Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
27reacties

‘Alaaf, I love you, how do you do, hawdoe!’ Daar wil ik mee beginnen en mee eindigen. Het is carnaval! En dat vier ik altijd. Waar? Natuurlijk in ons eigen Hellemond! Ik heb inmiddels de laatste jaren een vaste traditie. Saai? Nee hoor, integendeel, heel afwisselend. Vrijdags naar de keijologische Hogeskool. Gezwets op hoog niveau met dit jaar weer een meer dan geweldig promoventje die professor werd: Maarten van de Weijer. Ouderwets weer pijn in mijn kaken. Zaterdag mizunalle de kei opgraven. Zou ie er wel zijn?
Hij was immers ontvoerd. Als vanouds stond de hoogwerker weer klaar om de kei-zware deksteen op te tillen. En ja hoor! Helemaal goud gemaakt vanwege het 55-jarig jubileum van de Keiebijters, 5 maal 11 maar ook 11 lustra van 5 jaar, kwam de kei weer naar boven! Na diverse proosten op een weer geweldig carnaval 2017, de gebruikelijke friet en snack. Daarna voor al weer het vijfde jaar op rij naar de carnavalsklucht van St.Genesius in theater de speelkerk. Als overjarige 50-plusser een carnavalesk ‘rust’-moment. Nou ja, rust? Een heerlijk trubbel-stuk met wederom pijn in mijn kaken maakte ook van deze tweede dag van mijn carnavals-beleven een onvergetelijke avond. Zondag natuurlijk naar de grootste optocht van het zuiden. We hadden weer-mazzel. Geen regen van betekenis en weer een lust voor oog en oor. Wat kan een mens toch creatief zijn! Door heel veel ‘samen doen en samen zijn’. Niet voor niets ook al jaren het motto van Helder Helmond. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Vandaag, carnavalsmaandag, sluit ik mijn 4 dagen carnaval af met prijsblaoze in zaal Traverse. Wat een onmogelijke zalencomplex toch, maar dat terzijde. Wie dit gebouw zo bedacht en getekend heeft moet wel een slok te veel op hebben gehad. Misschien met carnaval? De dinsdag sla ik al jaren over. Ik sluit niet alleen carnaval af maar ik schrijf ook mijn laatste vaste column voor de weblog. Ook daar een tijd van komen en een tijd van gaan. Alle fans bedankt! Alaaf, I love you, how do you do, hawdoe!

Michael Rieter
Fractievoorzitter Helder Helmond

27 reacties:

@Michael,
We vinden het jammer dat je stopt met het schrijven van columns op de weblog. Bedankt voor jouw 56 columns sinds 2007 waarvan een deel in 2010 gebundeld werd in een boekje van 56 pagina’s.

Beantwoorden

Nou Michael, ik zal je slap geleuter echt niet missen want meestal houd het maar
heel weinig of niks in.

Beantwoorden

De vraag is, is dit een voorbode voor een andere rol van Rieter binnen helder helmond? Als partijnestor ipv lijsttrekker? Of ben je alleen het schrijven voor de weblog moe Michael?

Beantwoorden

@ikke2 Bedankt voor jouw typerende reactie. De categorie azijnzeikerds is de hoofdreden om te stoppen. En dan helemaal de ondersoort de anoniemen! Hersenloze wezens die niet eens het lef hebben om onder hun eigen naam te reageren. Ik heb al vaker de directie van de weblog gewezen juist deze te weren maar dat durft men blijkbaar niet. Proficiat en blijf vooral zo doorgaan!

Beantwoorden

@Michiel van Geel Ik voel me nog steeds jong van lijf en leden. Heb als een soort marathon de carnaval weer overleefd. En ga dus met volle kracht de Helmondse politiek nog steeds in!

Beantwoorden

Hee @Michael,

Hoop dat je te veel alaaf vocht hebt gedronken man!!
Ge gaat toch niet stoppen hier!
Zatte klets hoop ik!
Denk dat velen met mij het hier op de weblog het zouden betreuren!

Dus effe normaal doen, en gewoon af en toe blieve skreve!!

Alaaf, how do you do oké, maar niks gin hawdoe zeverzak.
Anders start ik een actie Michael moet blieve!!

P.s. ‘t is merge pas kloonendag

Groeten,

Beantwoorden

@Michael Rieter op dinsdag 28 februari 2017 om 13:05:

Hartelijk dank voor de complimenten.

Beantwoorden

@Michael Rieter op dinsdag 28 februari 2017 om 13:05:

Het is maar goed dat jij niet bepaalt wat er hier op de Weblog geschreven mag worden.

Hulde aan de weblog !!!!!!

ZEIKERD !!!!!!!!!!!!

Beantwoorden

Dat is dan een fractievoorzitter van een politieke partij, dat wil dan een stad
mee besturen.
Kan dus zeer slecht tegen kritiek, begint meteen te schelden ( azijnzeikerds –
hersenloze wezens )
Als je meerdere van zijn columns leest vraag ik me af of hij zelf geen hersenloos
figuur is.

Beantwoorden

@Michael Rieter op dinsdag 28 februari 2017 om 13:05:

Gezwets op LAAG niveau !!!!!!!!

Zeker niks geleerd op de Keijologische Hogeschool ?

Beantwoorden

Vandaag, carnavalsmaandag, sluit ik mijn 4 dagen carnaval af met prijsblaoze in zaal Traverse. Wat een onmogelijke zalencomplex toch, maar dat terzijde. Wie dit gebouw zo bedacht en getekend heeft moet wel een slok te veel op hebben gehad. Misschien met carnaval?

AZIJNZEIKERD !!!!!!

Beantwoorden

Kop op ikke2, laat je niet zo op de kast jagen.

Ik vind persoonlijk het juist goed dat mensen op internet anoniem en ongefilterd hun mening kunnen geven. Geen zelfcensuur, maar gewoon alles neerplempen wat op dat moment in hen op komt. Eerlijker en directer krijg je het niet, maar dat betekent ook dat je het altijd met een korreltje zout moet nemen.

Als Michael niet tegen “anonieme azijnzeikerds” kan, dan kan hij inderdaad beter zich niet op internet begeven, dus is zijn keuze een verstandige lijkt me.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 1 maart 2017 om 10:45:

Dank voor je reactie !!

Michiel, dit soort figuren met hun gezwets jagen mij echt niet op de kast, ik wil
alleen maar even aangeven als hij hier op de weblog zijn “verhaaltje” kan / mag
doen ik het volste recht heb om hierop te reageren.
Schijnbaar kan hij hier niet goed tegen, dus is het maar het beste dat hij er mee stopt.
Ik zal er tenminste niet om treuren.

Groet, ikke2

Beantwoorden

Aangezien de discussie nu toch al op gang gekomen is zal ik er ook mijn steentje aan bijdragen.

Ik heb slechts enkele bijdragen van Michael Rieter gelezen en ik vond ze totaal niet interessant. Dit was voor mij genoeg reden om zijn latere bijdragen niet meer te lezen, maar niet om commentaren in de trant van “slap gezwets” achter te laten.

Ik ken Michael Rieter niet persoonlijk. Het is misschien een heel sympathieke man met de beste bedoelingen van de wereld, maar ik vind dat zijn bijdragen zowel hier als in de Helmondse gemeenteraad niet veel inhoud hebben. Ik geef toe dat het niet aardig is om dat te zeggen, maar een gemeenteraadslid moet daar wel tegen kunnen. Door mensen “azijnzeikerds” en “hersenloze wezens” te noemen laat hij juist het tegenovergestelde zien.

Vergeet niet dat we in Nederland nog altijd vrijheid van meningsuiting hebben, dus ook als die mening je niet bevalt. Beledigingen over en weer voegen echter niets toe.

De mogelijkheid van anoniem reageren heeft met deze hele discussie niets te maken; de gemeenteraadsverkiezingen waar Michael Rieter zijn raadszetel aan te danken heeft waren immers ook anoniem.

Ik ben geen fan van Michael Rieter, ik heb nooit op hem gestemd en ik zal dat in de toekomst waarschijnlijk ook niet doen, maar toch bedank ik hem voor zijn inzet en wens ik hem alle goeds!

Beantwoorden

Jammer dat u stopt, ik las uw columns altijd graag want u schrijft helder 😉 en prettig. Enige minpunt vind ik dat het meestal niet over een politiek Helmonds onderwerp ging. 🙁

Uw reactie aan ikke2 vind ik om veel redenen om zijn minst vreemd. Ik noem er twee kort. Iemand hersenloos noemen, klinkt als een reactie van een azijnzeiker… En met uw aanduiding “ondersoort de anoniemen” voelt Tineke T zich persoonlijk aangesproken. Laat ik het heel aardig formuleren: dat vind ik echt niet tof en eigenlijk schandalig.

Uw antwoord op de vraag van Michiel van Geel is behoorlijk ontwijkend en daardoor niet helder.
Ik vind het erg vreemd dat een politicus twaalf maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen stopt met de mogelijkheid gratis propaganda te mogen maken voor zijn of haar partij en ideeën bij de vele Helmonders die hier komen. U als politicus moet toch weten hoe belangrijk social media tegenwoordig bij verkiezingen zijn.
Mede daarom heb ik twee vragen, ik zou het fijn vinden als u die helder beantwoordt.

– Gaat uw partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018?
– Ambieert u om in de volgende periode weer in de gemeenteraad van Helmond te komen?

Beantwoorden

@Tineke T op vrijdag 3 maart 2017 om 07:55:

U moet wel lang wachten hé voor hij uw vragen beantwoord niet waar.

Maar misschien vindt hij u ook wel een hersenloos figuur of azijnzeikerd.

Ik denk dat het de hoogste tijd wordt om een andere naam voor deze partij
te kiezen, want zo helder zijn ze niet blijkt wel.

Beantwoorden

Michael is op vakantie.

Beantwoorden

@Anoniem op dinsdag 7 maart 2017 om 13:41:

Oei hier zal Michael ook niet blij mee zijn.

En dan helemaal de ondersoort de anoniemen! Hersenloze wezens die niet eens het lef hebben om onder hun eigen naam te reageren.

Beantwoorden

Wie zegt dat Anoniem geen eigennaam is?
Achternaam is Vaneigen.

Beantwoorden

En hoe heet ikke2 van achteren?

Beantwoorden

@Anoniem op dinsdag 7 maart 2017 om 20:13:

Vananderen

Beantwoorden

@Anoniem op dinsdag 7 maart 2017 om 13:41:

Gisteravond was Michael Rieter bij de raadsvergadering. Blijkbaar is hij nu terug van vakantie. Ik weet niet of het waar is, maar in de wandelgangen zoemen wat geluiden dat dit de laatste periode van HH is. Het beantwoorden van de vragen van Tineke zou helderheid bieden.
Wat niet iedereen hier lijkt te beseffen is dat het een verlies voor Helmond zou zijn als Michael stopt. Alom gerespecteerd in de raad als betrokken en goed ingevoerd raadslid met een eigen geluid. Daarbij behoort hij absoluut tot de beste debaters. Maar ik zou het ook begrijpen als hij inderdaad stopt.

Beantwoorden

Voor cultuur in Helmond inderdaad een aderlating.

Beantwoorden

Ik ben bang dat er geen antwoord meer komt van Michael. Jammer. 🙁

Beantwoorden

@Tineke T op vrijdag 10 maart 2017 om 07:56:

Tja Tineke T Hieruit blijkt wel dat hij slecht tegen kritiek kan.

Als je in de politiek zit moet je echt niet denken dat iedereen het met jou standpunten eens is.

Daarbij vraag ik mij ook wel af als hij stopt, of het echt wel een gemis is wat betreft cultuur en monumenten.

Beantwoorden

Beste @Tineke T
Ik ben even uit de ether geweest en had even niet de behoefte om de weblog te bezoeken. Maar mijn omgeving wees mij echter oa op jouw vragen. Dus die wil ik dan ook heel graag helder beantwoorden. Helder Helmond gaat volgend jaar weer enthousiast deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 21 maart 2018 zullen worden gehouden. En als de leden van Helder Helmond mij weer op de kandidatenlijst gaan kiezen waar ik heel graag voor wil gaan dan kan de Hellemonder weer op mij stemmen. En als de Hellemonder mij in de raad kiest zal ik me weer sterk maken om met de Hellemonders mij weer sterk te maken voor ons Hellemond. Nogmaals mijn excuses voor deze hopelijk toch heldere reactie.

Beantwoorden

@Michael Rieter op zondag 12 maart 2017 om 13:31:

Bedankt voor de heldere antwoorden en goed om te horen dat u en uw partij gewoon meedoen volgend volgend jaar. Ik ben het eens met voorgaande schrijvers die u daarbij zouden missen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *