Buiten is het 30 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.286 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Afgelopen week viel het “magazine voor de echte Helmond Sport supporter: ONZE CLUB” weer (gratis) op de deurmat. Een schitterend fullcolour magazine met op de voorpagina Stanley Elbers.
Misschien haken sommige lezers van de weblog nu af omdat zijn geen enkel beeld hebben van het bedoelde magazine. Maar als supporter van Helmond Sport ben ik wel benieuwd naar de inhoud.
Op pag. 2 stelt voorzitter Phillippe van Esch in zijn voorwoord; GEEN PANIEK. Hij legt uit dat het seizoen 2014-2015 pijn doet maar probeert gelijk het positieve te benaderen. De selectie “traint zich helemaal suf” en technische staf, bestuur, organisatie, vrijwilligers doen hun best maar zoals gezegd het resultaat is er niet naar. En zeker zuur voor de sponsoren en supporters! Maar de voorzitter ziet wel verbeteringen en hoopt zodoende op betere tijden.
Nauw die zullen dan het volgende seizoen moeten komen want dit seizoen is het naadje. Goed het advies van de voorzitter is nog om nu zeker niet in paniek te raken en gestaag blijven bouwen aan onze club, Helmond Sport.
Als we het magazine verder doorbladeren dan zien we dat ; vele sponsors adverteren, enkele supporters in beeld gebracht om hun club te prijzen, een interview met Stanley, een artikel over het voorleesontbijt, reünie AA-side, het talent Marciano Duda, regionaal sponsor rondje, interview oud gediende Otto Versfelt, een foto collage van het Lavans Stadion, interview met Sven van de Kerkhof en tot slot pagina’s met sponsoren overzicht van Jeugd Helmond Sport, Business Club leden 2014-2015 en Onze Hoofdsponsors. De colofon geeft de nodige informatie over de makers van het magazine.
Nogmaals een fantastisch mooi fullcolour magazine!
Maar verhult dit magazine niet de werkelijkheid van “onze club, Helmond Sport”?
De voetbalprestaties zijn bijna tot een 0-punt gedaald, net zoals de publieke belangstelling! Laatste thuiswedstrijd, weliswaar op maandagavond, slechts ruim 900 toeschouwers! En weer een nederlaag. Hoe lang gaan we dit nog volhouden? Zal de technische staf de club in het nieuwe seizoen weer op de rails krijgen? Is Jan van Dijk wel de man die dat zal gaan lukken? Is er ruimte voor nieuwe spelers, dit omdat het juist de kwaliteit is wat nu ontbreekt (zeker de achterste linie)? Zal PP van Meerwijk zijn meerwaarde bewijzen ? Gaat de echte supporter afhaken en valt het aantal seizoenkaarthouders weer terug ? Kortom het Betaald Voetbal in Helmond staat echt onder druk! Nog zo’n seizoen en we degraderen naar de landelijke 3e divisie.
De vraag is of en zo ja wat er structureel mis is met het betaald voetbal in Helmond? Hebben de vele amateurverenigingen een te grote zuigende werking naar de voetballiefhebber en laat hij daarom het betaald voetbal links liggen ? Zijn we eigenlijk wel trots op Helmond Sport? Of zijn we dat alleen maar als we om de bovenste plaatsen meedoen! Zo niet dan hebben we de neiging om snel af te haken en te gaan “kankeren” op Helmond Sport op een manier zoals Helmonders kunnen “kankeren” !
Gaan we de schouders er weer onder zetten om zodoende het betaald voetbal in Helmond te kunnen behouden ? En trots meezingen voor ons cluppie: ‘vur welke club bende gai?’ Gezien de kwaliteit van het magazine moeten we de hoop houden op betere tijden maar of dat voldoende is?
Nou voor mij staat een ding vast: volgend seizoen gewoon weer een seizoenkaart! Hopelijk zullen velen mij daarin volgen. Want ook in het voetbal geldt: er zijn goede en slechte tijden! Een wijsheid die nu jammer genoeg ook geldt voor onze club Helmond Sport.

Berry Smits
Burgerraadslid Helmond Aktief

13 reacties:

Laat ik vooropstellen dat iedere club met een beetje potentie zo’n kritiekloze FeelGood glossy, waar ze in Noord Korea jaloers op zijn, uitgeeft. Dat er geen plaats is voor kritische noot in dit soort propaganda materiaal, verrast me dan ook niet.

Wat me wel op viel deze editie is dat de voorzitter (op moment van schrijven) nog dacht dat er nog 16 wedstrijden te spelen waren. Of het voorwoord is veel te vroeg geschreven of Philippe denkt dat we nog steeds de play offs kunnen halen.

Verder vond ik de vrouw-onvriendelijk column (nota bene door een vrouw geschreven) erg vermakelijk. “Een vrouw heeft geen mening over voetbal en hoeft alleen maar te zorgen dat het bier koud staat.” was zo’n beetje de strekking van deze column. (let op dat zijn niet mijn woorden… Maar wel leuk om te lezen als het bijna 1 april is)

Beantwoorden

@Buurman op maandag 30 maart 2015 om 10:57:

Ik denk dat Berry zich beter met de carnavalsvereniging bezig kan houden 🙂

Beantwoorden

Helaas zijn er veel mensen die alleen in woord iets voor onze club doen. Je treft ze vaak op de weblog.

Beantwoorden

@William op maandag 30 maart 2015 om 13:21:

Jammer dat je er zo over denkt. Die lege tribunes, het spel en de stand op ranglijst doen iedereen pijn.

Beantwoorden

@William op maandag 30 maart 2015 om 13:21:

Volgens mij zit Berry Smits al vele jaren op de tribune van Helmond Sport. En als dat al niet genoeg is om ook eens kritisch te mogen zijn over Helmond Sport, dan is hij ook nog lid van de gemeenteraad.
Hopelijk weet je dat de gemeente genoeg (of te veel volgens sommigen) doet voor Helmond Sport. Dat geld is van alle Helmonders, dus we doen met zijn alle nog al wat voor Helmond Sport hoor!!! Niet dat iedere Helmonder dat wil, maar zo is het systeem nu eenmaal. Zonder gemeente geen leningen en dag dag voor Helmond Sport.

Beantwoorden

@Z. Everzak op maandag 30 maart 2015 om 11:15:

Deze keer beter geen carnaval, maar keep quiet voor Berry! Of op z’n Hellemonds: Kiep kwait!

Dus vandaar deze mede door Berry opgeknapte kippenren!

Beantwoorden

@Toon op maandag 30 maart 2015 om 16:29:

Volgens mij zit Berry Smits al vele jaren op de tribune van Helmond Sport. En als dat al niet genoeg is om ook eens kritisch te mogen zijn over Helmond Sport, dan is hij ook nog lid van de gemeenteraad.

Volgens mij is hij geen lid meer van de gemeenteraad, wel van de carnavalsvereniging , hoewel die in de praktijk hetzelfde werken. 🙂

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op maandag 30 maart 2015 om 19:41:

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Beantwoorden

De heer Smits ziet het hier toch echt verkeerd! Hij moet zelfs een beetje de hand in eigen boezem steken! Want al jaren geeft Helmond Sport aan dat ze met een nieuwe accommodatie veel meer mogelijkheden hebben. En dan dus ook meer, beter en grotere sponsoren kunnen aantrekken. Maar nee, de gemeente geeft nooit thuis en stelt dit dossier keer op keer uit!!

Met als gevolg dat Helmond Sport straks kapot bestuurd is!!! En daar is Meneer Smits mede debet aan! In plaats van zo’n onzinnige blog te schrijven kan hij beter zieltjes gaan winnen voor een nieuwe locatie.

Helmond Sport will never die!

Beantwoorden

@Sjaak van Buren op dinsdag 31 maart 2015 om 14:20:

En aan overige reageerders. Als je nu nog niet in de gaten hebt dat de gemeente géén stadion kan / mag bouwen, hebt je heel wat in de discussie gemist! Als gemeenteraad zochten we destijds (!) naar een plek en die was aangeboden / gevonden. Maar als er er geen financiers worden gevonden stopt het dossier “nieuw stadion”. De weldoener uit Lage Mierde ( lees. Mr. Zeeman ) zou samen met Fitland aan de slag gaan op Suytkade. Alleen ook dat plan is schijnbaar naar de eeuwige jachtvelden gezonden!
Ik had graag met mijn weblog bijdrage een discussie willen opstarten over het “betaald voetbal in Helmond”. Menigeen komt niet verder dan wat opmerkingen in de marge. Jammer!
Blijft nog altijd het raadsbesluit van jáááren geleden overeind waarin de raad besloot dat betaald voetbal voor Helmond moest worden behouden ! Wat dat besluit feitelijk voor waarde heeft voor de gemeenschap, zeker gezien de belangstelling die de club nu genereerd, leek me best een discussie waard.
Wie we volgend jaar als trouwe supporter mogen verwachten? Nou een ding is zeker mij ga je zeker weer op de tribune tegenkomen. En oh ja ik heb niets met een carnavalsvereniging. Ik was ooit vz van CV ’t Klumpke ( maar dat is al jááaren geleden ) .Nu ben al jaren vrijwilliger bij CV de Kluppels en lid van club van 1000 van de Keiebijters. Is dat verhaal hopelijk ook weer uit de wereld! Tot zover mijn aanvulling op de weblog. Berry

Beantwoorden

@berry op woensdag 1 april 2015 om 08:53:

Niet zo op je teentjes getrapt zijn, berry! Dat voorkomt een waas voor je ogen, dan mis de essentie in de reactie-panels.
Ik lees het stukje van Sjaak van Buren dan ook net effe iets anders; volgens mij doet hij een oproep aan je om vanuit goed ambassadeurschap van HS zieltjes te winnen om een nieuw stadion te bouwen. En wellicht zoals ook in de reacties van de anderen te lezen is, daardoor ook de sportieve prestaties op een hoger plan te brengen. Daarvoor, lijkt mij, dat hij dit dan ook zeker mag vragen aan “politieke kopstukken”. Dat is nog altijd beter dan plaatselijke dorps-clown vragen om deze kar te trekken.

Je reactie “in de marge” in combinatie met je “niet al te positieve blogje”, ahum, doet me toch beetje denken aan een boer met kiespijn, al dan niet carnavalesque. 🙂

ps; mocht je andere financierders in het vizier hebben, dan “mr zeeman” zoals jij hem zo mooi noemt, ik denk dat PP van Meerwijk graag je tips verneemt.

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op woensdag 1 april 2015 om 09:33:

Volgens mij is Berry op die foto aan het lobbyen voor Helmond Sport 🙂 🙂

Beantwoorden

Iemand die “Nauw” schrijft in plaats van “Nou” moet je niet te serieus nemen. Je moet er in ieder geval niet je hoop op vestigen. Een hoop interessant doenerig gelul wat ons niet gaat helpen, op die seizoenkaart na dan natuurlijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *