Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.175 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Het jaar 2016 is alweer bijna afgelopen. 2016 is het jaar waarin het huidige college moet oogsten wat zij sinds de verkiezingen van maart 2014 heeft gezaaid. En wat hebben we allemaal voorbij zien komen? Onderzoek naar de mogelijke ontwikkeling van een sportcampus op De Braak, de definitieve keuze voor een permamant theater in OLV-kerk en ook is de kadernotitie voor een (nieuwe) zwemvoorziening vastgesteld. Verder is het college bezig geweest met het vormen van een nieuwe visie op het stadscentrum (tot 2030). In veel punten van deze notitie kan D66 zich vinden, maar op sommige punten vinden we deze notitie wat behoudend. Zo hadden wij graag gezien dat het braakliggende Obragasterrein tot een haventje zou worden omgevormd. Naar onze mening echt onderscheidend in tegenstelling tot de verschillende parkjes die het college wil aanleggen. Het afgelopen jaar zijn er dus wel wat onderzoeken verricht en is op sommige thema’s een stapje gezet. Van het echte oogsten lijkt desondanks nog geen sprake.

Daarnaast hebben we ook nog wel wat problemen voorbij zien komen. Bijvoorbeeld de hoogspanningskabels in Brandevoort, de onrust vanwege de komst van een geitenhouderij nabij Dierdonk, Rijpelberg, Brouwhuis en Helmond-Noord en de veelbesproken inzet van zorggelden voor innovatieve stadsprojecten. Ook heeft het college nog op de valreep bekend gemaakt, dat in 2017 met de planontwikkeling van het BZOB bos naar industrieterrein wordt gestart. Dit zal ook volgend jaar weer op de agenda staan.

Het was in ieder geval geen saai jaar. Wethouder Stienen zorgde voor nog wat extra opschudding door zijn uitspraken in de krant. Hierin gaf hij aan dat het niveau van de wethouders in naastgelegen gemeenten onder de maat is en enkele maanden later pleit hij voor een grootschalige herindeling van de 21 gemeenten van de Metropoolregio Eindhoven. Het college dat tijdens iedere raadsvergadering roept een collegiaal bestuur te zijn, lijkt in dit soort gevallen toch niet helemaal met één mond te spreken. Daarover heb ik aan het college vragen gesteld. In de beantwoording werd onder meer gesteld dat een beetje gezonde wrijving goed is voor de glans. Dan is het voor het college maar te hopen dat deze wrijving niet leidt tot slijtage en een verstoring van de samenwerking.

In 2017 zal dit college in ieder geval langzaamaan tot stilstand komen, neemt de onrust in de raad en het college traditioneel toe door de naderende gemeenteraadsverkiezingen en bestaat voor een ieder de mogelijkheid om dit vanuit zijn of haar huiskamer te bekijken. Na vele jaren is namelijk een langgekoesterde wens van D66 in vervulling gegaan. Al tijdens de begroting van 2015 heeft D66 een motie ingediend voor een live stream verbinding en deze wordt volgend jaar eindelijk realiteit. Ik nodig iedereen dan ook uit om de raadsvergadering een keertje (of vaker) te volgen.

Voor dit jaar sluit ik af met een ieder hele fijne feestdagen toe te wensen en tot ziens in 2017.

Gaby van den Waardenburg
Raadslid D66 Helmond

3 reacties:

Je slaat de spijker op zijn kop! Ik heb het idee dat de twee uitersten in het college (SP en VVD) elkaar vanaf het begin al verlammen. Er wordt op twee benen gehinkeld waardoor er weinig belangrijke knopen worden doorgehakt. Bijna alles moet uitgebreid worden onderzocht en dat is politieke taal voor uitstel. Zonde.

Beantwoorden

Gaby, ik vind het ronduit een teleurstellend bericht wat je nu schrijft. Jij, en dus jullie, als lid van een hele zwakke raad durven het aan om te schrijven over jullie eigen zwakheden. En noemt een haventje als een misser. Ik kan daar de kwaliteit niet van je verhaal halen. Eigenlijk roem je iets wat het minst zegt,, Live stream.. Dat is wel leuk maar beter was een kwalitatieve raad die de mensen naar een live zitting in Boscotondo trekt. Bovendien is het vaak langdradig of niet volgbaar, door de raad, waardoor de mensen afhaken.
En bovendien, de raad is de “baas”van college. Hoe sterker de raad……Dus hand in eigen boezem en op naar een topjaar voor Helmond via een betere raad. En graag een volgende berichtgeving van je niet (alleen) via weblog. Laat iedereen dan van je woord horen. Met groet en beste wensen 2017, Cees

Beantwoorden

“Zo hadden wij graag gezien dat het braakliggende Obragasterrein tot een haventje zou worden omgevormd”.

Zolang dergelijke onzin geschreven wordt is een politieke partij niet serieus te nemen. De kapitaallasten en instandhoudingskosten van een dergelijk project zullen torenhoog zijn. En de anderhalve gepensioneerde die misschien een kop koffie komt drinken in het centrum levert qua havengelden nagenoeg niets op.
Zo’n haven wordt een bodemloze put en financieel fiasco. Het bedrijven van politiek is voor de meeste een uit de hand gelopen hobby. Maar dat wil nog niet zeggen dat er zinnige dingen gezegd worden. En roepen om een haven is alles behalve zinnig.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *