12reacties

Helmondse kandidaten bij Provinciale Staten

Bij de meeste Helmonders viel de stempas al op de mat want de Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Woensdag 15 maart, over precies 2 weken dus, is het zover.
Bij tal van Helmondse thema’s (stadsbussen, ‘de Ruit’, huurwoningenaantal en nog minimaal 100 onderwerpen) moet Helmond naar de pijpen dansen van het te kiezen provinciebestuur. Alleen al vanwege die thema’s is het belangrijk dat Helmonders gaan stemmen. Op de hieronder beschreven wijze gaat de weblog je proberen te verleiden.

Om tal van redenen zien we het liefst stadsgenoten in de Provinciale Staten. Dat kan door op 1 van de Helmonders te stemmen die kandidaat-Statenlid zijn.
Wij nodigden hen daarom uit om woensdagavond 3 weken geleden deel te nemen aan een centrale bijeenkomst. Daar konden zij zichzelf in 100 tot 150 woorden presenteren. Dat moest ter plekke en op de ouderwetse manier. Met pen en papier en zonder hulp van computer of mobiel. Uit hun hoofd dus. En dat was hen van tevoren niet verteld! 😸 Ons uitgangspunt is namelijk dat wij mensen kiezen en dat we van hen zelf willen weten hoe zij onze stad in de Provinciale Staten willen gaan vertegenwoordigen.
Tot 15 maart publiceren wij in 4 artikelen het persoonlijke verhaal van de kandidaten die deze handschoen hebben opgepakt. Je ziet ze op 1 van de foto’s die Peter Warmerdam die avond in Boscotondo maakte.
Over 2 weken is het is aan jou om je keuze te maken. De 19-jarige Paul Smeulders schreef in 2007 op de weblog al een gloedvol betoog om te gaan stemmen. Want helaas is onze stad steevast landelijk koploper als het gaat over de laagste opkomst bij verkiezingen. Dat geldt voor zowel de gemeenteraad, de provincie en het parlement.