Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Provinciale Staten 2023

11reacties

Geen Helmonders naar Den Bosch

De rook van de provinciale verkiezingen is opgetrokken. De stemmen zijn geteld met als uitkomst dat er geen enkele Helmonder op het pluche van het provinciehuis mag plaatsnemen. Opmerkelijk dat er vanuit onze zeer ambitieuze stad, die samen met Eindhoven en Veldhoven het hart van de snelst groeiende regio van Nederland vormt, niemand voldoende stemmen heeft behaald. Waarom hebben wij geen stemkanonnen? Wat is de reden dat de kwaliteiten van onze kandidaten op provinciaal niveau onvoldoende zijn gewaardeerd? Of zijn deze Helmonders gewoon te bescheiden geweest en hebben zij de kaas van het brood laten eten?Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
36reacties

Ervaring met het stemproces in Helmond

Helmond heeft gestemd! En hoe! We zijn met een grote groep pal achter Caroline van der Plas en haar BoerBurgerBeweging gaan staan. Een opmerkelijke keuze die ik niet had verwacht. Helmond is immers een industriestad en de laatste boer is hier al jaren geleden weggekocht om plaats te maken voor woningen. En zelfs ‘ijsbaan boer Kuijpers’ wil zo niet meer genoemd worden: “Ik heet Freek!”. Stemgerechtigde burgers daarentegen hebben wij er met ruim 68 duizend genoeg. Hoe de eclatante overwinning van BBB in de provincie uitpakt, zal de toekomst uitwijzen. Ik laat de speculaties graag aan de politiek analisten die hier verstand van hebben.Lees verder »

4reacties

CDA-kandidaten bij Provinciale Staten

Onze presentatie van Helmondse kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen sluiten we af met 2 vertegenwoordigers van het CDA. Ook zij waren aanwezig bij de bijeenkomst van de 9 kandidaten die zich in de provincie voor Helmond willen gaan inzetten. Dat zijn niet alle verkiesbare Helmonders, het zijn degenen die (zoals eerder gezegd) zich opgegeven hebben. Hieronder hetgeen Jan en Pieter willen inbrengen.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

19reacties

Mol: Verkiezingen en opkomst in Helmond

Overmorgen, op 15 maart 2023, zijn de verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten en het bestuur van het waterschap Aa en Maas. Ik kan er niet (en dat wil ik ook niet) onderuit om in deze column daar over te schrijven. Al was het maar in het belang van mijn eigen partij 50PLUS. Echter daar hoort een belangwekkend argument, namelijk die van de opkomst.Lees verder »

2reacties

SP-kandidaten bij Provinciale Staten

In de reeks van 4 partijen nu de derde met de 2 dames van de SP die aanschoven bij de bijeenkomst van de 9 kandidaten. Ook zij zijn kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen komende woensdag en willen zich in onze provincie voor Helmond gaan inzetten. Hieronder lees je wat Jade en Irma letterlijk op het uitgedeelde papier schreven.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

2reacties

VVD-kandidaten bij Provinciale Staten

Als tweede het duo dat ook aanwezig was bij de bijeenkomst van de 9 kandidaten die zich in de provincie voor Helmond willen gaan inzetten. Deze 2 vertegenwoordigers van de VVD zijn kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen volgende week woensdag.
Hieronder hetgeen Rick en Theo die avond in Boscotondo op papier hebben gezet.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

4reacties

GroenLinks-kandidaten bij Provinciale Staten

We trappen de presentatie van de Helmondse kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen af met de vertegenwoordigers van GroenLinks. Deze partij bood 8 februari namelijk gastvrij onderdak in hun fractiekamer in Boscotondo voor de bijeenkomst van de 9 kandidaten die zich in de provincie voor Helmond willen inzetten. Hieronder hetgeen Thomas, Sanae en Bert die avond op papier hebben gezet.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

12reacties

Helmondse kandidaten bij Provinciale Staten

Bij de meeste Helmonders viel de stempas al op de mat want de Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Woensdag 15 maart, over precies 2 weken dus, is het zover.
Bij tal van Helmondse thema’s (stadsbussen, ‘de Ruit’, huurwoningenaantal en nog minimaal 100 onderwerpen) moet Helmond naar de pijpen dansen van het te kiezen provinciebestuur. Alleen al vanwege die thema’s is het belangrijk dat Helmonders gaan stemmen. Op de hieronder beschreven wijze gaat de weblog je proberen te verleiden.Lees verder »

50reacties

Geert Wilders zaterdag in Helmond

In aanloop naar de provinciale verkiezingen in maart, is Geert Wilders komende zaterdag om 11.00 uur in Helmond. De leider van de PVV komt dan flyeren op de Ameidewal en in de Marktstraat zo staat in zijn tweet zojuist daarover.
Niet de eerste keer dat hij met zijn gevolg onze stad bezoekt. Eerder was dat onder meer in 2019 in het daardoor drukke centrum (zie de bijgaande foto) en in 2011 bezocht hij wijkhuis De Fonkel, ook in de Binnenstad.

In de reacties hieronder staan updates.