Buiten is het 26 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.004 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Ik wil graag beginnen met iedereen een heel mooi, gezond en gelukkig 2017 toe te wensen. Dat ieders wensen en dromen mogen uitkomen.

Het woord wat in mij opkomt rond de kerstdagen is toch wel naastenliefde. We brengen tijd door met de mensen die ons lief zijn, ons na aan het hart liggen. Dit kunnen familieleden, vrienden, buren, bekenden, collega’s of stadsgenoten zijn.

Iets te doen voor een ander is een mooi streven dit nieuwe jaar, gewoon dicht bij huis voor onze eigen stadsgenoten. In het begin van het vorige jaar is er gestart met ‘de soepbus’. Een samenwerking van de Rooms Katholieke Parochie Heilige Lambertus en het Leger des Heils. Elke dinsdag komen er stadsgenoten naar de Pauluskerk om daar hun honger te stillen met soep en brood. Honger… Ja, hier in onze eigen stad komt honger voor. Het is gebleken dat er in een grote behoefte wordt voorzien. De nood is hoog in onze Helmondse wijken.

Daarom is er sinds kort een nieuw initiatief vanuit de parochie bijgekomen en ik ben blij dat ik dat mede mag coördineren. Op maandagavond kunnen mensen uit de stad nu aanschuiven voor een warme maaltijd. Er is een heel mooie en leuke club vrijwilligers ontstaan die op maandagavond koken voor hun stadsgenoten die het moeilijk hebben. Helmonders, gezinnen met kinderen maar ook dak-/thuislozen.

Maar ook op donderdagavond komt het Leger des Heils met de soepbus naar de Rijpelberg. In het nieuwe jaar wordt er gestart met soep en brood in de St. Josefkerk. Dit betekent dat er voor 4 dagen in de week een maaltijd is voor onze stadsgenoten met honger. Het zou niet nodig moeten zijn maar het is helaas wel nodig, het wordt met de week drukker met mensen die de weg gaan vinden.

Het afgelopen jaar is in Helmond de discussie betreft de vluchtelingenopvang in alle hevigheid gaande geweest. Ook nu weer de discussie betreft de inhaalslag bij huisvesting van statushouders. Wij hebben primair de taak om op allerlei gebied voor onze eigen ingezetenen te zorgen. We kijken langs onze stadsgenoten heen, de problemen zijn dichterbij dan menigeen soms denkt. Ik heb het al eens geschreven en schrijf het nu nog maar eens, wie niet goed voor zichzelf zorgt kan ook niet goed voor een ander zorgen.

Om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de Caritas-activiteiten zou ik graag een beroep op u willen doen. Mocht u nog houdbaar voedsel in uw kelder of keukenkast hebben staan wat u niet gebruikt zou u dan willen denken aan Caritas, aan uw eigen stadsgenoten en het willen brengen naar het Centraal parochiekantoor op de Tolpost?

Begin het jaar mooi met iets te doen voor een ander, voor uw naasten.

Sandra Stijkel
Raadslid VVD

11 reacties:

Moet je bij kabinet Rutte zijn en zijn kornuiten hebben heel Nederland kapot gemaakt

Beantwoorden

Is een grote schande dat het moet bedankt Rutte met je zooi

Beantwoorden
Jeanny Van de Bogaard

Je kunt het elke kerkdienst inleveren in de groene boodschappenmandjes die bij de ingang staan. Je bent niet de enigste, het is onder de kerkgangers een vertrouwde zaak Gewoden. Lamberus, Damiaan en Bethlehemkerk zijn ook bezig met een project rond schuldensanering. Er zijn nog steeds teveel mensen die niets merken van vooruitgang. Dat is ook een zaak waar men het landelijk heeft laten liggen. Daarom nu veel lokale initiatieven.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

nog vier jaar Rutte en we hebben hier bedelaars met een Nederlandse achtergrond zo als in Amerika.. met een verschil daar hebben ze metro,s waar ze zich op kunnen warmen hier hebben we Den Hert nog niet eens meer .

Beantwoorden

Ach na de verkiezingen stapt Stijkel op zeker weer over na een andere partij…….

Beantwoorden

Elk initiatief om mensen te helpen die het minder goed getroffen hebben, is er één. Prima dus dat Stijkel aandacht vraagt voor Caritas, en flauw om daartegen in te brengen dat er nog meer van dergelijke initiatieven zijn, of te suggereren dat de hele problematiek de schuld is van één persoon, politieke partij of stroming. Ongelijkheid is van alle tijden en overal in de wereld, net als barmhartigheid.

Flauw ook van Stijkel zelf om te suggereren dat we moeten kiezen tussen hulp aan de ene òf aan de andere bevolkingsgroep. Waar je kans ziet om ongelijkheid aan te pakken, moet je dat gewoon doen. Uiteindelijk zijn we allemaal familie van elkaar.

Beantwoorden

@Sander Lam op maandag 9 januari 2017 om 18:25:

Gelukkig ben jij dan wel heeeeeeeeeeel ver weg familie van mij.

Beantwoorden

@Sander Lam op maandag 9 januari 2017 om 18:25:

Ik sluit me volledig aan bij de opmerking van Sander. Ook nu weer, sinds de overstap naar VVD, zit er in deze column weer zo’n PVV ondertoon. Zeg dan ronduit dat je PVV’er bent maar draai er niet omheen.

Beantwoorden

Het begrip naastenliefde, “heb uw naaste lief”, krijgt bij deze politica in de loop van het verhaal een wel heel aparte inhoud. Denk vooral aan uzelf en beperk gastvrijheid tot uw soortgenoten. Naastenliefde opgetekend uit de Wilders catechismus zullen we maar zeggen.

Prima allemaal. Maar als je er zonodig de bijbel bij wilt halen Sandra, wees dan wel zo eerlijk erop te wijzen dat “heb u naaste lief” in geen enkele mondiale godsdienst los van een andere cruciale wijsheid kan worden gezien: “Wat gij niet wilt wat u geschiedt doet dat ook de ander niet”.
Probeer die laatste wijsheid ook eens te betrekken bij je gebrekkige, hardvochtige en kortzichtige opvatting over wat een normaal mens onder liefhebben en medemens verstaat. Zal de wereld er niet slechter op maken. Hoogstens het vooruitzicht op je aantal stemmen.

Beantwoorden

In deze is haar partij de VVD er mede schuldig aan dat eigen bevolking honger lijdt grote schande ook de PVDA maakt maakt zich hier aan schuldig en maar vreemden toe laten echt niet meer normaal ik heb hier 1 woord voor en wel Volksverraders Landverraders dat zijn deze partijen en hun mee lopers .
Maar gelukkig is het bijna 15 maart dan zullen wij het volk deze Elite weg stemmen en reken maar dat er nog meer staat te gebeuren als de Elite ons nog langer berooft .

Beantwoorden

@peter op dinsdag 10 januari 2017 om 21:24:

Benieuwd naar welke partij ze dan overstapt…………

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *