Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.822 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Iedereen kent wel de uitdrukking: ’t is komkommertijd. Meestal bedoelen we dan de tijd in de zomer, waarin zowel landelijk als plaatselijk weinig nieuws te melden is, omdat alle politici op vakantie zijn.
Dit jaar valt de komkommertijd in Helmond in de winter. En niet omdat we op vakantie zijn.

Sinds januari hebben we raad in beeld. Ik weet niet of u al gekeken heeft, maar dat kan altijd nog, ook nu kunt u er eens goed voor gaan zitten. Niet dat het een avondvullend programma zal worden. Nee, de vergadering van 31 januari duurde zegge en schrijve 26 minuten!!!!
De raadsvergadering van 10 januari duurde weliswaar langer (2.41 uur) maar daarvan werd veel tijd besteed aan de nieuwjaarstoespraken van de burgemeester en de waarnemend voorzitter, Jan Roefs. En het onderwerp Cenrumperspectief 2030 nam uiteraard veel tijd in beslag.

Verder geen diepgaande onderwerpen op de agenda. Zou dat te maken hebben met de landelijke verkiezingen? Ik mag toch hopen van niet, want ook al zijn er verkiezingen, de zaak gaat hier in Helmond gewoon door.

Nee, waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat er van alles achter de schermen doorgaat. Neem de bereikbaarheid, daarover is men in gesprek met de provincie. Het centrum, daarover hebben we wel wat knopen doorgehakt in januari, maar het precieze hoe en wat, daarover is men in gesprek. De sportcampus op de Braak, in gesprek. De ontwikkelingen en/of verhuizingen van de diverse musea, in gesprek. Op de achtergrond gebeurt van alles, maar de raad is daarbij nog niet aan zet. Dat komt waarschijnlijk tegen de zomer. Dan moeten er snel voor het zomerreces nog wat knopen doorgehakt worden.

Zo zullen wij rond die tijd moeten besluiten of we de N279 willen laten lopen zoals die er nu ligt, óf dat we gaan voor de omleiding om Dierdonk heen. Ook moeten we nog een besluit nemen over het zwembad, wanneer dat precies op de agenda komt weten we nog niet, maar het komt er aan. En zo zitten er nog wat zaken in het vat. Maar voor nu kan ik niet anders dan concluderen dat het komkommertijd is.

Henriëtte Verouden
Raadslid Lokaal sterk

5 reacties:

26 minuten snel geld verdienen noemen ze dat en neem nog een komkommer

Beantwoorden

Je kunt er als raadslid ook voor zorgen dat het nu geen komkommertijd is door zélf onderwerpen te agenderen of vragen te stellen. Je krijgt zo de indruk dat er nu niets is om over te vergaderen, in alle openheid. Ik kan u als inwoner van deze fraaie stad aangeven er een teveel is aan onderwerpen die een beschouwing nodig hebben.

Beantwoorden

Dat het komkommertijd is ligt aan u zelf Mevr. Verouden!
En aan uw partij.
Juist nu zijn er diverse onderwerpen waarmee u het vuur aan de schenen kunt leggen bij dit college.
U berust echter hierin, gezien u bovenstaande stuk.
Heeft u een misschien een gedoogconstructie met B&W of hoe moet ik u stuk interpreteren?
Ik vind het een zwak stuk Henriëtte van je!
Breng eens wat vuur terug in het Helmondse politieke debat!!
Het lijkt nu dat jullie het allemaal wel prima vinden.
En dat heet geen oppositie voeren.
Met die vuist op tafel slaan, vragen stellen en antwoorden eisen.
Dat is oppositie voeren!!
Ook in komkommertijden.

Vriendelijke groeten

Beantwoorden

Korte vergaderingen hou ik juist van. Als er niks te vergaderen is, moet je natuurlijk niet gaan vergaderen om maar wat te vergaderen te hebben. Dat gebeurt al veel te veel in Nederland.
De vergadertechniek om veel gevoelige onderwerpen op één agenda te zetten als het de andere deelnemers niet uitkomt is al oud en veel gebruikt. Want voor de opsteller van de agenda levert het vaak instemmende resultaten op.
Misschien is het een idee dat de gemeenteraadsleden gewoon een extra raadsvergadering plannen. Een maandje later, precies in de zomer. Dan is er wel tijd om alles goed te bestuderen en te bespreken en heb je het college mooi tuk!

Beantwoorden

@Henriëtte Verouden:
Toen ik uw column vorige maand las over de politieke komkommertijd, dacht ik dat u sterk overdreef. Een keer een maandje rustig aan kan een keer voorkomen. Maar u hebt meer gelijk dan ik toen dacht. Er gebeurde de afgelopen maand op politiek gebied eigenlijk ook niks.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *