Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.264 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Vanaf vandaag heeft Trots op Nederland-raadslid René Vetjens hier elke 6 weken zijn column met zijn bespiegelingen over Helmond. Wij wensen René alle succes.
_______________________________________________________________________________

Column René Vetjens Trots op Nederland Helmond

Onze allereerste column op De weblog van Helmond. We zijn er zeer vereerd mee. Een goede mogelijkheid om de mensen van Helmond nader kennis met ons te laten maken. We zullen er dankbaar gebruik van maken. Allereerst om te melden dat we in Helmond volop aan de weg timmeren. We hebben een gemotiveerd bestuur en een gemotiveerde 2 mansfractie. De vakanties zijn voorbij. Het navelstaren hebben we achter de rug. Dus alle tijd om gas te geven. Later kom ik hier nog wel op terug. Ik zeg "we"omdat ik de weblog namens Trots op Nederland gemeente Helmond schrijf.
Een van de eerste onderwerpen waarover wij onze mening willen geven is de ontsluiting van Stiphout. Recent heeft het College een beslissing genomen over de tweede ontsluiting als onderdeel van de Structuurvisie Stiphout. Wij zijn blij met deze beslissing. Het betekent een ontlasting van de Dorpstraat en biedt daardoor goede mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van de Dorpskern. Al het door de dorpskern razende verkeer inclusief zwaar vrachtverkeer is mij en ik denk velen een doorn in het oog.
Wat ons enigszins verbaast, is dat men aansluit op de Gerwenseweg, zoals die nu is, naar ik aanneem. Het gevolg is dat de Gerwenseweg richting Gerwen blijft dienen als aan- en afvoerroute van het nieuwe tracé. Vrachtverkeer, bussen, etc. blijven dan toch door het Stiphoutse Bos rijden over de smalle en gevaarlijke Gerwenseweg met grote bomen. Daarbij komt het meeste verkeer door Dorpsstraat via de President Rooseveltlaan richting Nuenen en vice versa. Het lijkt ons niet aannemelijk dat dit verkeer nu de omweg zoals voorgesteld gaat rijden. Men kiest gewoon de route door het dorp. Geen obstakels en vertragingen en keurig alsmaar rechtdoor. Het lijkt ons daarom verstandig om ook het gedeelte van de Gerwenseweg aan te passen vanaf de aansluiting van de nieuwe weg tot en met de kruising met de kruising Smits van Ooyen/Lieshoutseweg/Gerwenseweg. Het zou echter veel beter zijn om in samenwerking met de gemeente Nuenen een oplossing uit te werken waarbij men vanaf de kruising Schootense Dreef/ Europaweg (N270) naar de kruising Smits van Ooyen/Lieshoutseweg/Gerwenseweg gaat en daar een grote rotonde aanlegt. Het verkeer wordt hierdoor een echt snellere optie geboden.
Niet alleen vanuit Gerwen is het dan aantrekkelijker om de nieuwe ontsluiting te kiezen. Ook vanuit Helmond en met name de President Rooseveltlaan biedt het voordelen om de nieuwe route te kiezen.

René Vetjens
Raadslid
PvdA

22 reacties:

Rene succes met je columns op de weblog.nl

Beantwoorden

Goed plan om van de kruising Schotense Dreef / Europalaan een uitgebreider verkeersknooppunt te maken om het drukke verkeer in Helmond te ontlasten en om te leiden.

Een betere ontsluiting via kruising Schotense Dreef / Europweg is ook eerder geopperd in de plannen voor een betere ontsluiting in Helmond West (completering stedelijke binnenring).

Namelijk door het verkeer vanuit Helmond en Gerwen via de kruising Schotense Dreef / Europaweg via de Brandevoortse Dreef naar de Heeklaan door te sluisen.

De Brandevoortse Dreef is bij de aanleg, met het oog op de toekomst en drukker verkeer, al planologisch ingericht om te fungeren als dubbelbaans verkeersweg.

Overigens is het een kostenbesparende oplossing in meerdere opzichten. De weg ligt er al en er hoeft niet of nauwelijks onteigend te worden.

Bijkomend voordeel. Je voorkomt hiermee dat drukke wegen door druk bewoonde gebieden en door het centrum van Helmond lopen.

Beantwoorden

Er verandert toch helemaal niks aan het doOrgaande verkeer Helmond (Stiphout) – Gerwen! Gevaar om over die weg met die grote bomen erlangs te rijden ?. Nu rijden die er toch ook! Zonder problemen toch! Zeker niet meer toen enige jaren de “bolling” uit het wegdek is gehaald en men ( met lichten aan ) met veilige sneleheid 60 km over die weg wordt gereden! Je kunt aan alles wel een “label” van gevaarlijk hangen! De bewuste weg is al jaren geen hotspot meer van eenzijdige ongelukken. Kortom prima voorstel snel uitvoeren.

Beantwoorden

Succes met je columns, leuk om weer een ander geluid te horen.

Beantwoorden

René proficiat en veel succes met de colums. Overiegns als gezamenlijke fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen hebben we enkele maanden geleden bij de redactie van de weblog geïnformeerd of wij mogelijk ook in aanmerking mochten komen voor het “meedraaien” met de colums. Niet mogelijk! Waren reeds 6 leden als deelnemer columnist en dat vond de redactie voldoende. Wel werd er voor het schrijven van een column op de weblog ruimte aangeboden aan “onze” wethouders ( J. v/d Heuvel en/of P. Tielemans ) Echter daar was geen behoefte aan. Nu zijn er in de tussentijd diverse mutaties gevallen zoals Theo van M., Ron P., Mohammed C. Dus nogmaals gefeliciteerd mede omdat de redactie jou heeft geselecteerd als columnist. Groetjes collega raadslid Berry Smits

Beantwoorden

Goh wat zielig. Mw L. Ellebel, geen deel van de fractie met die onmogelijke naam, schrijft namens i.o.v. Berry Smits !?

Beantwoorden

René veel succes met je columns. Meteen met je eerste column al een grote scoop: de onthulling van de ware identiteit van Mevr. L. Ellebbel….. Klasse!
Mirjam van der Pijl

Beantwoorden

Mooi die onthulling!! Ook wel een beetje triest dat mensen anoniem reageren.

Beantwoorden

@raadslid Berry Smits:
Is er een speciale reden waarom je die Lellebel-naam gebruikt?

Beantwoorden

Beste Mirjam, Chahim,Pieter,Frans

Het artikel wat sluit met “groetjes raadslid Berry Smits” is vanaf mijn werkplek in de gemeente Bladel verstuurd. Waarom in de omkaderde gedeelte die als “reactie Mevr.L.Ellebel” wordt weggeschreven, ontgaat mij / is mij daarom niet duidelijk. Dit berichtje komt overigens ook vanaf mijn werkplek. Overigens de inhoud is wel correct waar gegeven. Dat Mevr. L.Ellebel een
anonieme schijfster / schrijver is lijkt me wel duidelijk. Groetjes raadslid Berry Smits

Beantwoorden

Geachte heer Smits,
Gezien uw laatste reactie en de onnozelheid die hierin ligt opgesloten, had u er naar mijn mening beter aan gedaan om helemaal niet te reageren.

Beantwoorden

even de vraag aan de webmaster of deze informatie op basis van cookies word bijgehouden op IP adres, of helemaal niet.
Zo weten we zo waar Mevr. L.Ellebel werkt en of deze tijdens werktijd bezig is met reageren op de weblog.

Beantwoorden

Haha, leuk dit. Eerst anoniem reageren, vervolgens reageren waarbij de ware identiteit wel word prijsgegeven, maar vergeten de fictieve gegevens te wissen uit de invulvelden. Doe het dan goed.

Vertederend, de babyboom-generatie die klungelt op het internet 🙂

Overigens is reageren op een blog tijdens werktijd geen criminaliteit, mijns ziens, beste Steven. Maken we allemaal niet schuldig aan af en toe internetten in de baas zijn tijd?

Beantwoorden

Wat een goede reactie die voorgaande. Ben ik het helemaal mee eens. Groet van oud burgemeester Van Elk.

Beantwoorden

met de groeten aan oud burgmeester van Elk!
mvrgr Berry Smits

Beantwoorden

@Steven:
Van elke reactie die ooit op de weblog werd gegeven is het bijbehorende IP-adres bekend.

Beantwoorden

Beste Rene, proficiat met je eerste column op deze weblog.

Ik hoop dat er nog meer van deze goede columns komen waar iedereen naar behoren op kan reageren.

Voor sommige lijkt het wel of ze er moeite mee hebben bij het onderwerp te blijven, lijkt me dan ook een prima uitdaging voor iedereen die op de weblog iets te vertellen heeft.

Wat de ontsluiting betreft sluit ik me helemaal bij Rob Mientjes aan, waarom alle moeite doen als er bij de afslag van UPC richting Brandevoort al rekening mee gehouden is. We kunnen beter de kosten besparen nu het nog kan of heeft de gemeente ergens toch nog een potje met geld open getrokken. Het komt naar mijns inziens toch weer bij de belasting betaler terecht.

Beantwoorden

@Berry Smits:
Bedankt voor de uitleg, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik die ook niet geloof. De naam van de vorige reactie blijft daar altijd gewoon staan. Dat is handig voor de meesten…

Beantwoorden

Wat valt Berry Smits hier nu door de mand! Bij het googlen op deze site van L. Ellenbel zie je duidelijk wat voor meningen hij dus heeft.
De fractievoorzitter van de grootste partij in Helmond durft dus niet te zeggen wat hij vindt. Pijnlijk hoor. Maar goed, dat is mijn mening maar.

Beantwoorden

Erg opvallend. Ik vraag me af of Berry Smits (en zijn pseudoniemen) hier spreekt als de fractievoorzitter van de partijen SDOH, D66 en Helmondse Belangen of als de lijsttrekker van Helmondse Belangen of als de mens Berry Smits.
Zoals destijds de situatie van minister Nawijn van de LPF die onstond omdat hij ineens over een controversieel onderwerp als de mens Nawijn bleek te spreken. En de mens Nawijn vond wat anders dan de minister Nawijn.

Beantwoorden

Eenieder hartelijk dank voor de leuke, serieuze en amusante reacties.
Met vriendelijke groet,
René Vetjens

Beantwoorden

Ik zie hier nu ook dat mijn naam nog in het verplichte vakje staat… Daarnaast is dit niet zo bij een andere browser. Ik ben overtuigd, Mevr. L.Ellebel en Berry Smits zijn een en dezelfde persoon.
En natuurlijk zit iedereen wel eens in de baas zijn tijd op internet. Net nog een discussie gehad van privacy op internet. Dit duidt weer mooi aan hoe gevoelig het kan zijn!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *