Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Provinciale Staten 2023

4reacties

Onze presentatie van Helmondse kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen sluiten we af met 2 vertegenwoordigers van het CDA. Ook zij waren aanwezig bij de bijeenkomst van de 9 kandidaten die zich in de provincie voor Helmond willen gaan inzetten. Dat zijn niet alle verkiesbare Helmonders, het zijn degenen die (zoals eerder gezegd) zich opgegeven hebben. Hieronder hetgeen Jan en Pieter willen inbrengen.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

In de reeks van 4 partijen nu de derde met de 2 dames van de SP die aanschoven bij de bijeenkomst van de 9 kandidaten. Ook zij zijn kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen komende woensdag en willen zich in onze provincie voor Helmond gaan inzetten. Hieronder lees je wat Jade en Irma letterlijk op het uitgedeelde papier schreven.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

Als tweede het duo dat ook aanwezig was bij de bijeenkomst van de 9 kandidaten die zich in de provincie voor Helmond willen gaan inzetten. Deze 2 vertegenwoordigers van de VVD zijn kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen volgende week woensdag.
Hieronder hetgeen Rick en Theo die avond in Boscotondo op papier hebben gezet.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

We trappen de presentatie van de Helmondse kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen af met de vertegenwoordigers van GroenLinks. Deze partij bood 8 februari namelijk gastvrij onderdak in hun fractiekamer in Boscotondo voor de bijeenkomst van de 9 kandidaten die zich in de provincie voor Helmond willen inzetten. Hieronder hetgeen Thomas, Sanae en Bert die avond op papier hebben gezet.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

12reacties

Bij de meeste Helmonders viel de stempas al op de mat want de Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Woensdag 15 maart, over precies 2 weken dus, is het zover.
Bij tal van Helmondse thema’s (stadsbussen, ‘de Ruit’, huurwoningenaantal en nog minimaal 100 onderwerpen) moet Helmond naar de pijpen dansen van het te kiezen provinciebestuur. Alleen al vanwege die thema’s is het belangrijk dat Helmonders gaan stemmen. Op de hieronder beschreven wijze gaat de weblog je proberen te verleiden. Lees verder »

50reacties

In aanloop naar de provinciale verkiezingen in maart, is Geert Wilders komende zaterdag om 11.00 uur in Helmond. De leider van de PVV komt dan flyeren op de Ameidewal en in de Marktstraat zo staat in zijn tweet zojuist daarover.
Niet de eerste keer dat hij met zijn gevolg onze stad bezoekt. Eerder was dat onder meer in 2019 in het daardoor drukke centrum (zie de bijgaande foto) en in 2011 bezocht hij wijkhuis De Fonkel, ook in de Binnenstad.

In de reacties hieronder staan updates.