Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.444 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Iedereen van 18 jaar en ouder mag woensdag 15 maart aanstaande zijn of haar stem gaan uitbrengen. Maar doen we dat ook??? Aan het einde van die dag zullen we weten welke partijen op de meeste bijval van de kiezers kunnen rekenen. Worden het – zoals de peilingen uitwijzen – de VVD van Mark Rutte en de PVV van Geert Wilders of worden we met verrassingen geconfronteerd. We zullen het gaan zien.

Wat ik toch wel echt hoop is dat we met zijn allen gaan stemmen. Laat alstublieft uw stem niet verloren gaan!
Veel mensen denken dat hun stem toch niet telt en dat wanneer ze niet gaan stemmen, het vrij weinig uitmaakt. Maar dat we tot 1970 de opkomstplicht hadden, bewijst hoe graag de overheid wil dat we gaan stemmen. Omdat de opkomstplicht in strijd was met de “mondigheid “van de kiezers, is het afgeschaft.

Alleen al de nieuwe lichting stemmers – de 850.000 jongeren die dit jaar voor het eerst mogen gaan stemmen – zijn samen goed voor 14 zetels. Maar dan moeten ze wel komen opdagen. Het maakt dus niet uit wat je gaat stemmen, als je maar gaat stemmen! De niet-stemmers zijn vaak mensen die geen geloof – meer – hebben in de democratie, helaas schakelen zij zichzelf zo uit, zij plaatsen zichzelf hiermee langs de zijlijn. Want wanneer echter een groot deel van de kiezers niet gaat stemmen, en dus haar verantwoordelijkheid niet neemt, dan zakt onze democratie in elkaar.

Het is belangrijk dat je je verdiept in de politiek en vooral ook gaat stemmen. Vind je het lastig om te bepalen op welke partij je moet stemmen, er zijn informatiebronnen genoeg. De debatten op televisie, radio, veel politieke informatie in de dagelijkse kranten en het journaal. Mocht je al deze informatie te veel vinden (en misschien een beetje saai), vul dan eens een stemwijzer in. Daar kun je kijken welke partij het beste bij jou past op standpunten die voor jou belangrijk zijn. Genoeg bronnen om je te – laten – informeren.

Mocht u er dan nog niet uitkomen wil ik u best een beetje helpen, een deel van de kiezers stemt traditioneel op een vrouw. Als statement, maar ook om het percentage vrouwen in de tweede kamer te vergroten. In 2012 stemde 20% van de kiezers niet op de lijsttrekker en van hen stemde driekwart op een vrouw. Bijna een miljoen kiezers die een voorkeursstem uitbrachten op een vrouw. Veel haalt het echter nog niet uit. Op dit moment zijn er 58 vrouwen onder de 150 Kamerleden.

vrijdagavond na NieuwsuurMijn boodschap is duidelijk, ga stemmen op 15 maart, laat uw stem niet verloren gaan! Mocht u in het stemhokje staan en toch nog twijfelen, wilt u dan denken aan de VVD?

Sandra Stijkel
Raadslid VVD

7 reacties:

we stemmen echt niet op de vvd, zijn we dit ook al vergeten?
1. MH17
2. Teeven-deal.
3. Downloadverbod (veel Nederlanders gecriminaliseerd
4. Wilma Verver
3. Jos van Rey
4. Negeren referendum
5. Ard v.d Steur
6. Pieter Cloo
7. Mark Verheijen
8. Ivo Opstelten
9. VVD partij met meeste integriteitsschandalen: http://www.nu.nl...
10. Carel van Gelder
11. Geen geld naar de Grieken
12. 1000 euro
13. Brussel handen af van onze pensioenen
14. Frans Weekers
15. Tom Mander en RFID
16. Hansie van Baalen
17 Han Ten Broeke
18. Kathalijne de Kruif
De lijst gaat maar door en door.

Beantwoorden

En dan stem je op iemand en die stapt vervolgens naar een andere partij……..
Maar daar zal ze zich niet in herkennen!!

Waardeloos mens!

Beantwoorden

“Mocht u in het stemhokje staan en toch nog twijfelen, wilt u dan denken aan de VVD?”

Deze regel had niet gehoeven weblog, of is het verkapte reclame, wat is toegestaan op deze site….. beetje sneu, ook van Stijkel.

Beantwoorden

@Twanneman op maandag 13 maart 2017 om 15:50:

Net als de reageerders geven we onze columnisten veel vrijheid in wat zij op de weblog mogen schrijven. Het is aan de schrijver of schrijfster of ze daarbij ook (wat) reclame maken voor hun partij en/of standpunten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 13 maart 2017 om 16:19:

Oke weblog, duidelijk, bedankt voor de reactie.

(Ik neem dan wel aan dat elke politieke partij een net verhaaltje mag schrijven voor publicatie).

Beantwoorden

Het is te hopen dat iedereen nu eens stemt wat hij/zij echt wil stemmen. Dus niet strategisch. Ook een kleine partij zoals mijn partij de ChristenUnie kan dan zelfs doorslaggevend zijn. We kiezen echt geen minister – president. Ik stem op een Koptische christen uit Eindhoven. Onze regiokandidaat van Zuid- Oost Brabant Esam Ebid. Zorg en vrijheid zijn voor hem prioriteiten. Dus geen VVD, nee dank u.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

De verworvenheden van ruim zeven jaar VVD-regering:

– Een niet aflatende stroom van dubieuze declaraties, leugens, fraude, verduistering, belangenverstrengeling, corruptie, gelekte vertrouwelijke informatie en andere integriteitsschandalen. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat andere partijen er soms ook een handje van hebben, maar die steken nog zeer gunstig af bij de VVD.

– De marktwerking in de zorg begint steeds meer op een humanitaire ramp te lijken. De zorgverzekeraars maken meer dan een miljard winst en de managers graaien wat ze graaien kunnen. Ondertussen wordt de kwaliteit van de zorg steeds slechter. Aan het personeelstekort en de wachtlijsten is helemaal niets gedaan. Het eigen risco is ingevoerd zonder daarbij de minima te ontzien, waardoor juist de meest kwetsbaren in onze samenleving minder toegang hebben tot de zorg.

– De Wet Sociale Werkvoorziening is wegbezuinigd waardoor mensen met een arbeidshandicap nu geen zinvolle dagbesteding meer hebben. Hun werk moet nu gedaan worden door bijstandsgerechtigden voor minder dan het minimumloon en zonder pensioenopbouw. Er is zogenaamd geen geld om bijstandsgerechtigden voor dit pestwerk zelfs maar 50 euro per maand extra te geven, terwijl re-integratiebedrijven miljoenenwinsten maken. Het beleid helpt bovendien totaal niet om mensen aan betaald werk te helpen; bedrijven hebben geen interesse in werknemers uit een re-integratietraject. Zelfs uitzendbureaus raden sterk af om het re-integratietraject op het cv te vermelden omdat het de kans op het vinden van een baan juist verkleint.

– De pensioenfondsen hebben nieuwe rekenregels gekregen waardoor het dekkingspercentage kunstmatig verlaagd is en ze zich arm moeten rekenen. Vervolgens wordt gedreigd om pensioenen te bevriezen of zelfs te korten, ondanks dat de pensioenfondsen letterlijk meer geld hebben dan ooit.

– De hypotheekrenteaftrek is nog steeds onbeperkt, waardoor de mensen die deze het minst nodig hebben er het meest van profiteren. Hypotheekrenteaftrek kost de staat per jaar zo’n 10 miljard, waarvan de helft terechtkomt bij de rijkste 20% van de huishoudens (bruto jaarinkomen meer dan €80.000). Wil de VVD soms vooral de eigen achterban uit de wind houden?

– In het referendum over het verdrag met Oekraïne is een duidelijk NEE uitgesproken. Toegegeven, het was een raadgevend referendum en daarom mag de regering de uitkomst naast zich neerleggen, maar ik vind niet dat Nederland zich moet inlaten met een land dat intern ernstig verdeeld en politiek instabiel is, waar het met persvrijheid en mensenrechten niet zo nauw genomen wordt en waar corruptie hoogtij viert. De VVD ziet die bezwaren waarschijnlijk niet omdat ze alleen een grote bak met geld zien, niet de mensen die daarvoor moeten lijden.

Of ik in het stemhokje aan de VVD wil denken? De partij van “ieder voor zich en wij samen voor onszelf”? De partij van “de duivel schijt altijd op de grootste hoop”? Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *