Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.331 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De kerstdagen en de jaarwisseling zijn bij het plaatsen van deze column nog maar net achter de rug. Ik wil u allen graag een heel mooi, gelukkig, gezond en succesvol 2018 toewensen. Dat ieders wensen en dromen weer een stapje verder worden vervuld. De een droomt van een andere baan, de ander van het winnen van de loterij, maar ik hoop dat we met zijn allen dromen van een nog mooier Helmond. Een stad die het afgelopen jaar veel heeft geïnvesteerd in groei en verbinding. Een sociale stad waar iedereen kan meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Dat is een prachtig streven. Helmond is gegroeid op het gebied van werkgelegenheid, de afgelopen twee jaar zijn er 1300 banen bijgekomen. Helmond telt inmiddels meer dan 40.000 arbeidsplaatsen. Daar zijn we trots op, het bedrijfsleven creëert de banen, niet de gemeente.
Toch hebben we de afgelopen jaren flink ingezet op meer banen, de rol van de gemeente hierin is faciliterend. Nieuwe bedrijven binnen halen zoals bijvoorbeeld Canpack wat een mooi voorbeeld hiervan is. Zij hebben in Helmond voor maar liefst 250 nieuwe arbeidsplaatsen gezorgd. Omdat Helmond snel bouwgrond beschikbaar stelde koos Canpack voor onze stad. Ook bestaande bedrijven die bijvoorbeeld willen uitbreiden worden door de gemeente vooruit geholpen. Het gaat goed met onze stad, zoals het Eindhovens dagblad schreef, “Helmond heeft economisch gezien de wind in de zeilen.” Deze banengroei zorgt voor een daling in de werkeloosheid. Werk is belangrijk om mee te doen, rond te komen en vooruit te komen. Helmond heeft een lager percentage werklozen dan Eindhoven. Daar zijn we trots op!

VVD Helmond heeft heel wat vragen ingediend het afgelopen jaar over uiteenlopende onderwerpen. Moties en amendementen ingediend en bijdrages geleverd. Ik kan ze hier niet allemaal benoemen dan zou de column wel erg lang worden maar ik wil er toch een aantal aanhalen. De motie omtrent de plannen rondom de geitenhouderijen Muizenhol en Grotelseheide waar wij kennis van hadden genomen van de problematiek die er speelt. Wij zagen de zorgen van omwonenden en zijn hier heel serieus en zorgvuldig mee omgegaan. In de motie hebben wij de gemeente opgeroepen om samen met de gemeente Gemert-Bakel, de omgevingsdienst en de provincie te kijken naar de mogelijkheden om het gebied rond Muizenhol als urgentiegebied te benoemen. Aangegeven dat een geitenhouderij aan Muizenhol ongewenst is, is deze motie unaniem door de raad aangenomen.

We hebben schriftelijke vragen gesteld omtrent agressie tegen de politie, over de prediker van de Al Fadjr-moskee en nog veel meer onderwerpen zijn voorbij gekomen.

Ook hebben we dit jaar de eerste jeugdgemeenteraad van Helmond geïnstalleerd en een jeugdburgemeester gekozen. Er werden door de burgemeester jeugdlintjes uitgereikt aan vijf jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving. Allemaal prachtige initiatieven die we graag doorzetten in 2018.

Nog een mooi ambitieus plan wat verder ontwikkelt gaat worden in 2018 is sport- en beleefcampus de Braak, wat een aanwinst voor Helmond zal zijn.

Ook zijn in 2017 de tweede kamer verkiezingen geweest waarbij de VVD weer de grootste partij van Nederland is geworden, wij hopen natuurlijk dat deze trend zich voortzet bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van 2018.

Voor nu wens ik u allen een mooi 2018 toe, in een prachtig mooie stad waar iedereen kan meedoen, vooruit kan, welkom is en waar we trots op kunnen zijn. Dat ieders dromen mogen uitkomen.

Sandra Stijkel
Raadslid VVD

4 reacties:

Veel succes, hopelijk wordt de VVD de grootste partij en haalt mijn partij de ChristenUnie 2 zetels

Beantwoorden

Hoi Sandra,

Ik ben blij om te lezen dat de VVD zich samen met D66 Helmond in wil zetten voor de gezondheid van onze inwoners. Wij zijn de eerste partij geweest die een motie ingediend heeft aangaande het voorkomen van de komst van een geitenhouderij aan de grens van onze gemeente. Heel fijn dat de VVD dit ook ondersteunt.
Ook zijn we blij met de steun van de VVD voor onze motie over het instellen van de jeugdgemeenteraad. Dit zijn zeker mooie initiatieven die we de komende periode door moeten zetten.
Samen maken we Helmond een nog mooiere stad 🙂

Beantwoorden
Jochem van den Bogaard

De VVD? Dat is toch de partij van Mark Rutte? De grootste Nederlandse politieke partij die met hangen en wurgen de coalitie wist te smeden, na langdurig onderhandelen, die met een overweldigende meerderheid van 1 zetel Nederland een 4-partijen-regering schonk. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen ga ik echt niet stemmen op die partij. De VVD drijft mee op een tijdelijk florerende wereldeconomie. Of zou ook de Helmondse VVD hiervoor verantwoordelijk zijn? Sorry Sandra.

Beantwoorden

Mooie muizenissen. Je kunt natuurlijk niet alles noemen. Best wishes to you too.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *