Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

1reactie

De kop van deze column doet vermoeden dat ik het ver over de grens heb gezocht. Niets is minder waar: geen gecombineerde (bus)reis naar een prachtige Duits/Franse streek, maar een ontmoeting in het centrum van onze stad, in de Elzaspassage.
Op maandag 23 januari 2023 was er om 10.00 uur een ontbijt voor 200 personen ingericht in de Elzaspassage. Georganiseerd door een bont gezelschap: de Elzaswinkeliers, Helmond Marketing, de LEV groep, leerlingen van middelbare scholen en de supermarkt PLUS. En dat onder BEZIELENDE leiding van de vrijwilligers van WE CARE!!

Het was een geweldige bijeenkomst, waaraan mijn fractie ook deelnam. Aan een lange tafel voor 200 personen werd bijna alles wat je wenst bij een ontbijt aangeboden.
Een groot cateringproject dat feilloos verliep en de intentie had dat inwoners (aangemeld of toevallige voorbijgangers) elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek raakten. Het was een geweldige en leerzame ervaring om dat mee te maken.

Met mijn linkerbuurman ontspon een gesprek over zijn werkzaam leven; in no time lag er een compleet levensverhaal op tafel. En iets verder in het gesprek bleek al ras dat we gezamenlijke kennissen hadden. Mijn linkerbuurvrouw, ja dat was andere (ontbijt)koek. Dat kostte iets meer kruim, maar met een klein steuntje in de rug was ze in staat om een behoorlijke boom op te zetten. Ze had er geen spijt van.

Waarom wil ik dit verhaal nu kwijt? Allereerst om in deze column de organisatie nog de complimenten te geven voor dit evenement. Niet alleen voor al dat lekkers, maar zeker voor het feit dat het project geslaagd is in zijn intentie: onbekenden van elkaar raken in gesprek en daar kunnen fantastische dingen uit rollen. Aanvullend nog een bezoek aan de “DROOMFABRIEK” in de voormalige City sporthal.

Maar het gaat me ook om wat het met een mens doet. Wat gaat er door een mens heen na afloop van een ontbijt van een uur met “vreemden” en op een merkwaardige plek. En dat in een tijdsbestek dat er zelfs gepolariseerd wordt over het polariseren. We mailen, twitteren, facebooken, instagrammen dat het een lieve lust is. Maar praten met elkaar, luisteren naar elkaar, daar schort het geregeld aan.

Dat spontane en niet gedwongen in de samenleving zou wat mij betreft veel meer moeten voorkomen. Dit soort initiatieven verdient de steun van het stadbestuur; het helpt in begrip en in respect voor elkaar.

Dit is belangrijk voor Helmond!

Frans Mol
Fractievoorzitter 50PLUS Helmond

1 reactie:

Interessant stuk

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *