Buiten is het 8 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.677 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Zoals bij u intussen wellicht bekend woon ik zowat mijn hele leven aan het Hortensiapark. Opgegroeid met broedende eenden in de tuin en met de herten uit het hertenkamp. In de loop der jaren zijn er behalve eenden en herten veel andere dieren bijgekomen in het park. Het hertenkamp is dan ook een heus dierenpark geworden. Al 75 jaar mogelijk gemaakt door Stichting Jan Visser waardoor de dierenparken in Helmond een belangrijk cultuurgoed zijn geworden voor onze stad. Stichting Jan Visser is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dieren en de dierverblijven in de drie Helmondse dierenparken. Daarnaast zijn zij constant bezig het dierbestand gezond te houden. Dat betekent aanvullen van dieren, aantallen bewaken, voederen en medische verzorging. De stichting is hierbij volledig afhankelijk van donaties. De stichting gaat met de tijd mee, de tijd van samenwerken en verbinden.
Meerdere partijen zoals de imkervereniging, natuurvereniging de Bundertjes, Gemeente Helmond en de Stichting Jan Visser Dierenparken kunnen samen meer doen aan natuur- en milieueducatie. Maar het is ook de tijd van innovatie en daarom werd op 25 augustus jl. een nieuwe, interactieve website gelanceerd:
www.dierenparkenhelmond.nl

Op deze site maakt u kennis met de drie dierenparken die Helmond rijk is. Elk park, De Warande, het Hortensiapark en de Rippert, heeft een eigen pagina met prachtige foto’s en alle relevante informatie over het betreffende dierenpark en de dieren die er verblijven. Het is een interactieve site waarbij u betrokken wordt bij de dieren in de openbare ruimten. De foto’s die u maakt in een van de dierenparken kunt u nu direct uploaden en delen op de site. Maar misschien nog wel het leukste op de site is het adoptieplan. Met een adoptie steunt u voor een jaar de Stichting Jan Visser Dierenparken Helmond, door middel van een donatie. Elk dier heeft een doel in euro’s waarvoor de stichting een bepaald bedrag wil ophalen. Uw donatie helpt het dier aan eten, een nieuw en schoon verblijf en een perfecte medische verzorging. Adopteren kan al vanaf 5 euro met een persoonlijk adoptiepakket en er zijn ook adoptiepakketten voor bedrijven en scholen. En u krijgt daar ook nog wat voor terug. Bij een persoonlijk adoptiepakket krijgt u maandelijks updates van uw adoptiedier via email. Bij een adoptiepakket voor bedrijven krijgt u zelfs een exclusieve rondleiding (max. 20 personen) van een van de verzorgers in een park naar keuze en bij een adoptiepakket voor scholen ontvangt u een les-/informatiepakket met informatieboekjes.
Bij de lancering van de website adopteerde Burgemeester Blanksma het eerste dier. Namens Gemeente Helmond adopteerde zij de Knobbelzwaan Dastan (zie de foto hiernaast).

De Stichting Jan Visser heeft een missie:
“In het algemeen belang van Helmond voorzieningen voor dieren zodanig inrichten en beheren dat aan de inwoners de liefde voor de natuur wordt getoond en daarnaast dat het respect en de liefde voor de levende have in de directe leefomgeving van Helmond wordt bevorderd.“

Een missie die ik van harte ondersteun. De website kan hier dan ook een mooie bijdrage aan leveren. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het educatieve karakter van de site en betrokkenheid door middel van een adoptiepakket of door het plaatsen en delen van foto’s, zal het respect en liefde voor dier en natuur zeker ten goede komen. Ondersteunt u deze missie ook? Aarzel niet, bezoek de website en en adopteer vandaag nog een dier!

Lonneke Maráczi
Fractievoorzitter SP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *