Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.548 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Vanaf vandaag geeft Michael Rieter van Helder Helmond hier elke 6 weken zijn bespiegelingen over Helmond. Hij is dus weer terug als columnist. Want sinds de weblog in 2007 begon met wekelijkse columns van onze politici, schreef Michael er tot januari 2014 maar liefst 48. Veel succes Michael.
_______________________________________________________________________________

Een van de meest belangrijke eigenschappen die je als raadslid dient te hebben is dat je van Helmond houdt! En misschien nog wel belangrijker dat je van de Helmonders houdt! Met die twee passies kun je al een heel eind komen. De liefde voor Helmond en haar inwoners staat dan ook bovenaan mijn lijst. Natuurlijk zijn er ook verloren liefdes. Zo voelde ik me zelfs minnaar van het inmiddels afgebrande theater ’t Speelhuis. Maar ik bemin ook toneelvereniging St Genesius waarbij ik het voorrecht heb gehad om tweemaal als figurant mee te spelen bij twee grote producties. Les miserables in 1999 en Anna in 2004. Inmiddels ben ik verliefd op De Cacaofabriek, de culturele hotspot van Helmond. Hoe een mooi stuk Helmonds industrieel erfgoed door mag en kan leven in een geheel nieuwe functie. Bent u er al geweest?
En al meer dan 10 jaar ga ik met kriebels in mijn buik naar de wekelijkse kasteeltuinconcerten in de zomer. En wat te denken van onze kegelbanen, een al bijna 100-jarige culturele sport of moet ik zeggen sportieve cultuur? Bij Helmonds trots horen natuurlijk ook onze monumentale draaiorgels. En het kasteel is misschien wel Helmonds grootste monument. Maar ook de voormalige Onze Lieve vrouwe kerk lonkt daar naar, door een tweede bestemming te krijgen als permanent theater. En de liefde van de ‘Knip’ (het Dr. Knippenbergcollege) voor De Braak biedt ook perspectief voor hen die Helmond Sport liefhebben nu er eindelijk wellicht een nieuw stadion gaat komen?! En wie zijn hart heeft verloren aan ons centrum kan nu naar hartelust zijn of haar hart luchten om dat hart mee te reanimeren. Aanstaande donderdag 18 februari kunt u daarvoor terecht bij Zaal Traverse. Heb u al een goed idee?
Natuurlijk heb ik ook een waslijst van zaken om mijn gal over te spuwen!, maar terwijl ik dit schrijf is het nog net Valentijnsdag………….

Michael Rieter
Fractievoorzitter Helder Helmond

5 reacties:

Heel veel succes, en mooi neer gezet.

Beantwoorden

Leuk

Beantwoorden

Welkom terug als columnist en veel succes Michael! Ik weet dat jij alles met veel passie en liefde doet dus dat “houden van” zit bij jou wel goed.

Beantwoorden

Mooi geschreven Michael, recht uit je hart…

Beantwoorden

Ah, fijn, komt de cultuur in Helmond ook weer wat meer onder de aandacht.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *