Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Column Paul Smeulders Helmond

3 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De inwoners van Helmond kiezen dan de persoon die hem of haar de komende vier jaar in de gemeenteraad vertegenwoordigt. Door te stemmen beïnvloeden Helmonders de ontwikkeling van de stad. De verkiezingen bepalen immers de zetelverdeling in gemeenteraad. Op basis hiervan wordt bepaald welke partijen het college vormen en de komende jaren hun stempel op Helmond mogen drukken.

De onderwerpen die spelen op gemeentelijk niveau gaan vaak over belangrijke zaken waar je dagelijks mee te maken hebt. Ik kan het dan ook iedereen aanraden zich te verdiepen in de standpunten van de verschillende partijen. Er is voor ieder wat wils. Waarschijnlijk doen er 11 partijen aan de verkiezingen mee, en ook per partij is er veel keus. Bij geen andere verkiezing is het zo eenvoudig om in contact te komen met kandidaten. Vraag ze het hemd van het lijf over onderwerpen die jij belangrijk vindt! Alle partijen doen ongetwijfeld hun uiterste best om Helmonders te overtuigen van hun standpunten.

GroenLinks wil graag groeien in Helmond, zodat wij meer van onze ambities voor Helmond kunnen realiseren. De afgelopen vier jaar is Helmond bestuurd door een coalitie van PvdA, CDA en VVD. Stuk voor stuk traditionele machtspartijen, die er samen niet in geslaagd zijn om een positieve visie voor de stad te formuleren. De punten waarop ze het wel eens worden, betreffen vooral de prestigieuze ruimtelijke projecten, zoals centrumuitbreiding, nieuwe wegen en grote investeringen in de kanaalzone.

GroenLinks ziet een heel andere toekomst voor Helmond. Een toekomst waarin alle inwoners worden meegenomen in de ontwikkeling van de stad. Daarvoor moeten alle Helmonders de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Verder is voor GroenLinks de bebouwde grens bereikt. Wij willen de groene gebieden aan de rand van Helmond behouden in plaats van bebouwen. Ook kiest GroenLinks Helmond ervoor om meer geld beschikbaar te stellen voor de thuiszorg.

Om deze belangrijke verbeteringen te betalen, kiest GroenLinks Helmond ervoor om de centrumuitbreiding een maatje kleiner te maken, grote investeringen in wegen te verminderen en plannen voor de kanaalzone 10 jaar uit te stellen.

De komende maanden gaan we hard campagnevoeren om Helmonders te overtuigen van onze plannen. Voordat de campagne echt losbarst, heffen de verschillende partijen vanavond eerst samen het glas op 2010 tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het Helmondse kasteel (vanaf 19.00). Ik hoop daar veel trouwe volgers van de Weblog van Helmond te ontmoeten. Kun je er vanavond niet bij zijn? Dan alvast een voorspoedig 2010 gewenst!

Paul Smeulders
BurgercommissielidGroenLinks

4 reacties:

Weer van dezelfde mooie praatjes zoals alle partijen rond verkiezingstijd om daarna de jas weer om te draaien en zich toch vooral weer bezig te gaan houden met het eigen belang.

Beantwoorden

Hoi Paul, ik wens je natuurlijk ook een geweldig 2010 en alle lezers van het weblog. Het worden een paar spannende maanden, ik ben heel benieuwd hoe de verkiezingen gaan lopen, zal het dit jaar iets anders volgen dan in 2006, maar dat is ook wel heel gezond denk ik. 😀

Beantwoorden

Ik ben benieuwd hoe jullie als GL met het visite kaartje van Helmond omgaan. Gaan jullie voor een echt mooi visite kaartje? Jullie kunnen kiezen voor mooie stille DNA-vormige Windside windturbines langs de Traverse, die totaal geen geluid overlast geven. Ik ben echt benieuwd.
Wim Stevenhagen.
Zie: https://www.deweblogvanhelmond.nl/2009/11/traverse-wordt/

Beantwoorden

@Wim Stevenhagen: Omdat ik in juli reeds contact met u en met onze wethouder over dit onderwerp heb gehad, antwoord ik nu ook even namens GroenLinks Helmond op uw vraag aan Paul.
Op 28 juli 2009 heb ik naar aanleiding van uw email twee reacties verstuurd. Eerst één aan u, met daarin de tekst: “Dank voor uw email. Wij houden dit onderwerp in de gaten, maar mede omdat u zelf leverancier van de door u aanbevolen Windside windturbine bent, laten we het initiatief in eerste instantie even aan de gemeente.”
Vijf minuten daarna een email aan wethouder Houthooft, met de volgende boodschap: “Naast het feit dat het natuurlijk onacceptabel is dat iemand 4 maanden geen inhoudelijke reactie krijgt op een brief aan de gemeente, ben ik ook zeer benieuwd naar de inhoud van de reactie. Ik ga ervan uit dat de gemeente ernstig rekening houdt met het geluid dat zo'n turbine produceert. Verder wil ik me overigens geenszins mengen in de selectie van merk en type.”
Die laatste zin geldt overigens nog steeds. Raadsleden moeten niet ambtenaar of wethouder gaan spelen. Natuurlijk moeten die turbines het grootste deel van de tijd kunnen draaien en daarbij geen geluidsoverlast veroorzaken. De wethouder is daar ruim op tijd voor gewaarschuwd. GroenLinks Helmond gaat er van uit dat de gemeente de juiste keuze maakt. Als op enig moment blijkt dat die aanname onterecht is, komen wij in actie. Vriendelijke groet, Rudi van der Made.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *