Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.068 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Het is weer vakantietijd. Komkommertijd bij de krant, maar niet in Helmond. In Helmond gebeurt van alles. Ik zal daar niet over schrijven, elders op de weblog kom je daar al van alles over tegen. Zoals onze burgemeester die niet zo’n slimme uitspraken heeft gedaan in het NRC en de overstap van Jan van Aert naar 50Plus, wat een collega de uitspraak ontlokt dat lokale partijen geen idealen zouden hebben. Die uitspraak laat ik heel graag voor haar verantwoording, ik weet wel beter!

Een paar weken geleden heb ik drie dagen Zomerraad gevolgd in Den Haag. Dat zijn drie dagen gevuld met workshops, masterclasses en lezingen rondom thema’ s waar je als raadslid mee te maken hebt. Het is een soort van bijscholing voor raadsleden. Iedereen vindt het normaal dat als je werkt je bijscholing krijgt, maar als raadslid gaan we er maar van uit dat je, als je gekozen bent, je de dingen weet en dat je met je fractie wel up-to-date blijft. Ik kan u zeggen het was een leerzame raad en ik ga er van uit dat ik de komende tijd nog meer dan eerst de juiste tools kan inzetten.
De eerste cursusdag was: Versterk je positie, over welke tools je wanneer het beste kunt gebruiken. De tweede dag ging over: Versterk je vaardigheden, waar o.a workshops debatteren maar ook social media voorbijkwamen. Tenslotte de laatste dag: Het recht van de Raad, waar we veel aandacht besteedden aan welke rechtsmiddelen de raad heeft, maar ook alvast vooruit keken naar de invoering van de Omgevingswet.
Al met al een interessante cursus, die ik al mijn collega’s kan aanbevelen.

Tenslotte wil ik nog iets positiefs met u delen, want positief nieuws heb je nooit genoeg. Afgelopen week heb ik Helmond een paar keer positief voorbij zien komen op de tv. Bij RTL om precies te zijn.
De eerste keer met de Helmond-naambordjes om mee op vakantie te nemen. Een leuk idee van onze stadskunstenaar om Helmond op de kaart te zetten, internationaal welteverstaan. En blijkens de media-aandacht door RTL, een geslaagde actie!
De tweede keer met de stichting Achterstevoren uit Helmond, want er is een man die de marathon achterstevoren gaat lopen om op die manier geld voor genoemde stichting in te zamelen, u kunt hem (en daarmee dus de stichting) steunen.
De derde keer bij een nieuwsitem over lachgas, dat was opgenomen in Helmond en waarbij jongeren zonder lachgas plezier hadden met hun Pokemon Go.
RTL schijnt Helmond als positieve stad ontdekt te hebben!

Henriëtte Verouden
Raadslid Lokaal sterk

2 reacties:

Ik neem aan dat ik de collega ben met de uitspraak dat lokale partijen geen idealen zouden hebben en wil daar graag op reageren.
Wat ik gezegd heb of me eigenlijk afvraag is of het voor leden van lokale partijen makkelijker is om over te stappen. Met name omdat zij ideologisch ongebonden zijn. Een ideologie is dan ook iets anders dan idealen.
Het ideologische verschil tussen de VVD (liberalisme) en de SP (socialisme) is overduidelijk en maakt een overstap ondenkbaar. Dat is wat ik hiermee bedoel.
Dat is juist wat lokale partijen onderscheidt van landelijke partijen.

Daarom vraag ik me af of het daarom makkelijker is om van lokale partij naar een andere lokale partij over te stappen. Of is dit te kort door de bocht en zijn er ook grote verschillen tussen de ene of andere lokale partij?
Geen conclusie of verwijt maar een overdenking en vraag die iemand wellicht kan beantwoorden.

Beantwoorden

@Lonneke Maráczi op vrijdag 11 augustus 2017 om 16:46:

Maak je niet zo druk. Mevrouw Verouden maakt gebruik van haar spreek- c.q. schrijfrecht. Het woord ‘komkommertijd’ kwam in haar geschrift voor.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *