Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

4reacties

We trappen de presentatie van de Helmondse kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen af met de vertegenwoordigers van GroenLinks. Deze partij bood 8 februari namelijk gastvrij onderdak in hun fractiekamer in Boscotondo voor de bijeenkomst van de 9 kandidaten die zich in de provincie voor Helmond willen inzetten. Hieronder hetgeen Thomas, Sanae en Bert die avond op papier hebben gezet.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s.

Thomas Tuerlings, nummer 19 op de GroenLinks-lijst, schreef:

De provincie staat niet echt bekend als een sexy organisatie. Voor veel inwoners van Brabant en Helmond in het bijzonder, is de provincie ook als overheid niet zo bekend. Wèl bekend in onze stad is het gevoel dat we bij Brabant hebben; de provincie van Guus Meeuwis, PSV en carnaval.
Brabant is op die manier een provincie waar cultuur en het bourgondische leven door het bloed stromen. Maar hoe betekent die provincie als overheid dat iets voor de Helmonder?
Helmond heeft veel cultuur-instellingen maar als we kijken hoe cultuur in Helmond zich verhoudt tot cultuur in de grote Brabantse steden, blijft Helmond toch een beetje achter. Vanuit de provincie wordt veel aan cultuur gedaan. Helaas hebben vorige provinciebestuurders besloten te bezuinigen op cultuur. Die bezuiniging raakt ook Helmond.
Vanuit GroenLinks wil ik me hard maken voor cultuur en daarom wil ik die bezuinigingsplannen van tafel hebben!

Sanae Yahia, nummer 11 op de GroenLinks-lijst, schreef:

Als we willen dat men zich geroepen voelt om te gaan stemmen, moeten we er alles aan doen om de democratie te waarborgen. De overheid moet duidelijke en begrijpelijke taal spreken zodat ontwikkelingen voor iedereen goed te volgen zijn. Het is belangrijk dat men zich herkent in mensen die hen vertegenwoordigen. Zowel in standpunten als afkomst, achtergrond en ervaring.
Het is tijd dat we vrijuit durven spreken over complexe onderwerpen zoals klimaat, kansenongelijkheid en duurzaamheid.
We hebben nog een lange weg te gaan welke we moeten afleggen met de juiste, diverse groep mensen. Dat wil ik in de provincie bereiken.

Bert van Sas, nummer 34 op de GroenLinks-lijst, schreef:

Waarom wil ik Helmond dienen in de provincie? De provincie gaat over zaken die ook veel Helmonders aangaan zoals bijvoorbeeld luchtkwaliteit, energietransitie, mobiliteit, et cetera. Zo gaat de provincie ook over het afgeven van vergunningen voor mestfabrieken en we hebben in Helmond gezien wat daar mis kan gaan.
De kippenmestverwerking van Den Ouden zorgt al meer dan 8 jaar voor gigantische stankoverlast in Brouwhuis. Dit wordt onder andere veroorzaakt door een slecht opgestelde vergunning door de provincie.
Afgelopen jaren heb ik daar veel contact over gehad met Tom Ludwig van Provinciale Staten. Hij heeft hard gewerkt om het provinciaal geurbeleid aan te scherpen en hij heeft mij regelmatig om input gevraagd. Dit heeft onlangs geresulteerd in een gewijzigd geurbeleid voor nieuwe vergunningen. Maar dit is een eerste stap. Ook de komende tijd zal ik me samen met Tom Ludwig in blijven zetten voor verbeterde regelgeving op dit gebied met als eindelijk doel een goede luchtkwaliteit in Brabant.

4 reacties:

Sanae ‘wil de democratie waarborgen’. Nou … nu even de praktische vertaling. Op de infopagina van de Gemeente Helmond in De Loop van vrijdag 3 maart staat dat je tot en met vrijdag 3 maart kunt reageren op de concept-omgevingsvisie. Ik kan daar dus niet op reageren, ik tel als burger kennelijk niet mee. Ik lees hier voor de eerste keer over en krijg geen tijd mij in te lezen en te reageren. Is Sanae met mij van mening dat dit proces verlengd moet worden? Om de democratie te waarborgen?

Beantwoorden

@Hans
Je had al lang de tijd om te reageren, je leest het nu blijkbaar voor het eerst.

Beantwoorden

Geweldig, zeg. Groenlinks heeft een nonnetje op de kandidatenlijst gezet, een vrouw die het patriarchaat omarmt en de regels van kuisheid, gehoorzaamheid en soberheid in acht neemt. Links was van oudsher antireligieus, maar is kennelijk tot inkeer gekomen. Lang leve de inclusie, weg met de emancipatie! Gelovigen in de hele wereld kunnen gerust gaan slapen.

Beantwoorden

Ik hou niet van gedraai en oneerlijke propaganda. Als je anno 2023 in Nederland kiest voor een hoofddoek, dan zegt dat iets over je orthodox-gelovige opvattingen. Sanae zegt hier: ‘Het is tijd dat we vrijuit durven spreken over complexe onderwerpen zoals klimaat, kansenongelijkheid en duurzaamheid.’ Zegt Sanae ook wat zij denkt over minder complexe onderwerpen als homofilie, gelijkwaardigheid man en vrouw, over niet gelovige mensen, over hoge criminaliteitscijfers onder Marokkanen, over de actief in Nederland controlerende ambassademedewerkers van de Marokkaanse ambassade, over de weigering van Marokko kansloze asielzoekers terug te nemen etc. GroenLinks, hoe zit het het met deze vertegenwoordigster? Sanae, hoe zie jij dit alles? Spreek vrijuit.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *