Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Column Paul Smeulders HelmondU leest mijn laatste column op de Weblog van Helmond. Dit afscheid is een logisch gevolg van de beslissing om me niet verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad. Hoewel ik het lidmaatschap van de raadsfractie met ontzettend veel plezier heb vervuld, merk ik dat de onderwerpen die me echt aan het hart gaan, op andere niveaus effectiever zijn aan te pakken. Door te stoppen met de Helmondse politiek, heb ik mijn handen vrij om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De afgelopen vier jaar heb ik ontzettend veel tijd en energie gestoken in GroenLinks Helmond. Ik ben trots op de metamorfose die de afdeling heeft doorgemaakt. We hebben ons ingezet om ook buiten de raadszaal actief te zijn. Uit de verkiezingsuitslag bleek dat die inspanningen zijn gewaardeerd. GroenLinks ging van 2,8% van de stemmen in 2006 naar 6,9% nu. Een enorme stap voorwaarts, waarmee we na nieuwkomer Trots op Nederland de grootste winnaar in de Helmondse verkiezingen waren.

Het gevolg hiervan is dat Rudi van der Made – in mijn ogen het beste raadslid van Helmond – in de raad versterking krijgt van het jonge talent Ling Ko. Van Ling gaan jullie nog veel horen, niet in het minst omdat ze mijn column op de Weblog overneemt. Daarbij wens ik haar veel inspiratie toe!

Dinsdagavond sloten we als GroenLinks Helmond de campagne af met een etentje, wat ook meteen mijn officiële afscheid van de afdeling Helmond was. Er werden veel mooie woorden uitgesproken, en ik kreeg een aantal wijsheden mee. Iemand die ik hoog heb zitten, drukte me op het hart om vooral dicht bij mezelf, en dicht bij Helmond te blijven. Dat ben ik zeker van plan. De afgelopen vier jaar heb ik ontzettend veel geleerd en die kennis en ervaring neem ik graag mee in de vervolgstappen die ik binnen de wondere wereld van de politiek ga zetten.

Ik kan deze column niet beëindigen zonder dat ik Rob en de andere vrijwilligers van de Weblog van Helmond van harte heb bedankt voor de kans die ze Helmondse politici hebben gegeven om via de Weblog de dialoog aan te gaan. Rob, de Weblog heeft onder jouw bezielende leiding een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en ik ben ervan overtuigd dat jullie ons als lezers nog vaak gaan verrassen.

Dank voor alle reacties! Het was me een genoegen.

Paul Smeulders
GroenLinks

7 reacties:

@Paul Smeulders:
Bedankt voor je complimenten, voor je columns op de weblog én voor jouw inzet om de rubriek "Onze Helmondse politici" vorm te geven. Want wat velen niet weten is dat jij er voor zorgde dat deze rubriek op de weblog kwam. Al was het ‘maar’ omdat jij de raadsleden benaderde en overtuigde om zijn of haar column op de weblog te plaatsen.
Tenslotte dank voor de goede adviezen die je ons achter de schermen gaf.
Zorg vanuit het provinciehuis goed voor Helmond. Paul, het ga je goed!

Beantwoorden

Hoi Paul !!!
Jammer dat je stopt met de directe Helmondse politiek en overstapt naar de Provincie (opmaat naar landelijk?) en daardoor ook als logisch gevolg met het schrijven van je 6-wekelijkse column. Maar ik hoop dat je indirect Helmond altijd zal blijven koesteren. Bedankt voor de 4 jaren dat ik naast je zat in de commissie RF. Ik genoot van jouw passie en de wijze waarop je je in de onderwerpen verdiepte. Dankzij jou was ik ook een van de 4 columnisten van het eerste uur, 2,5 jaar geleden, samen met jou, Mohammed en Theo; een mooie mix van jong en oud met als overeenkomst enthousiasme en idealisme voor onze mooie stad Helmond! Indirect heb je daarmee ook mogelijk gemaakt dat ik mijn verzamelde columns recentelijk tot een boekje hebben kunnen vermaken.
Veel succes met je verdere politieke toekomst. We komen elkaar stellig wel ergens weer tegen. Hawdoe!

Beantwoorden

Paul bedfankt voor je rubrieken, ik heb ze met plezier gelezen.

Beantwoorden

Jammer dat je stopt, meestal had je goede columns! Bedankt.

Beantwoorden

Jammer voor Helmond dat je afscheid neemt. Maar wel weer prettig voor GroenLinks dat je nu richting landelijk gaat. 🙂

Beantwoorden

Paul Smeulders, sinds maandag onze voormalige columnist, staat op de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van GroenLinks. De volgorde binnen die lijst wordt door de leden tijdens het GroenLinks-congres op 18 april vastgesteld.
Een hele dikke proficiat Paul!

Beantwoorden

Potverdrie, wat geweldig goed Paul Smeulders. Ik ga op je stemmen!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *