Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.068 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
26reacties

Afgelopen woensdag hebben Sacha van Lierop en ik wereldkundig gemaakt dat er een einde is gekomen aan de fractie Verouden/van Lierop. De fractie Verouden/vanLierop, die al vanaf september 2014 wist dat het een tijdelijke fase zou zijn.

In september 2014 zijn wij, zoals u allen weet, afgescheiden van Helder Helmond. Dat vonden en vinden we jammer, maar er was geen andere keuze. Zoā€™n besluit heeft nogal impact, dat kan ik u verzekeren. Het is dan ook goed om eerst een tijd van rust en bezinning in te bouwen om daarna weer met frisse moed en nieuw elan verder te kunnen. Die tijd is nu gekomen. We hadden met elkaar afgesproken om 2015 te gebruiken als jaar van bezinning, als jaar met de blik op de toekomst. Enige tijd geleden hebben wij er in de fractie uitgebreid met elkaar over gesproken. Het afgelopen jaar had mij in ieder geval duidelijk gemaakt dat ik geen heil zag in een nieuwe partij, tenzij deze Ć©cht vernieuwend zou zijn. Dat is plan! In mijn ogen niet.

Wat mij betreft is deze partij niets nieuws onder de zon, dus voor mij onvoldoende reden om de Helmondse politiek nog meer te versplinteren. Daarom mijn keuze voor aansluiting bij een andere partij, omdat ik ook binnen die partij de belangen van Helmond en haar inwoners goed kan behartigen.

En die andere partij is Lokaal Sterk, omdat de stemmen die mij in de raad hebben gebracht, stemmen zijn op een lokale partij Ć©n omdat het programma niet zoveel afwijkt van het programma van Helder Helmond, het programma waarmee ik in de raad gekozen ben. Verder ben ik een groot voorstander van Ć©Ć©n sterke lokale partij, omdat je dan, als lokale partijen samen, Ć©cht het verschil kunt maken. Hopelijk komen we in deze stad ooit nog tot Ć©Ć©n grote lokale partij, stel je voor, dat zou dan nu een fractie van 12 zetels zijn, (Lokaal Sterk 6, Helmond Aktief 2, Senioren 2013 2, Helder Helmond 1, plan! 1) groot genoeg om enkele wethoudersĀ  te hebben, groot genoeg om het verschil te kunnen maken, groot genoeg om Ć©cht lokaal te kunnen besturen.

Ik hoop u allen te kunnen overtuigen dat dit een goede stap is. Ik heb me alle jaren dat ik raadslid ben volledig ingezet voor deze stad en haar inwoners en dat zal ik ook de komende jaren blijven doen!

Henriƫtte Verouden
Raadslid Lokaal sterk

26 reacties:

Ga ervoor Mevr.Verouden. Kom op voor de Terp. Zeker voor de jeu de boules vereniging. Succes.

Beantwoorden

Sterk voorstander grote lokale partij.Vandaar jaren bij Helder Helmond gezeten.Zou nooit op haar gestemd hebben indien ik wist dat ze moeiteloos naar de “bonnetjespartij” zou overstappen.Ik noem het kiezersbedrog.

Beantwoorden

Veel succes bij Lokaal Sterk, de partij die zich sterk maakt voor het behoud van wijkhuis de Terp. En ook vibdt dat Helmond het wiel niet opnieuw uit hoeft te vinden met Stadsleerbedrijf en Stadslab. We hebben immers reeds Atlant en LEV. De beste ideeƫn komen immers naar boven in de wijkhuizen. Om hiermee naar een Stadslab te gaan is verspilde miljoenen.

Beantwoorden

Tja Ria,

Ik ben bang dat het niet veel zin meer hooft. Het lot over Wijk centrum De Terp is bezegelt en dat hebben ze eigenlijk al jaren geleden besloten. Om de mensen niet in het harnas te jagen hebben ze het beetje bij beetje langzaam opgevoerd. Uiteindelijk is het vonnis uitgevoerd. Ik heb het door de jaren allemaal gevolgd en er hier ook genoeg over geschreven. En geloof me maar, mijn hart ligt al 25 jaar bij De Terp……………………Je kan gewoon niet op tegen onverlaten van ambtenaars die zelf ongevoelig zijn voor de pijn die ze hebben veroorzaakt door een heleboel mensen uit te sluiten die belang hebben bij een wijkcentrum zoals De Terp. Wat stelt deze bezuiniging nou voor als ik toe moet kijken wat er aan geld en materiaal omgaat voor alle vluchtelingen die onze stad en uberhaubt dit land nu al herbergt. Vluchtelingen helpen, met alle respect, prima! Goudzoekers en terroristen die er tussen zitten kosten ons angst en bergen met geld. De hele opvang gaat volgend jaar landelijk meer dan 8 miljard kosten. Voor een stad als Helmond zal een miljoen meer of minder dan zeker ook niet misplaatst zijn. Bejaarden en vrijwilligers die deze stad en dit land mee hebben opgebouwd mogen het veelal gaan uitzoeken nu, zonder TERP!!

Beantwoorden

Twan

Het steekt me anders wel, dat de wethouder van zorg en welzijn ons als jeu de boulesvereniging hier in 2013 naartoe geleid heeft. Alles op laten knappen, bij allerlei fondsen geld aan laten vragen en onze club hier haar laatste geld aan uit laten geven. Dit alles om de banen aan te leggen. Als men dan weet dat het gesloten gaat worden, vind ik dit ronduit schandalig. Zo ga je niet met elkaar om.

Beantwoorden

Jammer dat je eigen belang voor laat gaan. Het had je gesierd als je de zetel had gelaten waar je hem gekregen hebt.
Maar nee eerst een eigen partij en nu dit ook niet lukt weer een andere partij.

Beantwoorden

Ja Ria,

Dan moet je bij Mevrouw Nathalie v.d. Zanden zijn, allemaal hypocriet. Maar dezelfde mevrouw heeft 2 jaar zonder te betalen gebruik gemaakt van het welzijn van De Terp. En nu mogen al die mensen daar oprotten. Al die partijen in Helmond, of waar dan ook, ze zijn er echt niet voor jou. Je mag wel op ze stemmen als ze je weer nodig hebben………….

Beantwoorden

@Marijke, Ria en Twan ik wil jullie attenderen op onze bijdrage morgenavond tijdens de raadsvergadering bij het agendapunt over de bezuinigingen op de wijkaccommodaties. Als je niet aanwezig bent, kun je het morgenavond lezen op http://www.lokaalsterkhelmond.nl/

@Eric. Wat jammer dat je Lokaal Sterk de bonnetjespartij noemt. Ik wil je wijzen op het feit dat dit zich voor heeft gedaan voor het bestaan van de partij Lokaal Sterk. Lokaal Sterk is een partij die is ontstaan uit SDOH en Helmondse Belangen en deze partij staat buiten de door jou bedoelde affaire. Verder wil ik je wijzen op het feit dat nog onlangs duidelijk is geworden dat het bestuur aangifte heeft gedaan, op het moment dat zij achter het bestaan van een bankrekening kwam, waarvoor zij geen verantwoording, konden en wilden nemen. Voor mij is dat een duidelijk signaal dat deze partij een integere partij is.

Beantwoorden

Nou Henriette,

Ik lees het later wel, maar eerlijk gezegd weet ik nu de uitslag al. De vorige vergaderingen, ook in De Terp hebben niet veel laten zien…………….Ik geloof wat dat betreft niet meer in een leuk begin van 2016.De kluit is al belazerd!

Beantwoorden

@Twan, aan lokaal sterk zal het niet liggen!

Beantwoorden

Kunnen wij daar bij aanwezig zijn morgenavond? Misschien dat we dat dan moeten doen Ria. Weet je wat ik niet snap Mevr. Verouden, dat de wethouder helemaal niet weet hoe een jeu de boules vereniging in elkaar zit. Volgens mij mag je van een wethouder toch verwachten dat ze haar huiswerk beter doet. Het is toch de bedoeling om oudere mensen meer naar buiten te krijgen daar doen wij ons uiterste best voor. Mevr. de Leeuw heeft 2 jaar geleden nog onze mooie accommodatie met mij geopend. Geef ons een ruimte met toilet en een plaats om te schuilen bij regen en laat ons op deze mooie accommodatie zitten.

Beantwoorden

@Marijke, alle raadsvergaderingen zijn openbaar, je bent dus welkom.het begint om 19.30u, wijkaccommodaties staat als laatste op de agenda.

Beantwoorden

Henriƫtte, wij hadden veel ideeƫn om de wijk actief te betrekken bij de jeu de boules club. Ook hadden we plannen om met andere gebruikers van de Terp activiteiten te organiseren. Vooral ouderen raken steeds meer in een isolement, langer thuis blijven wonen met minder zorg. Helmond lost dat goed op voor eigen portemonnee. Veel minder indicaties uitschrijven voor dag verzorging. Dan kost het niets extra voor de gemeente. Wijkhuizen zou men kunnen gebruiken voor ouderen en anderszins behoeftigen, die nu geen indicatie krijgen. Wij als jeu de boules club zouden hier ook iets in kunnen betekenen. Maar om met al onze ideeƫn nu naar een Stadslab te gaan is echt een brug te ver. De beste ideeƫn ontstaan in een wijkhuis, waar je ongedwongen met elkaar je sport of hobby beoefent. Maar ik blijf me verzetten tegen sluiting van de Terp, al voel ik me steeds meer een Don Quichotte. Voorheen heb ik me met de Helmondse politiek niet beziggehouden, pas sinds begin juli het eerste bericht van sluiting. Ik blijf erbij dat dit tactisch gekozen was, net voor de sluiting van de zomervakantie. De gemeente hoopte dat verenigingen op zoek gingen naar een andere locatie. Dan kan men immers zeggen: de meesten hebben al een andere plek gevonden! Maar ook daar stoten ze hun neus, want er zijn minder uren voor beheer, men heeft nog niet voldoende vrijwilligers. Helmond-noord is geen voorbeeld wijk zoals Brandevoort, maar als men de sociale samenhang uit dit soort subwijken haalt, door sluiting van een wijkhuis, in plaats van er meer gebruik van te maken, kan dit heel anders uitpakken. Helmond zou dan weer negatief in het nieuws kunnen komen! Zoals het was voor wijkhuis de Terp er stond!

Beantwoorden

Henriƫtte. Waarom wordt er zo slecht geluisterd naar de mensen. Wij hebben zoveel dingen naar voren gebracht om de Terp nog rendabeler te maken. Daar komt gewoon geen antwoordt op van de wethouder
Daarbij wil ze nu een andere locatie voor ons gaan zoeken. Wij hebben geen andere nodig wij hebben pas 2 jaar een locatie, met een kleine aanpassing kunnen wij daar blijven zitten. Nee liever weer geld van de gemeenschap erin storten. Wij hebben geen geld meer, dat zit al in onze accommodatie die we nu hebben. Waarom krijgt Brandevoort wel 2 jaar uitstel? Zijn wij geen bewoners van Helmond omdat we in noord wonen? En het argument dat wij aan de rand zitten (wat een bijzonder mooi stekkie is) klopt niet want Dierdonk hoort ook bij ons dus.. we zitten heel centraal. Vraag a.u.b. aan de wethouder of ze hier rekening mee houdt en geef ons ook 2 jaar om ons te bewijzen. Denk dat ik er vanavond wel weer zit. Succes.

Beantwoorden

Tja Henriƫtte En Ria

Wat ik hier zei, alles is ver van te voren beraamd, met alle goede bedoelingen en inzet van Lokaal Sterk. Ik denk nogmaals dat het over en uit is. Alles wordt altijd beslist over de rug van de mensen. Democratisch? Dat lijkt maar zo. Het zou fijn zijn als ik er naast zit, want dan blijft De Terp. En daar wil ik graag een knieval voor maken. Het zou een fantastisch begin van 2016 kunnen betekenen, maar eerlijk gezegd nogmaals……………………………..Tot besluit: Gemeente Helmond, schaam je diep, maar dan ook heel erg diep!

Beantwoorden

Ik denk dat de gemeente nog veel spijt gaat krijgen van haar beslissing. En dan moeten ze weer opnieuw een wiel uitvinden, evenals bij het Stadsleerbedrijf en Stadslab.

Beantwoorden

U wilt niet vernieuwend zijn want wat u doet is uw kont op het helmondse pluche verankeren door van de ene naar de andere partij te hoppen waarbij de constatering dat ze niet veel van elkaar verschillen meteen duidelijk maakt dat politiek nooit onderscheidend is en het voor de burger ook niet uitmaakt op wie hij stemt want zijn belangen staan nooit voorop.

Beantwoorden

@Henriƫtte op maandag 30 november 2015 om 21:23: Ja er is aangifte tegen Tielemans gedaan.Maar de interne controle binnen uw nieuwe partij heeft lange tijd gefaalt.Maar wordt er ook onderzocht wat de handelingen v Tielemans veroorzaakt hebben bij burgers.Nee die burgers worden niet eens gehoord,uit angst dat de echte deksel vd beerput gelicht wordt.Ook vind ik de rol vd Hr Beckers mbt zijn hulp aan raadsleden ter verkrijging van een woning ook niet echt het toonbeeld van integer handelen.Wilt u namen?

Beantwoorden

@eric op woensdag 2 december 2015 om 08:32:

Glad ijs……. Let op! Maar als je echt iets in handen hebt, ben ik erg benieuwd.

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op woensdag 2 december 2015 om 12:08: Vernomen van raadslid zelf,dus uit eerste hand.Noemde het geen corruptie maar een “vriendendienst”.Betrof huis voor zijn/haar partner.

Beantwoorden

Het lot over wijkcentrum De Terp is, na de zoveelste vergadering op maandagavond 30 november bezegeld. Dat wist ik eigenlijk heeeeeel lang geleden al. Officieel is wijk Centrum De Terp dicht, maar dat met een uitloop pas na 1 januari het geval zijn. Er komt nog een afscheidsconcert op woensdag 16 december met liederentafel De Notenkrakers. Mooi afscheid zal dat worden! En een dag eerder worden alle vrijwilligers tussen 16.00 uur en 18.00 uur nog bedankt voor alle jaren hard werken en dan 14 dagen verder is het gedaan. Al die zinloze vergaderingen waarin de belanghebbenden gewoon om de tuin zijn geleid. Dit alles stond al jaren geleden vast en De Terp is de zondebok. Een weet ik zeker, ik ben er klaar mee, ik stem hier nooit meer, op gĆ©Ć©n enkele partij! Eenmaal een raadszetel is het beuren geblazen en vanuit hun bureaucratische zetels en machtspelletjes worden vervolgens de lijnen uitgezet, waarin geen enkele zeggenschap van welke burger dan ook telt. Ja, je mag in dit zogenaamde. democratische land meepraten en je stem laten gelden, die vervolgens niets waard blijkt te zijn. Voor velen in Noord is 2015 een klote jaar geworden en zal het begin van 2016 niet leuk uitvallen. Voor mij dus, geen allerbeste wensen die richting uit. Ik zal hier maar niet neerschrijven wat ik de mensen wens die al deze besluiten op hun geweten hebben…………

Beantwoorden

Ik sluit me aan bij Twan Peters. In Helmond heerst een bepaalde bestuurscultuur van een soort bovenlaag, die totaal niet weet of sterker nog, niet WIL weten, hoe de samenleving werkelijk in elkaar zit hier. Zodoende kan deze stad nooit groeien in aanzien. Zelf ben ik opgegroeid in een dorp vlakbij Helmond en er werd en wordt nog steeds minachtend over Helmond gesproken. Je kunt zoveel gekke dingen verzinnen als gemeente, wat je wil, maar als je de fundamenten gaandeweg afbreekt, kun je jezelf nooit aan dit slechte imago onttrekken.

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op woensdag 2 december 2015 om 12:08: U ziet niemand heeft belangstelling.Heeft te maken met totale vervreemding politiek met burgers.

Beantwoorden

@eric op zaterdag 5 december 2015 om 11:40:

Begint zijn voornaam met een M, en zijn achternaam met een R?

Beantwoorden

@Noud op zondag 6 december 2015 om 12:04:

Ja dat is correct.Heeft het mij persoonlijk verteld.Bepaalde,(in mijn ogen) laakbare feiten worden als normaal beschouwd.Daar zit hem ook het probleem.Langzaam afgegleden integriteit,waar geen controle op zit.Men(raad)WIL het niet zien.Weten het wel.

Beantwoorden

@Noud op zondag 6 december 2015 om 12:04:

Deze intitialen zouden Mevr Verouden wellicht bekend voorkomen?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *