Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

18reacties

Hoge bomen vangen veel wind. Dat blijkt zeker uit het proces rondom de verhuizing van de 90-jarige treurwilg. Helder Helmond heeft zich de afgelopen weken sterk gemaakt voor het behoud van deze boom. Het scheen niet te kunnen omdat de boom te verzwakt was om te verplaatsen. De boom zou daarom plaats moeten maken voor het nieuwe Huis voor de Stad. Er was een kapvergunning aangevraagd door het college.

Onze fractie had een specialist ingeschakeld met veel ervaring met het verplanten van bomen. Deze groenspecialist concludeerde dat de boom behouden zeker de moeite waard is: ‘’De boom is niet ziek, maar juist ‘gepijnigd’ omdat hij al jaren lomp wordt gesnoeid.’’ Een boom valt gelukkig niet met de eerste slag. Helder Helmond, IVN en NatuurVanVroegerNU zijn daarom tegen deze beslissing in beroep gegaan.

Dit hele proces heeft Helder Helmond veel tijd en moeite gekost omdat het college weinig informatie wilde verstrekken. We werden met onze bezwaren naar de rechtbank (wat geld kost) gestuurd in plaats van de gemeente. Op de zitting ging het constant over de vraag of de bezwaren wel ontvankelijk verklaard konden worden. Ook moesten we een halve dag na de behandeling van het bezwaar uit de media vernemen dat de treurwilg wel wordt verplaatst.

Toen bleek dat het Helder Helmond menens was, had het college van de boom der kennis gegeten: ze draaiden als een blad van een boom en trokken de kapvergunning in. Botertje tot de boom zou je zeggen. Integendeel. Het ergste vinden we nog dat wethouder De Vries heeft achtergehouden dat er al een kapvergunning was toen Michael Rieter daar in de raadsvergadering meerdere keren naar vroeg. Het college reageerde dat een kapvergunning zou moeten worden aangevraagd. Maar De Vries zei niet dat dat al was gebeurd. Gênant en ongeloofwaardig.

Daarnaast was het ongepast hoe Wethouder Van Dijk het proces beschreef: ‘’De Helmonders wilden graag dat de boom bleef, hij had daarom zoveel energie gestoken in een oplossing voor de treurwilg.’’ Wat een volksverlakkerij! Het college heeft niets gedaan dan de kat uit de boom gekeken. Want waarom is er dan eerst een bezwaarprocedure voor nodig geweest? Het college heeft waarschijnlijk toegegeven omdat ze geen zin had in een maandenlange procedure. Wat de planning van het het Huis voor de Stad zou vertragen. Kortom, Helder Helmond is blij met het eindresultaat, maar we vinden het hele proces te treurwilg voor woorden!

En oja, ga zeker stemmen deze week.

Martijn Rieter
Raadslid Helder Helmond

18 reacties:

Zo tekenend voor dit college. Verwijzing naar de rechtbank en maar procederen met belasting geld.
Dat is tekenend voor deze burgemeester.
Structueel zit het fout bij dit college.
En dat gaat over de menselijk maat, communicatie en arrogantie.
Het GAAT niet over één boom, her gaat om een totaal verziekt bestuurscultuur.

Beantwoorden

Als dit waar is ben ik ook tevreden Martijn, super goed!

En oja, ik ga zeker niet stemmen, oorzaak? Flapdrol Rutte die bij voorbaat al partijen uitsluit, wat L*L eerste klas.
Tijd voor een complete herziening van het kiesstelsel.

Beantwoorden

@Twaneman, niet stemmen is geen optie, dan gaat het nog naar de grootste flapdrollen, minimaal een tegengeluid laten horen. Ik ben na veel lezen gestuit op Code Oranje… lees hun partij programma eens…

Beantwoorden

Alle kritische Helmonders weten heus op welke partij gestemd moet worden om de gevestigde orde aan te pakken; de PVV.

Ik hoop van ganzer harte dat de PVV weer de grootste wordt in Helmond.

Dit kleine voorbeeldje van een boom, is tekenend voor de regenteske machthebbers; gevestigde partijen; vvd cda pvda D66 groenlinks.

Politici zoals een wethouder die informatie achterhoud of verzwijgt ; weg ermee.
en inderdaad lokaal mag van mij CDA VVD en PvdA weg wezen.Allemaal beroepsgraaiers die niets met de burgers hebben.

Helder Helmond loopt voorop als lokale partij, iets om trots op te zijn.

Beantwoorden

@Mark op maandag 15 maart 2021 om 10:44:

Leuk voor je, maar het heeft geen zin, het is al besloten door een paar idioten uit Den Haag, ik gun ze nog niet 1 minuut van mijn tijd.
En bij niet stemmen gaat je stem niet direct naar de grootste, dat is een fabel.
Als de opkomst laag is moet men de vraag eens stellen hoe dat komt en als de gevestigde orde daar niet aan uitkomt dan wil ik ze het antwoord wel geven, en het heeft niets met het weer of met dat virusje te maken.

@deweblog, weer on-topic, ik ben echt blij voor de boom 🙂 Verder ga ik niet meer reageren.

Beantwoorden

Helmond sloot bij de laatste landelijke verkiezingen de rij. Dat zal ook nu weer worden. Opkomst minder dan 40%

Beantwoorden

Heel goed verwoord. De ware aard komt altijd boven. Pluche is als lakmoes en verkleurd de zitters!

Beantwoorden

Martijn, goed verhaal en terecht openbaar gemaakt!

Een vraagje: als een minister met opzet de Tweede Kamer onjuist informeert is er sprake van een politieke doodzonde. Hoe zit dat met een wethouder die met opzet de gemeente onjuist informeert? Is dat in Helmond geen politieke doodzonde of is onze gemeenteraad zover doorgepolderd dat men zich hier niet meer druk over maakt?

Groetjes,
Hanneke Hegeman.

Beantwoorden

@Marco op maandag 15 maart 2021 om 11:48:

Dat zou echt zonde zijn. Ook al ben je het niet met alles eens, ga in ieder geval stemmen. Ik ben het ook met geen enkele partij 100 % eens, maar wie wel…? Mensen die niet stemmen hoeven wat mij betreft vervolgens ook niet te gaan mekkeren over beleid.
Ik hoop in ieder geval dat ook Helmonders begrijpen dat een stem op de VVD of CDA betekent dat CEO’s in Nederland ondanks eerdere bankencrisissen of pandemieën weer rijkelijk beloond worden met een miljoentje meer of nog veel meer. Zie o.a. https://www.nu.nl/beurs/3717550/topman-ahold-ziet-beloning-stijgen.html
Klappen voor de zorg, maar vervolgens…?

Ik hoop dat Helmond in ieder geval goed in het nieuws komt deze keer, want dat verdient onze stad!

Beantwoorden

@Hanneke Hegeman op maandag 15 maart 2021 om 17:16:

Wat betreft je opmerking over de politieke doodzonde: de laatste jaren onder Rutten… de ene leugen na de andere en de meesten blijven gewoon op het pluche zitten….dus zal in Helmond ook wel gebeuren…
Maar wat betreft deze kwestie, inderdaad de juiste stap zoals bewandeld door HH, ga zo door !

Beantwoorden

@Job op maandag 15 maart 2021 om 21:41:

Invloed op beleid heb je nauwelijks Je stemt op een partij. Misschien komt die t.z.t. in een regeringscoalitie. Als dat zo is moeten er compromissen worden gesloten. Een deel van de idealen van de kiezer gaan in rook op.

Opvallend. Je kaart het onderwerp aan. “De Bank” kwam vandaag weer onder vuur te liggen vanwege onderzoek naar witwaspraktijken. ABN/AMRO werd met steun van de Nederlandse belastingbetaler in leven gehouden.
Wie zat daar in het bestuur. Hr. Zalm.

Misschien ga ik stemmen op de Partij voor de Dieren. De VVD wint toch. Met die gedachte kan elke Helmondse stemgerechtigde gaan stemmen

Beantwoorden

Geld verspillend hobbyproject van Helder Helmond voor een boom die het niet lang gaat volhouden, had dan 10 grote bomen neergezet voor dat geld.

Beantwoorden

@marco

Ben bang dat ik het met je eens ben maar ga zeker wel stemmen! Dank voor je stemadvies 😉

Beantwoorden

@Rick op dinsdag 16 maart 2021 om 10:01:

Morgen zijn de stemmers nog aan het woord.
Overmorgen is dat voorbij.

Beantwoorden

@Hanneke Hegeman op maandag 15 maart 2021 om 17:16:
Dag Hanneke,

Het onjuist informeren van de wethouder is volgens Helder Helmond zeker een politieke doodzonde. Maar er speelt meer zoals je leest in de column. Helder Helmond zal eerst alles tot de bodem uitzoeken om erna met vervolgstappen te komen. Wordt vervolgd!

Met vriendelijke groet,

Martijn Rieter

Beantwoorden

@Martijn Rieter op vrijdag 19 maart 2021 om 15:33:

Dag Martijn,

Dit klinkt goed. We gaan nu als Helmond richting de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Voor mij staat eerlijkheid en betrouwbaarheid voorop want dat is de basis om onze stad naar een goede toekomst te leiden. Verschil van visie mag er zijn maar onwaarheid is onverteerbaar!

Veel succes Martijn, mijn steun in deze ‘strijd’ heb je. Dat geldt trouwens voor alle gemeenteraadsleden die hier hetzelfde over denken.

Veel groetjes,
Hanneke Hegeman.

Beantwoorden

Beste Martijn,
Die kat uit de boom kijken zal naar n.m.m. niet zo vlot gaan, ook al staat de Helmonder bekend als kattendonder. De dierenbescherming inschakelen, zou dat een oplossing kunnen zijn?
H. Kuypers
Helmond

Beantwoorden

We weten het nu wel @hannekehegeman.
Veel raadsleden zijn het eens.
Maar net zoveel raadsleden laten het gebeuren. U moest eens weten hoeveel raadsleden ik over de vloer heb gehad die het met me eens waren.
En daar blijft het bij. Burgers kopen er niets voor.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *