Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Ben je écht vrij als je hoofd vol zit met zorgen over je huur of hypotheek? Of als je door het woningtekort niet kan wonen waar je hart ligt? Of als nieuwe woningen niet meer betaalbaar zijn? Het antwoord op deze zorgen is simpel: bouwen, bouwen, bouwen.
Het probleem van een tekort aan woningen is niet een typisch Helmonds probleem. Het speelt immers in het hele land.

Huisvesting is een fundamenteel recht en een publieke taak. Daarom zorgen we voor meer betaalbare huurwoningen. Er wordt volop gebouwd in Helmond om het woningtekort zo veel mogelijk te beperken. In 2019 heeft Helmond de woonagenda vastgesteld. We zetten onder meer in op inbreidingslocaties en transformatie van bestaande (kantoor)panden. Vooral in het centrum van Helmond is een grote transformatie bezig. In het centrum zullen 2000 woningen worden gebouwd. Hierbij willen we hoog stedelijk bouwen voor zowel jong als oud. Er is veel vraag naar wonen dichtbij de voorzieningen. Daarbij zullen zowel koop als (sociale)huurwoningen worden gebouwd.

Zo worden er op Suytkade de komende jaren ruim 100 woningen ontwikkeld. Dit zijn zowel koop- als huurwoningen in verschillende prijsklassen. In het gebied rond de Waardstraat, Oranjekade en het AHXL-terrein in het centrum komt een mix van woningen: zo’n 190 sociale huurwoningen, 185 middeldure huurwoningen en 545 koopwoningen. Ook komen er 500 tijdelijke woningen bij Brainport Smart District in Brandevoort. Daarnaast willen we zowel in het centrum als verschillende wijken meer koop en huur gaan mengen. Dus spreiding van doelgroepen en woningen. Dat is een lange meerjarige opgave, maar we moeten daar nu mee beginnen om de wijken minder gesegregeerd en kwetsbaar te maken.

Meer bouwen lost echter de problemen op de korte termijn niet op. Daarom moeten er maatregelen genomen worden om excessieve prijsstijgingen en andere uitwassen te voorkomen. Er wordt al langer gesproken over een landelijke zelfbewoningsplicht en het zou mooi zijn als deze wordt ingevoerd, om onnodige speculaties van woningen op de markt te voorkomen. Daarnaast is het door de verhuurdersheffing voor onze woningcorporaties lastig om te investeren in nieuwe woningen. Drie maandhuren gaan direct richting het rijk en dit kunnen corporaties niet investeren in bestaande en nieuwe woningen. Juist nu de woningnood hoog is, zijn investeringen van corporaties gewenst. Daarom pleit D66 Helmond ook voor het afschaffen van de verhuurdersheffing voor corporaties. Samen met wethouder Wonen Gaby van den Waardenburg doen we er alles aan om dit voor elkaar te krijgen bij het Rijk.

Jochem van den Bogaard
Raadslid D66 Helmond

16 reacties:

Dus D66 vind het een probleem dat grote verhuurders drie maandjes huur moeten afdragen? Zeg maar een soort borg,maar dat hoeft niet meer van D66.

Ook horen we ,natuurlijk, niks over een belangrijke oorzaak van woningentekort; migratie. D66 blinkt namelijk uit in het uitnodigen van mensen van over de hele wereld om hier gratis alles te krijgen; een sociale huurwoning voorop.

Onlangs nog een groot onderzoek naar geweest; en inderdaad, veel Nederlanders erkenden deze problematiek WEL. Zij wezen erop om eens te stoppen met 100.000 mensen elk jaar toe te laten en daarmee de woningmarkt op slot te zetten.Ook de lagere lonen blijven zo onder druk staan.Ook de beperkende Urgenda stikstof uitspraken komen uit de linkse D66 hoed.

Gelukkig voor D66 stemmers wonen zij zelf in dure koopwoningen ver weg van deze ellende. Met gesubsidieerde zonnepanelen en een laadpaal voor de Tesla/outlander…allemaal gefinancieerd door “de tokkies” die een wijk verderop ,samen met allochtonen, extra accijnzen en heffingen betalen .

Nee, D66 , die hebben hun kans gehad; het referendum de nek omgedraaid.
Vreselijk ondemocratische types.

Beantwoorden

Kijk ook eens naar wat je bouwt. Bevordert dat de genoemde gewenste “spreiding” wel ? Kan iedereen daar wel wonen ? Is het wel Betaalbaar ? Levensloopbestendig ? Toegankelijk voor iedereen ?

Beantwoorden

Woningtekort? Nog minder dan 5 jaar terug kon je een koopwoning aan de straatstenen niet kwijt. Als je nu een koopwoning aanbiedt wordt er meer geboden dan de toch al hoge vraagprijs. Lijkt op sentiment in deze markt.

Beantwoorden

@Andre op maandag 22 februari 2021 om 08:04:

D’66 was vroeger een ‘linkse’ politieke partij. Na de verkiezingen komt er geen samenwerking tussen D’66, GroenLinks, PvdA en SP. Oppositie tegen de gevestigde combinatie VVD/CDA wordt vermeden. Alles blijft bij het oude. Misschien is een stem op de Partij voor de Dieren een optie.

Beantwoorden

Ga weg met je onnozele bouwen, bouwen, bouwen uitspraak.
Ik wil groen, groen, groen en parken, parken, parken en minder, minder, minder mensen, ik wil mijn leef, leef, leef genot terug zodat ik weer ergens lekker kan fietsen, fietsen, fietsen of lopen, lopen, lopen zonder omver te worden gereden door auto’s, auto’s, auto’s.

Beantwoorden

Waar kun je als senior echtpaar terecht als je verpleeg indicatie hebt, juis de Moeraseik als enige plek als echtpaar. Dit echtpaar maakt een sociale woning vrij, maar vol is vol, dit lost problemen doorschuiven maar dan wel met gelijke munt.

Beantwoorden

fundamenteel , inbreidingslocaties , gesegregeerd , excessieve , zelfbewoningsplicht , verhuurdersheffing .

Jullie zullen het nooit leren !

Beantwoorden

Ga naar de kapper misschien lost dat iets op aan waanzin

Beantwoorden

@Twanneman op maandag 22 februari 2021 om 11:14:

Ik wil wonen, wonen, wonen. Maar als starter, starter, starter ben je tegenwoordig feitelijk dakloos, dakloos, dakloos. Dus graag dat bouwen, bouwen, bouwen, ik wil ook graag een huis, huis, huis kopen, kopen, kopen!

Beantwoorden

Haal de bouwplannen voor Lungendonk maar weer van tafel, dat zijn minimaal 5000 woningen op een goede locatie die geen bijzondere natuurwaarde heeft. Dus hup, spoedprocedure erin en gaan!

Beantwoorden

Leg de bouwplannen voor Lungendonk maar weer op tafel, dat zijn minimaal 5000 woningen op een goede locatie die geen bijzondere natuurwaarde heeft. Dus hup, spoedprocedure erin en gaan!

Beantwoorden

@Lungendonk op dinsdag 23 februari 2021 om 19:28:

Zo klinken / denken dus de moderne “roofridders”
Volgens mi,j is dat grondgebied niet eens van de gemeente Helmond, maar van een buurgemeente……….

Beantwoorden

@Starter op dinsdag 23 februari 2021 om 19:22:

Ik snap jou probleem heel goed, maar we zijn met teveel mensen en als Den Haag de grenzen wagenwijd open zet voor die 2000 nieuwlanders die hier elke maand ongeveer aankomen dan loopt het een keer spaak. Maar daar kan jij niets aan doen inderdaad. Maar dit kan zo niet blijven doorgaan…..

Beantwoorden

Ik vond de tekst van @Starter wel heel sterk sterk sterk.

Beantwoorden

Teveel import, teveel regeltjes, teveel politiek, te weinig boerenverstand

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *