehad dat de vroem vroem partij bij haar standpunten was gebleven en niet was ingestemd met het autoluw maken van ons centrum. Ik kan me aansluiten bij vorige reactie: ‘’Maar de VVD geeft dat dus liever op, om met extreemlinks zoals D66 en Groenlinks en PvdA in besturen te gaan zitten.’’

Beantwoorden

@Jan de Vries
Grappig dat je over kennis begint.
Ik lees namelijk helemaal niet dat Andre aangeeft dat de pvda in het College van Helmond zit.
Ik kan me wel vinden in zijn standpunten verder.
Verder ben ik in jouw ogen ongetwijfeld een graaier, hebben we dat vast gehad.

Beantwoorden

@andre

Beste Andre. Wij hebben dit idee niet ‘ getorpedeerd’. Als u mijn vorige blog leest kunt u zien dat wij deze oplossing nog steeds ambiëren. Besturen en regeren doen we in Nederland altijd samen met andere partijen.
Dat betekent dat de VVD niet alle verkiezingsbeloftes kan waarmaken. Voor een democratisch besluit heb je meerderheden nodig. Er was in de provincie helaas tot nu toe geen meerderheid voor de ruit.
Ook uw partij zal alleen iets van het verkiezingsprogramma kunnen uitvoeren als ze gaan samenwerken.

Beantwoorden

@Floris

Laat ik u eerst vertellen dat alle behaalde resultaten zijn bereikt door een prima samenwerkende Helmondse coalitie, gesteund door de gemeenteraad. Waarbij het meeste werk is verzet door onze ambtenaren en de ondernemers. Ik geef slechts aan dat een aantal zaken uit ons verkiezingsprogramma zijn opgenomen in het coalitieakkoord en voor een deel al zijn gerealiseerd.

Beantwoorden

We zullen ons in het komende jaar dus extra gaan inzetten voor modern en toekomstbestendig onderwijs.

Wat word daarmee bedoelt? In de klas ? Voor de klas ? De gebouwen? Oude gebouwen opknappen ? Nieuwe bouwen ? Inclusief onderwijs ?

Beantwoorden

@Theo Manders op maandag 13 januari 2020 om 18:05:

En dat is dus verdraaien van feiten. De VVD heeft de ruit moeten opgeven omdat in de vorige periode koste het wat kost in het college gestapt moest worden met ‘linkse’ partijen. De SP domineerde toen het politieke toneel. Als je eerlijk bent dan zeg je dat gewoon. Voor het overige een aardig verhaal.

Beantwoorden

@Ron
Kiezen is helaas altijd ook een beetje verliezen Ron. Dat weet een bestuurderspartij als het CDA toch ook! In een democratie beslissen uiteindelijk de kiezers. Je verkiezingsprogramma voor 100% lukt geen enkele partij. De VVD loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheid en gaat de samenwerking aan.
Inmiddels zijn er echter plannen om de A67 onder Eindhoven en de N279 ten oosten van Helmond aan te pakken. Feitelijk hebben we dan driekwart van de Ruit toch gerealiseerd. Het is nu aan de gemeenteraden van Eindhoven, Nuenen en Helmond om te zeggen wat ze echt willen. Willen ze het verkeer de komende decennia dóór of om de stad?

Beantwoorden

@Frits Bedankt voor je reactie.
Daar wordt inderdaad mee bedoeld dat we meer geld willen gaan vrijmaken voor eigentijdse huisvesting. Maar belangrijk is ook de koppeling tussen onderwijs, maatschappelijke voorzieningen en arbeidsmarkt. Toekomstgericht onderwijs staat met beide benen in de Helmondse samenleving. Dit maakt van jongeren verantwoorde burgers en is bepalend voor de welvaart en het welzijn van onze stad. Dat betekent integratie van sport- en cultuurfaciliteiten in onderwijs- en welzijnsvoorzieningen. Door deze samenwerking zijn duurzame investeringen verantwoord. De kinderen van nu zijn immers de talenten en klanten van morgen. Door duurzame investeringen in ons onderwijs gaan we ook hoge maatschappelijke kosten in de toekomst tegen, voorkomen is immers beter dan genezen.

Beantwoorden

Dat klinkt goed meneer Manders. Eigentijdse huisvesting. Daarbij doelde ik vervolgens op de voorzieningen. Dus mogelijkheid tot onderwijs en dus ook koppeling arbeidsmarkt. Binnenkort worden de eerste investeringen verwacht, of…? Er zijn hier en daar nog best wat problemen bij verschillende schoolgebouwen.

Beantwoorden

Denk niet dat er toekomst richting de binnestad te halen valt! Ellende daar

Beantwoorden

Toekomst zelf maken? Dat kun je nooit helemaal in je eentje. Jullie liberalen willen eigenlijk gewoon zeggen dat mensen die minder geluk hebben in het leven, dat aan zichzelf te wijten hebben. Het huidige liberalisme is bij uitstek een “ieder-voor-zich” en “ikke ikke ikke”-ideologie, waarin grijpen en graaien doodnormaal gevonden wordt en zelfs tot deugd verheven is.

Beantwoorden

Jammer dat Theo Manders de mens vergeet, maar dat is normaal bij de VVD. Zie maar naar de zorg, onderwijs enwat veel erger is het aantal mensen dat naar de voedselbank moet. Betekend VVD soms, Voor, Verdere, Daling. Of Verre Van Democraties

Beantwoorden

Lekker positief allemaal. De beste wensen voor alle graaiers & klagers. Maak er iets moois van en wees trots op je stad! Het kan echt allemaal veel erger. Op een mooi 2020????????

Beantwoorden

Nog weer een bedrijventerrein? Ik zie liever sociale huurbouw.

Beantwoorden

@Joseph Gruyters op donderdag 16 januari 2020 om 11:57:

Beste Joseph. De mens ben ik zeker niet vergeten! Ik werk zelf al 37 jaar in het onderwijs en mijn zus in de gezondheidszorg. Maar om de kosten voor goed onderwijs en een goede gezondheidszorg (top 10 in de wereld)) te kunnen blijven betalen is het voor onze stad en ons land noodzakelijk nieuwe inkomsten te genereren en een nieuw verdienmodel op te zetten. Ik beweer niet dat er geen armoede is in Nederland maar de werkloosheid is met 3,5% al sinds jaren niet meer zo laag geweest. Een steeds groter deel van ons salaris gaat echter naar de stijgende kosten die o.a. het gevolg zijn van de vergrijzing. Dat is ook een van de redenen waarom we ons netto inkomen de laatste jaren zo weinig hebben zien stijgen.

Beantwoorden

@Lenie Weijnen op donderdag 16 januari 2020 om 15:27:

Beste Lenie,
Ook daar is de gemeente samen met de woningbouwverenigingen druk mee bezig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe sociale huurappartementen die op Suytkade gebouwd gaan worden of de sociale huurwoningen op het terrein tegenover de Houtse Bazar in Mierlo-Hout. Maar de politiek realiseert zich dat dit niet genoeg zal zijn. De woningnood waar we momenteel in Nederland mee te kampen hebben blijft nog zeker tien jaar duren. Het kabinet maakte afspraken over het aantal nieuwe woningen wat gebouwd moet worden met o.a. de gemeenten en de corporaties. De aantallen worden echter niet gehaald o.a. door krimp in het aantal bouwvergunningen. Ik ben persoonlijk van mening dat we op dit moment een veel te strakke regelgeving hebben op dat gebied. Die zou vanwege de woningnood gedeeltelijk losgelaten moeten worden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *