Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.188 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Column Mohammed Chahim PvdA

De Poll over wie nu het beste gemeenteraadslid is, geeft al een goed voorproefje van hoe het zal gaan tijdens de verkiezingen op 3 maart 2009. Ik lees graag de opmerkingen die door de bezoekers worden achtergelaten op de weblog.nl. Vooral de mensen ben die zeer enthousiast reageren en pleiten voor een bepaalde kandidaat spreken mij erg aan. Ik vind het positief dat mensen voor "hun" kandidaat pleiten zonder andere af te branden, mijn complimenten!

De Poll heeft mij aan het denken gezet wat nou een goed gemeenteraadslid is. Is dit iemand die uitvoerig het woord voert in de raad en veel in de media opduikt. Of is het iemand die veel contact onderhoud met zijn/haar achterban en zich dus veel in de wijken bevind. Waarschijnlijk heb je van beide wel een beetje nodig, maar ieder doet het op zijn/haar eigen manier.

Het doel van de Poll is natuurlijk een zo goed mogelijk schatting van die werkelijkheid te maken. Dit doe je omdat je aanneemt dat de bezoekers van deweblog.nl een representatieve vertegenwoordiging zijn van de totale Helmondse populatie. Ondanks dat ik denk dat dit niet het geval is heeft de uitslag weldegelijk betekenis. Immers in de politiek draait het om zieltjes winnen en dus om ervoor te zorgen dat mensen op jou gaan stemmen. Dit kun je door verschillen manieren bereiken, o.a. een goed verkiezingsprogramma, goede uitstraling etc.

Het enige probleem van de Poll is dat je niet kunt controleren of de mensen die stemmen wel "stemgerechtigd" zijn. Immers kun je als niet ingezetene van Helmond je bemoeien met Helmondse aangelegenheden. Het zal allemaal wel meevallen, dus zal ik er niet moeilijk over doen. Wel wil ik alvast de winnaar of winnares (het is spannend aan de top) feliciteren. Hopelijk doen de Helmonders net zo enthousiast mee aan de verkiezingen op 3 maart 2009 als aan de Poll op deze website.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA

3 reacties:

,n vraag word het weer veel beloven en weinig geven doet gekken en dwazen in vreugde leven,,of kan de helmondse burger deze keer iets meer verwachten dan loze beloften,,grt

Beantwoorden

Nou Mohammed,
Ik kan ook niet zien of de stemmers hier ook voor de Kieswet stemgerechtigd zijn maar je kunt denk ik best aannemen van wel. Zoveel 12-jarigen zullen niet op dit log komen. In ieder geval heeft intussen een fors aantal mensen gestemd. Voldoende voor een middelgroot Helmonds stemburau!
Ik vermoed ook dat sommige raadsleden beter zijn in het optrommelen van hun achterban dan anderen maar ben toch benieuwd naar de uitslag. Zowel onderin als bovenin wordt het spannend..

Beantwoorden

Je hoeft zelfs geen inwoner van Helmond te zijn om te stemmen 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *