Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.368 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De zomervakantie is ook in Helmond weer begonnen. Velen trekken erop uit, velen blijven thuis, en velen komen naar Helmond (en omgeving) om hun vakantie hier te vieren. Wij Helmonders vinden allerhande dingen maar heel gewoon, maar Helmond heeft ook in vakantietijd heel veel te bieden.
Omdat ook de politiek op dit moment met zomerreces is, wijd ik mijn column ditmaal graag aan een stukje Helmondpromotie!
Want wat dacht u van de Zomerweken (pdf) van de LEVgroep? De diverse kindervakantieweken die georganiseerd worden; deze week al in Brandevoort de laatste weken van de vakantie in veel andere wijken.
Natuurlijk hebben we ook nog de kasteeltuinconcerten, en zeg nou zelf, die doen zeker niet onder voor een concert in een ver vakantie-oord, met het kasteel als prachtige achtergrond!
Datzelfde kasteel, dat in de winter wordt omgetoverd tot residentie van Sinterklaas met zijn zwarte Pieten, is ook in de zomer het domein van kinderen, met de kasteelbelevenissen.
Verder natuurlijk het gemeentemuseum in de Boscotondohal, met de dierenspeurtocht, en de expositie Krachtwerken en er is nog veel meer! Kortom, van alles om een dagje Helmond te doen!
Persoonlijk wil ik ook nog extra ‘reclame’ maken voor de Carat-concerten, elke zondag vanaf 12.00u in de Warande met volgende week, 26 juli, een wel heel speciaal optreden.
Eerst treden het Eindhovens seniorenorkest en daarna the senior jazzmen op, en vanaf 14.00u het Hong Kong Youth Symphonic Orchestra and Choir. Een 140-tal jonge Chinese musici die op het Carat-paviljoen hun kunnen laten horen. Het is hun enige optreden in Nederland, dus best iets om trots op te zijn! Ik nodig u dan ook allen van harte uit om naar dit optreden te komen en te genieten van de prachtige klassieke klanken van dit Chinese orkest, in een geweldige omgeving, de Warande!
En natuurlijk is er nog véél meer te doen, zwemmen en zonnen bij Berkendonk, de concerten op het Lambertushof, het Rondje Helmond fietsen en dan onderweg iets lekkers Peelpeuzelen, midgetgolf, het EDAHmuseum, het Jan Vissermuseum en de Gaviolizaal en zelfs dan heb ik nog niet alles genoemd. Kortom, er valt van alles te beleven in Helmond.
Ik ben er trots op!
Ik wens u een fijne vakantie, geniet er van!

Raadslid Henriëtte Verouden
Fractie Verouden-van Lierop

6 reacties:

Zondagsrust

Ja, veel te doen in Helmond. En dan vond ik ook nog eens een pleidooi voor alle weken zondagwinkelen http://www.deweblogvanhelmond.nl/columnisten/gastblogger/52-of-53-koopzondagen-per-jaar/. Het kan niet op in de stad.

Van wie moet dat eigenlijk? Van mij niet. En ik weet dat het voor veel mensen niet hoeft. Om te beginnen niet voor alle winkelmeisjes en – jongens die laag betaald nog meer uren moeten draaien. En niet voor veel ondernemers die kosten maken waar geen baten tegenover staan. De enige winnaars zijn de horeca-ondernemers en parkeer-exploitanten.
Een levendige stad: ja graag! Maar zoetjesaan word ik gek van alle ‘evenementen’ ‘manifestaties’ en hoe heet het allemaal nog meer in de huidige nieuwspraak. En ik kan heus wel op zaterdag boodschappen doen. Tussen de autowassen en kinderen naar oma brengen door. Eigenlijk ben ik (met een groot deel van Ede http://www.nu.nl/binnenland/4085539/winkels-in-ede-mogen-toch-open-zondag.html) wel ouderwets voor zondagsrust. Hard nodig in de waanzin van de 24/7 economie.
Áls open winkels al publiek trekken, dan is dat voor ‘funshopping’ en omdat een stad of dorp toch al aantrekkelijk is. Qua monumenten, sfeer, terrasjes enzovoort. Een geopende Albert Heijn draagt daar mijns inziens weinig aan bij.

Mijn voorstel: laten we daar maar weer eens een onderzoek tegenaan gooien. Zodat we enigszins weten of er écht behoefte bestaat aan zoveel gedoe…

JC

Beantwoorden

@jan kat; vergeet u niet vandaag de geraniums water te geven?

Beantwoorden

’t is Cat met ’n ‘c’. En nee, er komt genoeg water uit de hemel vallen…

Beantwoorden

@Jean Cat op maandag 20 juli 2015 om 15:36:

Voor elk wat wils en ook in Ede besloot de gemeenteraad voor de nieuwe winkel-openingstijden te stemmen. Een democratisch genomen besluit. Blijft de vraag of een groot gedeelte van de bewoners in Ede tegen is?

Beantwoorden

Ik heb weinig tegen evenementen in Helmond (die zeker niet allemaal op ZONDAG).
En als je zo het lijstje ziet (dat dus nog niet compleet is) vraag je je toch af hoe mensen nog kunnen zeggen dat er nooit iets te doen is in Helmond.
Daarvoor hoeven van mij de winkels niet altijd op zondag open te zijn. Maar dit laatste is een discussie die hier eigenlijk niet hoort.

Beantwoorden

Zat te doen, in Lokaal 42 elke week een leuk bandje die niet de oren van de kop blaast. En het Hong Kong Symphonic Orchestra op zondag ga ik zeker heen. Ik zou wat youtubefilmpjes kijken voor een goede indruk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *