Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.368 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

A.s. woensdag is het zover, de provinciale verkiezingen.
In 2012 scoorden de Provinciale statenverkiezingen nog een hoger percentage dan de gemeenteraad van 2014, zij konden toen rekenen op 45,9% van de stemmers de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 44,8%
De vraag is echter of ook dit jaar dit opkomstpercentage gehaald zal worden, steeds vaker hoor je de verzuchting: het haalt allemaal toch niks uit.
Toch zal het u niet verbazen als ik daar anders over denk. De Provinciale Staten hebben hun provinciale vinger bij veel beslissingen in de pap.
Neem bijvoorbeeld de inmiddels befaamde Ruit. Er komt maar geen eind aan de discussie, nu weer heeft gedeputeerde Van Heugten een overgangsdossier neergelegd dat aangeeft dat de Ruit ook zonder bijdrage van het Rijk gerealiseerd kan worden. Dus of die er wel of niet komt, is een onderwerp wat de komende jaren in ‘s Hertogenbosch besloten gaat worden. Dat alleen al zou een reden kunnen zijn om te gaan stemmen! Want de kans is groot dat juist degenen die vóór die Ruit zijn, niet thuis zullen blijven.
Nog los van de vinger in de pap in de provincie (en daarmee ook in de gemeentepap) hebben de verkiezingen hun effect op wat er in Den Haag gebeurt, het is niet voor niks dat nu alle Haagse politici volop campagne voeren en over elkaar heen duikelen.
Door de leden van de Provinciale Staten worden de leden van de eerste kamer gekozen en we hebben nog niet zo lang geleden gezien, dat zij een wet wel of niet door kunnen laten gaan, dus vooral belangrijk om te zorgen dat in de Eerste Kamer uw stem vertegenwoordigt wordt.
Kortom, Stemmen is belangrijk, en jawel, uw stem is er maar een uit duizenden, maar elke stem doet er toe, een druppel is niks, maar als er duizenden tegelijk naar beneden vallen word je er toch mooi kletsnat van! En een paarse druppel in allemaal gele druppels is niks, maar duizend paarse druppels kunnen de kleur toch aardig veranderen. Zorg dus dat uw stem er een van die duizenden wordt, zodat u de kleur van de druppels mee kunt bepalen.
Nog geen idee op wie u wilt stemmen? Er zijn voldoende Helmondse vertegenwoordigers, welke partij? Doe de Stemwijzer op http://www.stemwijzer.nl/

Van de druppels naar het water:

A.s. woensdag is het zover, de Waterschapsverkiezingen.
Dit keer tegelijk gepland met de PS-verkiezingen, in de hoop dat het opkomstpercentage wordt verhoogd. Waarom stemmen voor het Waterschap, dat is toch echt de ver van mijn bedshow? Totdat u natte voeten krijgt, of totdat de waterschapslasten omhoog gaan, bijvoorbeeld omdat het Waterschap ook iets met recreatie wil gaan doen en daar geld voor nodig heeft. Ik ben het met u eens, het is een onduidelijke zaak waar je precies voor stemt, je hoort er niet zo veel van, maar ook hier geldt een stem is niks, maar duizenden maken het verschil!
Ook voor het Waterschap geldt, laat je stem niet verloren gaan, ga stemmen en ook hier geldt, als je wilt weten wie of wat? Doe de stemwijzer: https://aaenmaas.kieskompas.nl/

Ik stem, u ook?

Raadslid Henriëtte Verouden
Fractie Verouden-van Lierop

2 reacties:

Mooi metafoorgebruik! Helder standpunt, heldere uitleg.

Beantwoorden

ook ik roep hierbij alle PVV kiezers op om te gaan stemmen.
t is mooi weer en dat moet zo blijven.
De PVV heeft als partij op alle zaken 100% gelijk gekregen en verdient dus onze stem. zolang alle andere partijen blijven ontkennen en wegkijken zal een scherpe , soms erg harde, PVV nodig blijven…
U wilt toch niet dat er volgend jaar weer meer dan 100.000 gelukszoekers ons land instromen, terwijl 50.000 welvarende pensionado’s en rijken ons schip verlaten? onhoudbaar.
opvang voor echte vluchtelingen, en vooral in hun eigen regio helpen.
En voor u het weet stappen de Grieken met ons geld uit de euro en zijn we als land tientallen miljarden kwijt dankzij vvd-pvda-cda-d66

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *