Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Ik word vaak raar aangekeken als ik vertel dat ik in de politiek zit. De eerste reactie is vaak iets in de trant van: ‘’Wat bijzonder! Ben je daar niet wat jong voor?’’. Politiek is echter niet alleen voorbehouden aan oudere grijze mannen en vrouwen, maar is van en voor iedereen. Dit was voor mij dan ook een belangrijke reden om de politiek in te gaan. Ik ben politiek actief geworden omdat ik jongeren meer bij de politiek wil betrekken en vond dat jongeren te weinig gehoord worden in de (lokale) politiek. De gemiddelde leeftijd van de gemeenteraad in Helmond ligt boven de 50 jaar. Onze jongere inwoners worden dus op dit moment minder goed vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

D66 wil jongeren meer betrekken bij de politiek. Met de oprichting van een jeugdraad proberen we jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de lokale politiek. Op deze manier willen we jongeren een stem geven en laten zien dat politiek ook over hén gaat. De opkomst bij de verkiezingen moet omhoog, zeker ook onder jongeren. Wij denken dat de koudwatervrees afneemt en het animo voor de politiek toeneemt als jongeren op een leuke manier kennismaken met de politiek. Met de realisatie van een jeugdgemeenteraad en het kindervragenuurtje zijn de eerste stappen gezet, maar we zijn er nog lang niet.

Helmond moet jeugd en jongeren meer bieden en dus binden. De jeugd heeft de toekomst, ook in Helmond. Toch zie ik nog te vaak dat jongeren na hun middelbare schoolcarrière de stad verlaten en lang niet altijd terugkeren. Dat willen we voorkomen. Helmond moet voor jongeren een volwaardige optie zijn. Of het nu gaat om woningen voor studenten, om uitgaansmogelijkheden of om het type evenementen dat in Helmond wordt georganiseerd. Dit alles kan wel een impuls gebruiken.

Daarom wordt er de komende jaren geïnvesteerd in een jongerenactieplan, waarbij het voor jongeren makkelijker en laagdrempeliger wordt om via eigen ideeën subsidies van de gemeente te ontvangen. We zetten in op het worden van een kind- en jeugdvriendelijke stad waar kinderen en jongeren zich gehoord voelen, kunnen meepraten en het fijn vinden om op te groeien. Denk hierbij aan een op kinderen en jongeren gerichte openbare ruimte, goede voorzieningen tot het tegengaan van kinderarmoede. Als gemeente geven we hieraan een impuls van € 700.000 in de komende vier jaar. Op deze manier hopen we Helmond een stukje aantrekkelijker te maken voor onze kinderen en jongeren, zodat zij graag in Helmond blijven wonen.

Jochem van den Bogaard
Raadslid D66 Helmond

5 reacties:

Mee eens, maar geen rap of hiphop. Dat genre trekt een bepaalde groep jongeren aan die er vaak niet al te frisse ideeen (trema) op na houdt.

Beantwoorden

Ben het eens met Christ, jongeren lopen rapper Boef achterna. Hij heeft 1.3 miljoen volgers op Insta.
Bij Urban Matterz leek het erop dat de jongeren die daar aanwezig waren helemaal niet uit Helmond kwamen.
Jongeren zijn gebaat bij handhaving van de politie, dat ze tot de orde worden geroepen met de dingen waar ze mee bezig zijn. Geweld, drugs, niet opletten in het verkeer en ander asociaal gedrag. Daar hebben ze uiteindelijk later in hun leven meer aan.
Je ziet in het centrum gewoon weinig politie en al zijn ze er wel dan gaan ze toch niemand een bon geven voor fietsen door de stad etc.
Geen handhaving zorgt uiteindelijk voor meer afglijding.

Beantwoorden

Kindvriendelijke stad…..
Dat zal niet meevallen met al die criminaliteit en mentaliteit tegenwoordig.
Typisch weer wat geblaat van D66, denk eerst eens na voor je wat roept.
700.000 euro weggegooid lijkt mij.

Beantwoorden

Toch zie ik nog te vaak dat jongeren na hun middelbare schoolcarrière de stad verlaten en lang niet altijd terugkeren. Dat willen we voorkomen. Praat je dan met de juiste mensen vraag ik me af ?

Is het dan nog de jeugd of (jong) volwassenen waar we over praten?

Beantwoorden

Een toekomst met d666 zit er zowiezo niet in met dat genderneutraal, klimaatwaanzinig beleid van ze.
Ik heb een afkeer van dat deugvolk dat zijn weerga niet kent. Ik hoop dat het nooit tot een climax komt en dat het deugvolk zijn of haar keutel geheel/gedeeltelijk in gaat trekken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *