Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
20reacties

Column Ron Peters CDA

Dit is mijn laatste bijdrage aan de weblog van Helmond. Terecht dat de redactie mij wees op het feit dat ik nu al voor de 3e keer mijn column te laat had ingeleverd. Hoewel ik het altijd heel leuk heb gevonden om mijn bescheiden bijdrage te leveren aan de weblog van Helmond, het combineren van een voltijds baan, 3 kinderen en een huishouden en het raadslidmaatschap maakte het dat het schrijven van de column er, te vaak, bij in schoot. Dat kan natuurlijk niet en dan moet je stoppen. Nou dat doe ik dan ook, zij het met een beetje spijt in het hart. De paar bijdragen die ik heb geleverd hebben, op onderdelen best forse discussies opgeleverd. Denk maar eens terug aan het coffeeshopbeleid. Dat is toch in de vorige periode best heftig geweest, zeker omdat het CDA vrijwel alleen stond in de gemeenteraad als het om de vestiging van de 2e coffeeshop ging. De laatste 4 jaren, dat ik voor het CDA in de raad mocht werken, is er heel veel gebeurd. Nu zit er een nieuwe coalitie en de komende jaren zullen we fors de buikriem moeten aanhalen willen we de gemeentelijke begroting sluitend krijgen. Daar gaan Helmonders wat van merken, dan kan bijna niet anders. Het zal de kunst worden om de “pijn” gelijkelijk over de stad te verdelen, al zullen we dat “natuurlijk” nooit goed doen in sommige ogen. Daar zal op het weblog van Helmond flink wat over te lezen zijn, schat ik zo in. Ik zal die discussies graag volgen en lezen wat de bezoekers van het weblog daar zoal van vinden. Ik zal ook mijn collega columnisten graag blijven volgen. Ik vond het altijd erg leuk om te lezen wat hen nu bezig hield, al was ik het lang niet altijd met ze eens. Dat is het mooie van een column, je mag schrijven wat je wilt en vooral datgene wat je bezig houd. We mopperen wel eens maar als je het allemaal eens precies bekijkt dan doen wij het in Helmond helemaal zo gek nog niet. Het kan natuurlijk altijd beter en daar moeten we, als gemeenteraad, goed oog voor hebben. Ik zal me daar de komende jaren in ieder geval voor inzetten. Ik wens alle lezers en bezoekers van het weblog van Helmond alle goeds toe en mijn collega columnisten heel veel succes en plezier.

Het ga u allen goed.

Ron Peters
Raadslid
CDA

20 reacties:

@Ron:
Hartelijk bedankt voor het schrijven van je columns die de weblog sierden.

Beantwoorden

Jammer dat je stopt. Neemt iemand uit het CDA het nu over?
Vraagje vanwege de actualiteit: Ben jij en het CDA Helmond voor de mogelijke samenwerking met de PVV?

Beantwoorden

Dag Jan,

Het CDA Helmond heeft al in een vroeg stadium het signaal afgegeven dat met de PVV niet samengewerkt moet worden. Persoonlijk heb ik een paar weken geleden Maxime Verhagen laten weten dat ik geen voorstander ben van kabinetsdeelname met gedoogsteun van de PVV. Ik moet zeggen dat ik het er heel moeilijk mee heb. Ik ben Christen Democraat in hart en nieren en kan maar moeilijk leven met de PVV.

Beantwoorden

Beste Ron,

Jammer, ook ik vond je columns geweldig goed en de discussies die eruit voort kwamen.Zo zie je maar weer hoe onze gemeenschap blijft communiceren al is het via de weblog en daar buiten.

Ook ik heb moeite met de PVV en hoop dan ook dat er mensen zijn uit het CDA die hier wat meer over willen schrijven op deze weblog. Ondanks ik geen CDA`ER ben houd ik mijn hart vast hoe de regering hier in Nederland mee omgaat.

Ron het gaat je goed

Jolanda

Beantwoorden

Fijn, heel fijn dat het CDA in Helmond dit standpunt inneemt!!

Beantwoorden

Ron, heel jammer dat je stopt met het schrijven van je column. Je was daar altijd heel helder in.
V.w.b. een mogelijke samenwerking landelijk van CDA met PVV heb jíj mij persoonlijk verteld dat jij, samen met minstens één ander raadslid, dan je lidmaatschap van het CDA zou neerleggen. Ik lees dat niet uit jouw antwoord. Terwijl je wel meldt dat CDA Helmond stelt dat niet met de PVV moet worden samengewerkt. Kun je daar ook helder in zijn?

Beantwoorden

Ron peters, zeer bedankt voor je bijdrage aan “de weblog”
Ik heb je stukjes altijd interesant gevonden

Beantwoorden

@Michael:
Goed dat je aan Ron Peters helderheid vraagt, ben erg benieuwd naar zijn antwoord.
Bij Ron Peters weet je wel voor welke landelijke partij hij staat. Maar waar is bij Helder Helmond de helderheid waar het jullie politieke landelijke voorkeur betreft? Kun je daar ook helder in zijn?

Beantwoorden

Ik lees net op Omroep Brabant dat Fons Jacobs voor die gedoogsteun is van een regering met PVV. Gek dat ik daar bij hem niet van opkijk. 🙂

Beantwoorden

@Ron

Eerder schreef je o.a. "het CDA Helmond heeft al in een vroeg stadium het signaal afgegeven dat met de PVV niet samengewerkt moet worden"

Waarom de brief van Cees Veerman (NRC 28 aug.) dan niet mede ondertekend?

Groet,

Beantwoorden

Tja,…….ook ik wacht nog steeds met spanning een reactie af. Om kleur te bekennen en daar rond voor uit te komen hoef je toch niet per se een prominent te zijn is niet nodig, een koers hebben en vasthouden wel.

Beantwoorden

Ik vermoed dat Ron Peeters (zoals wel meer raadsleden hier) op vakantie is en daarom nog geen antwoord gaf.

Beantwoorden

@Johan
Als dat zo is volg je natuurlijk, al is het op afstand, de spannende formatiegesprekken. En, voordat je tijd om is of je accu het begeeft, kijk je altijd nog ff op de Weblog van Helmond. Toch?

Beantwoorden

@Frans:
Je schreef “En, voordat je tijd om is of je accu het begeeft, kijk je altijd nog ff op de Weblog van Helmond.”
Mooi en goed gesproken. 🙂

Beantwoorden

Uit de Volkskrant van 30 aug j.l.:

Gaby van den Waardenburg (23), actief lid van het CDJA en burgercommissielid van de CDA-fractie in Helmond: "Ik ken in mijn eigen omgeving niemand die vindt dat je absoluut niet met de PVV mag samenwerken".

Zou toch eens met Ron Peters (en je afdelingsbestuur?) gaan praten Gaby!!

Beantwoorden

Uit hetzelfde interview met Gaby van den Waardenburg in de Volkskrant van 30 aug.:

"En ondertussen denk ik dat hij (Wilders) ook wel begrijpt dat hij niet kan doorgaan met het stelselmatig stigmatiseren van mensen van één bevolkingsgroep"

Zou daar maar niet teveel op blijven vertrouwen Gaby, gezien zijn recente uitspraken in Australie

Beantwoorden

Als Gaby van den Waardenburg niet eens weet dat haar eigen CDA Helmond juist niet met de PVV wil, dan vraag ik me in alle oprechtheid af of ze zo dom is als dat ze mooi is.
Of, en dat kan natuurlijk ook, Ron Peters wist niet wat die hierboven schreef en onthoudt zich daarom nu maar van commentaar.

Beantwoorden

Beste allemaal,

Ik was inderdaad met vakantie en daarna even uit de running vanwege een kleine operatieve ingreep. Ik sta nog steeds voor mijn persoonlijke opvatting. Niet samenwerken met de PVV. Ik kan/wil geen uitspraken doen over collega’s die in de Volkskrant bepaalde zaken hebben geroepen. Dat is ieders eigen verantwoordelijkheid, net zoals ik mijn verantwoordelijkheid heb.
Deze week is een partijbijeenkomst gepland met kamerleden om over dit probleem te spreken. Ik blijf het zeer kritisch volgen en maak mijn mind pas op als alles gewisseld is. Persoonlijk verwacht ik dat het allemaal niet gaat lukken. dat had Ab Klink overigens ook moeten doen. Dat ware beter geweest.

Beantwoorden

@Ron Peters:
Ik hoop dat je morgen op het CDA-congres je rug recht houdt. Succes!

Beantwoorden

Daar ben ik ook benieuwd naar. Angelique heeft in ieder geval VOOR samenwerking gestemd, staat op haar weblog.

Daarnaast was het staatje in het ED ook niet zo hoopgevend, want daarin stond dat van de Helmondse CDA-raadsleden vooraf niemand TEGEN zou stemmen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *