Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Column Mirjam van der Pijl PvdA HelmondOver het algemeen ben ik positief ingesteld en probeer ik altijd de zon achter de wolken te zien.
In een economische crisis als deze die al een aantal jaar duurt en die steeds meer mensen, bedrijven en instanties in de financiële problemen brengt, is dat niet altijd makkelijk.
Toch lijken zich voorzichtig lichtpuntjes aan te dienen. We zijn er nog lang niet maar het consumentenvertrouwen lijkt iets aan te trekken, de huizenverkoop neemt een klein beetje toe en hier en daar zijn er zelfs huizenprijzen aan het stijgen. De bankrentes voor hypotheken lijken iets te gaan dalen. Er zijn nog steeds bedrijven die winst maken, zelfs banken. Er zijn nog steeds sectoren waar vacatures zijn, vooral in de techniek en die sector is in onze regio sterk vertegenwoordigd.
Ook in de Helmondse politieke crisis die net bezworen is, was het niet altijd makkelijk positief te blijven denken. Goed dat we als raadsleden met elkaar daarover in reflectie gaan binnenkort met medewerking van oud-Tweede Kamer voorzitter Gerdi Verbeet. Dat vind ik ook een lichtpuntje.
En het is een mooie, warme zomer geweest en het zomerweer is nog niet definitief voorbij.
Er zijn legio problemen te benoemen, met name financiële, en met name voor onze gemeente maar dat doe ik dus niet! Waarom niet?
Ik ben enorm geraakt door de ingezonden column op deze Weblog van Jeroen op ten Berg van GBO. Hij beschreef zijn bewondering voor de verbeteringen in onze stad en schetste een prachtig toekomstbeeld. Dat was geen lichtpuntje meer maar een felle zonnestraal!
Deze positiviteit maakt dat je met meer elan je steentje wil bijdragen aan het verbeteren van het leven in Helmond. Het blijkt helaas niet bij iedereen te werken.
Maar positiviteit delen is als liefde delen: het wordt almaar meer naarmate je meer deelt!
De komende maanden hebben de gemeentebestuurders veel werk te verzetten. Begroting, verkiezingsprogramma’s maken, kieslijsten samenstellen, campagne voeren. Kijken naar lichtpuntjes maakt voor mij het werk lichter. Al dat werk gaan we doen om Helmond er weer een beetje mooier, beter en prettiger op te maken!

PS: kom maar op met de reacties, ook de negatieve, ik blijf positief!

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA

6 reacties:

Ik stem Lekker pvv ;p haha

Beantwoorden

Wat een flauwe reactie hiervoor. Daar doe ik dus niet aan mee. Heel goed Mirjam, om positief te blijven en kansen te blijven zien. Daar komen we verder mee. Zet ‘m op en blijf alert. Zeker vwb. de besluitvorming bij het verbreden van de N279 ter hoogte van Helmond. Ook daar liggen kansen om de weg zodanig aan te leggen dat bestaande woonwijken er het minst last van hebben. Benut die kansen ajb! Succes!

Beantwoorden

@Mirjam

Een cynicus zou zeggen: Wie lichtpuntjes ziet heeft waarschijnlijk een klap van de molenwiek gehad 😉

Die positiviteit is goed. Je zou geen goede politicus zijn als je alleen in problemen kunt denken en niet in oplossingen. Vooral volhouden 🙂

Beantwoorden

@Danny op maandag 26 augustus 2013 om 17:51:

Even opletten Danny, PVV doet helemaal niet mee aan de Gemeenteraad verkiezingen in Helmond.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op dinsdag 27 augustus 2013 om 11:42:

Politiek is ook: oordelen over anderen. Dus u bent dan ook geslaagd.

Beantwoorden

Natuurlijk Mevr vd Pijl,crisis bezworen,niets meer aan de hand! Gemeenteraad heeft alles onder controle.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *