Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.288 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
50reacties

Het zomerreces staat voor de deur, iedereen komt langzaamaan in de vakantiestemming. Er wordt weer meer buiten gespeeld door de kinderen en gebruik gemaakt van het openbaar groen. En wat zien we overal om ons heen liggen, hondenpoep! De overlast van hondenpoep is al tijden een grote bron van ergernis voor veel mensen. Kinderen komen thuis met poep onder hun schoenen, onze ouderen rijden er met de rollator doorheen en zelfs de speelgelegenheden zijn vervuild met hondenpoep. Ook de mensen die werken in het openbaar groen worden regelmatig geconfronteerd met hondenpoep. Overlast van hondenpoep blijft een bron van ergernis. Zowel baasjes als mensen die geen hond hebben, staan vaak lijn recht tegenover elkaar en wijzen naar de gemeente die het probleem zou moeten oplossen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Nederland telt ongeveer 1,5 miljoen honden, die twee à drie keer per dag hun behoefte doen, gemiddeld 0,1 kilo per keer. Landelijk komt dat neer op zo’n 322.000 kilo poep per dag.
Los van alle ergernis kan hondenpoep ons ook nog eens ziek maken. In hondenpoep zitten eitjes van spoelwormen. Als je als mens deze eitjes per ongeluk binnen krijgt, kun je ziek worden en zelfs astma ontwikkelen. Eén grassprietje in je mond steken waar een drol op heeft gelegen kan al volstaan.

De strijd tegen hondenpoep duurt al vele jaren. De gemeente doet haar best om het poepprobleem op te lossen, door boetes uit te schrijven, gratis poepzakjes uit te delen en afvalbakken neer te zetten. Op verschillende plaatsen in ons land wil men zelfs met een DNA-test de niet-poep-opruimende baasjes gaan traceren en beboeten.

Verder wil ik hondenbezitters duidelijk maken dat de oplossing voor een groot deel begint bij jezelf: Opgeruimd is netjes! Toch? Ook dat je je hond niet zomaar overal los kunt laten, niet iedereen is dol op honden.
Het zou mooi zijn als alle inwoners van Helmond kunnen genieten van een schone, prettige woonomgeving, waarbij honden een normaal verschijnsel zijn in de openbare ruimte, voldoende faciliteiten hebben en de hondenoverlast beperkt is.

Opgeruimd is netjes, geldt ook voor het zwerfafval. Zwerfafval is afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is daar bewust of onbewust door mensen achtergelaten op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. Ook dit wordt door mensen als ergerlijk ervaren. De gemeente wordt gedurende het gehele jaar geconfronteerd met zwerfafval. De kosten van het opruimen van zwerfafval wordt uiteindelijk ook doorberekend aan alle inwoners van de gemeente, via de afvalstoffenheffing. Het voorkomen van zwerfafval is mede daardoor ook in uw eigen belang.
De omgeving is mede van invloed op hoe mensen zich gedragen,vuil trekt vuil aan. Op plekken met veel zwerfvuil gooien mensen dus makkelijker rommel op straat of in de natuur. Anders geldt ook dat mensen in een schone omgeving zich ook schoner gedragen.

Ik wens u allen een heerlijk zomer toe, het zou fijn zijn als we allemaal kunnen genieten vaneen hondenpoepvrij en zwerfafvalvrij speel- en of picknickveld. Houd een beetje rekening met elkaar.
Geniet van uw vrije dagen.

Sandra Stijkel
Raadslid VVD

50 reacties:

Neem je een hond ruim je eigen stront

Beantwoorden

Laat ze eens beter controleren!
Ik ruim altijd op, maar ben serieus nog nooit gecontroleerd of ik bv überhaupt zakjes bij me heb.
Regelmatig sta ik de poep van mijn hond te rapen, tussen de drollen van 5 anderen.
De veldjes bedoeld om uit te laten zijn vaak zo vies dat mn hond er nog niet eens op wil…
En flinke stukken waar geen prullenbak te vinden is (bv langs t kanaal richting aarle)
Veel verbeterpunten dus!

Beantwoorden

“Ja maar katten…” 😂

Beantwoorden

Ja helemaal mee eens Ingrid Bakker. Ze kunnen beter het onkruid aanpakken dan kunnen de honden weer overal terecht waar het thuis hoort. De hondenveldjes zijn vies, de hekjes sluiten niet goed. Dus genoeg verbeter punten.

Beantwoorden

1000 euro boete geven, Dan ruimen ze het wel op.

Ik stoor me nog meer aan het onkruid. Helmond ziet er zeer onverzorgd uit op dit moment. Dat ze daar maar iets aan doen.

Beantwoorden

Uhh…en kattenpoep dan??? Dat ligt vaak in het zand bij de speeltoestellen…en in je tuin….daar wordt ik niet goed van! GA daar maar eens wat aan doen! Als hondenbezitter betaal je best behoorlijk wat hondenbelasting je hebt de hondenuitlaatstroken en de katten kunnen gewoon zen gang gaan dat vindt ik een grotere bron van ergernis!!!

Beantwoorden

Vaak geven mensen niet door dat een losloop plek niet meer in orde is. Als men dat doorgeeft, is mijn ervaring, wordt er ook actie ondernomen. Er waren/zijn toch ook hondenwerkgroepen in de diverse wijken. Zijn die nog aktief?

Beantwoorden

Niet alleen dien hondenbout, Maar ook die jungle van onkruid, die niet meer bij gehouden word door de gemeente!! Te schandalig!!! Dat het zo moet, Er is geen werk voor mensen!!Ik zie werk zat!!

Beantwoorden

Tja daar betaald de menig mens dan ook de hondenbelasting voor.dat de gemeente hier de strond als dank krijgt🤣🤣🤣 onzin ook allemaal!! Katten lopen vrij rond schijte ook alles onder.en dan hebben het nog niet eens over het mollen van ander mans spullen en tuinen! Vogels schijte op me auto je hoeft dat niet bij de gemeente te melden dat noemen ze natuur (ramp) ja maar goed.als een hond diaree heeft gaat ie het echt niet op rapen.vind het zelf ook een vies idee om met een zakje die warme gore stink strond op te rapen bah bah

Beantwoorden
Kaatje Pamela Korsten

Kattenpoep is inderdaad ook smerig en ligt super vaak in zandbakken waar kinderen spelen. Daarom komen mijn katten niet verder dan onze eigen tuin. Ook ruimde ik vroeger de poep van mijn hond op. Waarom moeten andere mensen last ondervinden van jouw huisdier/ huisdieren?

Beantwoorden

Inderdaad verschrikkelijk.

Beantwoorden
Richard van de Walle

@Ingrid Bakker op maandag 17 juli 2017 om 06:53:

Hondenwerkgroep helmond noord Op FB

Wij zoeken nog medestanders

Het blijft gedrag van de baas

Beantwoorden

@Marja Konings op maandag 17 juli 2017 om 07:03:

Hallo Marja

Waar zijn de hekjes kapot melden bij 140492
Of bij ons hondenwerkgroep helmond noord

Gr alexandra

Beantwoorden

ik ruim altijd netjes mijn honden poepjes op..gelukkig niet groter dan van een kat ..daarom heb ik een kleine hond gekocht .ik haat die grote dikke vetten honden poep ..bha ..klopt als ik om mij heen kijken overal stront ..
ik ga niet na hondenveldjes .te vaak grote honden .en dat wil mijn chiwawa niet
bang van Grote honden ..maar daar stinkt het ook .zeker als het warm .
Weer word buiten..
maar dan loop ik door de heistraat ..en ik erg mij aan het vuil op straat
blikjes ..flesjes ..papier ..en het groen overal de klinkers worden groen van het onkruid .
er staan vuilnisbakken .maar rond de midag puilen die ook uit van het vuil.
waarom zetten ze niet zo Blinkvanger in de heistraat !

ik raap regelmatig een blikje op van de straat en gooi het in de vuilnisbak
hou u omgeving schoon ..buk is een keer voor een Blikje .en stap niet in de Poep !!

Beantwoorden

oh nog wat ..is ook een ergernis …Peuken op straat!!!

langs de stoepranden op de Stoepen ..Bha ..

poep vergaat ..maar peuken blijven liggen.

die mensen moeten ze meer bekeuren… die op straat hun Peuken weg gooien.

veel erger dan Poep ..

Beantwoorden

Laat de Politie & Stadswachten eens hun werk doen en de mensen bekeuren die hun hond los laten lopen, want het zijn juist die mensen die de zaak verzieken!
Die honden schijten daar waar het hun uit komt, en de eigenaar loopt rustig door en doet net of het hun hond niet is!

Beantwoorden

@edwin op maandag 17 juli 2017 om 13:07:

Aan vakantie toe???

Beantwoorden

paar dingetjes; je zult toch eens als politie en overheid moeten HANDHAVEN!

liefst heel hoge boetes per overtreding; dat brengt snel resultaat.

en valt weer op dat de bekende “Helmondse” ja maar mensen reageren; ” ja maar katten. ja maar onkruid.. en dus??? hoef je dus je stront niet op te ruimen?

echt schijnheilig, of moeten we zeggen schijtheilig,deze hondebaasjes die niks opruimen en stiekum om zich heen gluren om het lekker aan anderen te laten.

poep vergaat,maar hondenpoep levert heel veel en erg lang nog bacterienoverlast.

kattenpoep is kleiner en schoner en vergaat beter.

onkruid vergaat niet hahaha

nou stronteigenaren; voortaan goed opruimen want we gaan bekeuren binnenkort!

Beantwoorden

@Twanneman op maandag 17 juli 2017 om 14:06:

nee Twanneman .daar ben ik nog lang niet aan toe..
poep .peuken probleem..hihih

ga jij lekker op Vakantie ..gun je het !

Beantwoorden

Beantwoorden

Ergenis van chips zakken, bierblikken enz hier bij Berkendonk blijft irritatie nummer 1. Stront vergaat maar die rotzooi blijft liggen

Beantwoorden

Wij hebben meer last van katten strond in de voortuin en achtertuin

Beantwoorden

@Miranda op maandag 17 juli 2017 om 07:10:

Mijn poezenmeisje is alleen buiten als ik buiten ben, komt ze alsnog naar binnen om netjes op haar bak te gaan en dan weer naar buiten!! Oh ja, terwijl ik als ik bij mij in de tuin bezig ben misselijk word van de hondenstront en maar weer naar binnen ga.

Beantwoorden
Marjolein van Hamersveld

Zullen we het eens hebben over dat wat de MENS produceert aan vuil dagelijks. Daar wordt hier niet over geluld. Volwassenen met hun kinderen die hier in Winkelcentrum de Bus dagelijks hun rotzooi dumpen, om maar één voorbeeld te noemen. En dan die (jonge) gasten die hier alles in de struiken gooien aan blikjes, afval, bakjes, stukken snacks, noem het maar op. Respect voor de mensen van de vuilnisophaaldienst die het dagelijks ophalen. Vaak gooien ze het er neer waar de werkmensen bij staan. Dan wordt hier gemekkerd over stront in de zandbakken. Pak een schepje of trek een plastic zakje over je hand zoals ik dagelijks doe en ruim het op i.p.v. . een hoop gezever om niks. De mens in onze stad (en in het land) vervuilt meer dan dat wat alle dieren bij elkaar doen. Geen politie die daar oog voor heeft, GEEN TIJD!!

Beantwoorden

In Stiphout vind ik het wel meevallen, de meestal mensen ruimen het op, dit komt denk ik ook, omdat er veel speciale poepbakken staan, met inderdaad gratis zakjes. Wel hebben wij ook hier last van kattenpoep, het wordt tijd dat kattenbezitters onder ogen gaan zien, dat veel mensen overlast hebben van hun huisdier, mijn voorstel is om die ook aangelijnd uit te laten, of op eigen terrein te houden, want niet alleen de poep geeft overlast, maar zij doden ook veel jonge vogels.

Beantwoorden

De Rijpelberg, bijgenaamd het Groene dorp van Helmond wordt per 1 augustus dit jaar omgedoopt in het Bruine dorp van Helmond. De hele wijk is reeds ondergescheten en van enige handhaving tegen deze overlast is geen sprake. Rijpelberg heeft hiermee een serieus probleem. Wijkraad doet niets; bewoners zijn zelf individueel verantwoordelijk voor het aanspreken van overtreders. Dat zal niet veel gebeuren…

Beantwoorden

@Miranda op maandag 17 juli 2017 om 07:10:

@Ingrid Bakker op maandag 17 juli 2017 om 06:53:

Zelf Ben ik in al die jaren 1 keer gecontroleerd

Beantwoorden

@johan op maandag 17 juli 2017 om 22:18:

Het “groene dorp” is nog steeds wel van toepassing hoor. De wijk is zo’n beetje compleet overwoekerd door onkruid.

Ik ben het er wel mee eens dat er onnodig veel hondendrollen liggen overal. Hoe moeilijk is het om het beestje fatsoenlijk op de voeden zodat het de behoefte op geschikte plekken doet. En als het een keer misgaat, is opruimen een kleine moeite. Die hondenbelasting is natuurlijk niets meer en minder dan ordinaire geldklopperij door de gemeente.

Verder ook eens met de ergernis over katten. Ook bij mij schijten ze de hele tuin vol. En dat deze dieren ook speelplekken bevuilen blijft in een zweem hangen dat daar niets aan gedaan hoeft te worden. Die baasjes moeten net zo goed aangepakt worden.

Beantwoorden

# Stijkel
U schrijft: De omgeving is mede van invloed op hoe mensen zich gedragen,vuil trekt vuil aan. Op plekken met veel zwerfvuil gooien mensen dus makkelijker rommel op straat of in de natuur. Anders geldt ook dat mensen in een schone omgeving zich ook schoner gedragen.

Welke rol speelt de gemeente in het geven van het goede voorbeeld? Groenvoorziening op peil houden, pleinen en straten fatsoenlijk schoon houden zorgt er in ieder geval voor dat mensen minder geneigd zijn om rommel achter te laten.

Pro-actief en niet volgens een “piepsysteem”, waarbij ze in actie komen als er geklaagd wordt.

Mensen moeten elkaar aanspreken op hun gedrag. Nobele gedachte die in 2017 al lang naar het rijk der fabelen is verwezen. Grote bek en als je niet uitkijkt fysiek geweld of treiterpartijen in de buurt.

Sociale cohesie komt niet vanzelf. Overheid moet voorwaarden scheppen en niet weg kijken als er problemen zijn. Ga met mensen in gesprek. Buurtbeheerder actief en wijkagent zichtbaar in de wijk. Pro-actief en preventief.

Beantwoorden

Lekker simpel, de hond is de zondebok, het baasje de melkkoe.
Katten lopen altijd buiten en schijten ook.
Het liefst in het zand, dus in mijn bloemperkje of in de zandbak vd kinderen.
Zullen we het daar eens eens over hebben ?
Of over onze schatjes van kinderen die duizenden blikjes Red Bull leegdrinken maar niet opruimen ?
Of onze iets oudere jeugd die blijkbaar wel bier kunnen drinken, maar de flesjes niet vast kunnen houden ?
Dagelijks kan ik de stoep vegen omdat mijn hond anders zijn poten kapot loopt, onderweg naar de uitlaatstrook.
Lege blikjes energiedrank worden door de plantsoenendienst vermalen tot scheermesjes, die in het gras liggen te wachten tot mijn hond, uw kind of desnoods uw kat er in gaat staan.
We maken er gewoon met z’n allen een teringzooi van en niemand voelt zich geroepen er iets aan te doen.
Behalve dan vingertje wijzen.
Liefst de makkelijkste kant op, naar de geregistreerde belastingbetalende hondenbezitter.
De hondenbezitter die al een boete krijgt omdat hij niet voldoende poepzakjes bij zich heeft.
Ja, “want uw hond kan op straat gaan poepen”.
Heeft u ooit wel eens een boete gehad omdat uw auto harder kan dan 130km/uur ????
Nee toch? Maar als hondenbezitter kan u dat zomaar gebeuren.

Beantwoorden

Nou, volgens mij zijn er binnenkort gemeenteraad verkiezingen of zoiets.
Ik zie 3 belangrijke punten voor op de agenda:
– hondenpoep
– kattepoep (idd, ZEER irritant ja die beesten)
– onkruid

ik begrijp dat er ergens nog wat miljoenen over zijn die niet gebruikt zijn door 2 wethouders……. nou, problemen opgelost!

Beantwoorden

Blijft een verantwoordelijk van de hondeneigenaar zelf! Gemeente heeft overal uitlaat- en loslaatstroken liggen die wekelijks leeggezogen worden (op sommige stroken zou het vaker mogen gezien het hoge aantal honden in de wijk).

Ik zie dagelijks dat hondeneigenaren hun honden in het plantsoen laten poepen ipv de uitlaatstrook er naast!! Zelfs een langharige hond borstelen en de haren in het plantsoen laten liggen meegemaakt. Als ik de eigenaren vraag waarom ze dat doen, kijken ze me stomverbaasd aan waarom niet?!?! Ppppffffffff. Nota bene in het plantsoen bij een herdenkingsbeeld.

In de 13 jaar dat ik honden heb, nog nooit een stadswacht gezien terwijl het echt niet moeilijk is om ze te betrappen het gaat onderhand de hele de dag door!

Beantwoorden
SchaamMeVoorDeMedeHondenEigenaar

Onkruid en grasvelden die niet bijgehouden worden is nog meer overlast. Het is een schande om helmond binnen te rijden. Overal staat die onkruid een meter hoog.

Beantwoorden

alle idioten die hierboven beginnen over heel andere zaken dan hondenpoep, inclusief kattenpoep, zijn de oorzaak. Hoezo ga je hier staan mekkeren over onkruid of katten? Zo kinderachtig. alsof je dan ineens niet meer opruimplichtig bent? Echt tokkie gedrag om jezelf zo vrij te pleiten..Daarom hoop ik dat er zeer strenge dagelijkse handhaving komt.
Vooral die kattensmoes is ziekelijk onwaar; katten schijten niet in andermans tuin, en bovendien is kattenstront reiner dan hondenstront.
Maar zoals gezegd, het zijn slechts dekmantels en slachtoffer rolletjes van deze tokkie niet opruimers hun eigen soort racismekaart

Beantwoorden

@Arno op donderdag 20 juli 2017 om 21:41:

Poeh, met het verkeerde been uit bed gestapt?

Fijn dat je hier menigeen voor idioot uitmaakt. Gezien de strekking van je reactie is wel duidelijk op wie deze omschrijving meer van toepassing is.

Misschien is het handig dat je even je adres doorgeeft. Dan kunnen we onze reine kattenstront naar je toe sturen.

Beantwoorden

nou Dan mooi uit je tentje gekropen.
precies wat ik inhoudelijk bedoel; kansloos laag intelligent.

Beantwoorden

@Dan op vrijdag 21 juli 2017 om 07:11:

Arno verwoord het niet zo handig, maar inhoudelijk heeft hij natuurlijk wel gelijk: Dat er enige overlast ervaren wordt door katten, onkruid (?) en peuken (?) ontslaat de hondenbezitter er natuurlijk niet van om zijn verantwoording te nemen door zijn hond aan te lijnen en de uitwerpselen op te ruimen.

Beantwoorden

Beantwoorden

Om zulks te vermijden zal de Stadswacht permanent aanwezig moeten zijn. En dat zie ik helemaal niet gebeuren.

Dacht je dat hondenbezitters er van wakker liggen. Misschien wel, nadat ze een paar keer een flinke boete aan hun broek hebben gekregen. Maar van wie krijgen ze een boete? De Stadswacht? Nauwelijks!

Beantwoorden

Arno, als hondenbezitter die wel altijd de hondenpoep opruimt, erger ik me mateloos aan loslopende katten, die WEL in mijn tuin poepen en daar naast ook nog eens veel jonge vogels doden!

Beantwoorden

@Shahbaz op zondag 23 juli 2017 om 10:26:

Bekijk het van de positieve kant: vogeltjes die opgegeten worden, kunnen niet meer in jouw tuin poepen.

Beantwoorden

@Sander Lam op zondag 23 juli 2017 om 11:09:

Wat een achterlijke opmerking zeg.

Beantwoorden

shahbaz maak eens een foto van en poepende kat in jouw tuin!

Beantwoorden

Arno, je bent erg goed in het omdraaien van de feiten, de bewijslast en de overlast.
Misschien ben je intelligenter dan de gemiddelde reageerder, maar dat wil nog niet zeggen dat je gelijk hebt!
Katten veroorzaken ook overlast, lopen los, schijten ook overal, maar de baasjes hebben een onverklaarbare vrijwaring van hun plichten.
De Gemeente laat de laatste jaren ook heel wat steken vallen bij het onderhoud van onze mooie stad.
Alle stront wordt op 1 hoop geveegd en op het bordje vd hondenbezitter neergelegd en dat is niet fair.
Sterker nog, dat begint aardig op tokkie gedrag te lijken, een ander de stront in de schoenen schuiven!

Beantwoorden

Omdraaiing? Wat, waar en hoe ?
Het is een feit dat er hondenstront overlast is; daar gaat het artikel dan ook over.
Tevens is duidelijk vast te stellen als feit dat de dadergroep zich verweert met allerlei rare , niet ter zake doende , smoesjes om hun gedrag goed te praten; zo lezen we in dit blog.
Uit allerlei onderzoek blijkt dat katten helemaal niet zomaar in andermans tuintjes poepen; als ze al buiten poepen dan hun eigen achtertuintje ermee markeren. feitelijk dus kan er nooit veel ” overlast” zijn….maar gek genoeg altijd deze stront-laat maar -voor -een -ander -liggen mensen, die hebben ineens bergen kattenoverlast.
Daarom durf ik gerust te stellen; deze tegen-klagers liegen, gewoon om hun straatje schoon te vegen..er is GEEN BEWIJS voor hetgeen zij beweren te ervaren .
Iedereen kan wel ene ergernis bedenken en dan veinzen dat zij daarvan slachtoffer zijn, dat schijnt heel goed te werken online op het internet..als je maar genoeg zeurt en klaagt dan mag je je zegje doen.
Maar NOOIT zal dit kunnen leiden tot vergoelijking van het laten liggen van stront van honden….dat is waar het me om gaat. Het is alsof je als dronken hardrijder gaat klagen; ja maar ik ervaar veel overlast van fietsers, of , ik betaal al wegenbelasting dus mag ik drinken en rijden .
Wanneer mensen DAT nog niet WILLEN begrijpen, en ik snap heus dat mensen zich betrapt voelen wanneer ze zelf van deze goedkope kindertechniek misbruik maken, dan is het einde discussie.

Beantwoorden

Sorry maar de opmerking maak eens n foto is niet kinderachtig ? Ja er is overlast van hondenpoep maar ja wel degelijk dus ook van kattenstront. Onderzoek of niet er zijn hier mensen die hebben er wel 9 in en om huis. Ze schijten hier de voortuin onder en begraven dit vaak idd ook netjes. Ook sproeien ze lekker tegen de muren omhoog. Ook slapen ze op het dak of motorkap van onze auto. Dat noem ik ook overlast. Neemt niet weg dat dit artikel over hondenpoep gaat maar in mijn voortuin alleen maar zeikende honden tegen de heg en vooral erg veel kattenstront ! Mijn hond betaald belasting, maar wat is hij meer of minder dan de kat. En je vergeet dat mensen ook erg ziek kunnen worden van uitwerpselen van de kat. Of dit voor zwangere vrouwen gevaarlijk kan zijn.

Toxocarose: Katten kunnen mensen besmetten met de Spoelworm (Toxocara Cati), Mensen, met name kleine kinderen, besmetten zich met de infectieuze eitjes doordat ze besmet zand of aarde binnen krijgen. De eitjes kunnen zich in de mens niet tot volwassen worm ontwikkelen, maar de larven kunnen wel door het menselijk lichaam zwerven (viscerale larva migrans).

Misschien moeten we ze beide per dier maar gaan belasten. Dan zijn we van de katten honden liefhebber discussies af. Waarom betaald de hond wel en de kat niet ?

Beantwoorden

Frits; waarom? Omdat de hondenbelasting hier ingevoerd is ten tijde dat de hond nog als vervoers- of transport-middel gebruikt werd; de hondekar . Dat is nooit aangepast en dus mag en kan en zal de gemeente deze belasting gebruiken dan wel misbruiken.
Maar kattenstront is vele malen minder schadelijk dan hondenstront dus je verhaal doet geen opgeld.
Ik vind het prima om hondenbelasting naar 0 te doen, maar dan graag die boete van 1000 euro voor loslopen en 100 euro per drol niet opgeruimd! en dan graag de mogelijkheid dat ik als mede burger mag registreren en aangeven met foto en film op telefoon. Als ik voor elke boef 100 euro zelf mag schrijven lijkt me dat een mooie win-win situatie.
Katten zie ik t liefst niet vrij buiten lopen,maar zorgen voor veel en veel minder overlast, ondanks wat alle klagers hierboven onterecht en ongefundeerd beweren.

Beantwoorden

Het zou fijn zijn als mevrouw Stijkel zich eens wat meer in zou zetten voor het verijderen van onkruid aan de openbare weg en onderhoud aan openbare groenvoorzieningen en hondenloslaatplaatsen, in plaats van hier zo een slap, voor de hand liggend, politiek correct en inhoudsloos kletsverhaal te schrijven.

Beantwoorden

Dit topic gaat in basis over overlast door hondenpoep. In de reacties is de discussie breder getrokken tot overlast in het algemeen. Maar iedereen ervaart overlast op een andere manier. Als we vervolgens elkaar – zoals sommigen doen – op een schreeuwerige manier gaan proberen te overtuigen, wordt het een gebed zonder einde.

Beantwoorden

Verbod op loslopende en schijtende katten in Tilburg, boete vierhonderd euro!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *