Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

12reacties

Bij de meeste Helmonders viel de stempas al op de mat want de Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Woensdag 15 maart, over precies 2 weken dus, is het zover.
Bij tal van Helmondse thema’s (stadsbussen, ‘de Ruit’, huurwoningenaantal en nog minimaal 100 onderwerpen) moet Helmond naar de pijpen dansen van het te kiezen provinciebestuur. Alleen al vanwege die thema’s is het belangrijk dat Helmonders gaan stemmen. Op de hieronder beschreven wijze gaat de weblog je proberen te verleiden.
Om tal van redenen zien we het liefst stadsgenoten in de Provinciale Staten. Dat kan door op 1 van de Helmonders te stemmen die kandidaat-Statenlid zijn.
Wij nodigden hen daarom uit om woensdagavond 3 weken geleden deel te nemen aan een centrale bijeenkomst. Daar konden zij zichzelf in 100 tot 150 woorden presenteren. Dat moest ter plekke en op de ouderwetse manier. Met pen en papier en zonder hulp van computer of mobiel. Uit hun hoofd dus. En dat was hen van tevoren niet verteld! 😸 Ons uitgangspunt is namelijk dat wij mensen kiezen en dat we van hen zelf willen weten hoe zij onze stad in de Provinciale Staten willen gaan vertegenwoordigen.
Tot 15 maart publiceren wij in 4 artikelen het persoonlijke verhaal van de kandidaten die deze handschoen hebben opgepakt. Je ziet ze op 1 van de foto’s die Peter Warmerdam die avond in Boscotondo maakte.
Over 2 weken is het is aan jou om je keuze te maken. De 19-jarige Paul Smeulders schreef in 2007 op de weblog al een gloedvol betoog om te gaan stemmen. Want helaas is onze stad steevast landelijk koploper als het gaat over de laagste opkomst bij verkiezingen. Dat geldt voor zowel de gemeenteraad, de provincie en het parlement. 

12 reacties:

Heb ik een uitnodiging gemist dan?

Beantwoorden

Mevrouw Patty Spoek van Forum ook toch ?

Beantwoorden

En woont die fractievoorzitter van SP intussen in Helmond ?

Beantwoorden

@Andre op donderdag 2 maart 2023 om 09:34:

LOL, ook hier heb jij nu ineens verstand van? Ik gok even dat je gaat zeggen dat je bij de PVV zit. Of heb jij je toch maar gezellig bij BBB aangesloten? Of liet Forum je toe op basis van al je domme reacties op de weblog? Zegt het maar. 😂
Snap trouwens ook niet dat Patty Spoek er niet bij staat. Die staat derde bij Forum voor Democratie.
GroenLinks met drie kandidaten. 👍

Beantwoorden

Hanneke Hegeman,

Foutje gemaakt gisteren ???

Om hier te laten weten dat je bij de Weblog een dikke vinger in de pap hebt .

Je eigen reactie verwijderen en de mijne.

Beantwoorden

@Ikke 2
Inderdaad rare gang van zaken.

Beantwoorden

@ikke 2 op vrijdag 3 maart 2023 om 07:52:

We snappen met de beste wil niet wat je bedoelt met al jouw reacties. Door hier al die reacties steeds te typen ga je steeds off topic. Daarom verwijderden we jouw reacties.
Blijkbaar zit je iets heel hoog. Kun je even een mailtje sturen naar [email protected] met je telefoonnummer. Dan bellen we je graag om te horen wat er aan de hand is. In een reactie hieronder reageren beschouwen we dat natuurlijk ook als off topic.

Beantwoorden

Bij het lezen van dit artikel was mijn eerste gedachte: Welke POLITIEKE ONBENUL heeft dit artikel eigenlijk geschreven?
Hoezo “moet Helmond naar de pijpen dansen van het te kiezen provinciebestuur? ” Als deze opmerking ironisch of provocerend bedoeld zou zijn, zou ik er nog wel om kunnen (glim)lachen, maar die indruk heb ik niet.

In een goed werkende democratie is er een gezonde portie dualisme ook in de relatie tussen een gemeente en een provincie. Dat dualisme is in de relatie tussen de gemeente Helmond en de provincie Noord Brabant nu al ver te zoeken!

De provinciale politiek is niet gebaat met Statenleden die alleen opkomen voor de belangen van hun stadje of dorpje. Bovendien zijn Statenleden ook nog eens gebonden aan het programma van hun partijen.

Het is een waarheid als een koe, dat Helmond constant hekkensluiter is als het gaat om de opkomstcijfers bij ALLE verkiezingen.
En dit artikel is geen bijdrage om daar verandering in te brengen.
Misschien scoort Helmond beter bij de verkiezingen voor het Waterschap!

Ik ben benieuwd naar de 100 – 150 woorden van “onze” Helmondse kandidaten. En ik ben ook benieuwd naar de reacties naar aanleiding van dit artikel van onze “Helmondse politici (die) columns schrijven” hier op de weblog van Helmond, van wie ik trouwens de columns altijd met belangstelling lees.

Citaat: “Bij tal van Helmondse thema’s (stadsbussen, ‘de Ruit’, huurwoningenaantal en nog minimaal 100 onderwerpen) moet Helmond naar de pijpen dansen van het te kiezen provinciebestuur”.

Beantwoorden
Peter van Lieshout

@Tom op donderdag 2 maart 2023 om 15:07:

Absoluut, ook Patty stelde zich kandidaat. Op deze kieslijsten (pdf) staan alle kandidaten voor de verkiezingen van 15 maart.
Omdat het organiseren van een dergelijk iets veel tijd kost, informeerden we op 10 januari (toen die lijsten nog niet bekend waren) de hele Helmondse politiek. Net als een flink aantal anderen maakte Patty geen gebruik van onze uitnodiging. Nadat zij haar kandidaatschap bekend maakte, had ze er begrip voor dat ze toen niet meer kon deelnemen aan de sessie van 8 februari.
En let wel: alle kandidaten die dat willen kunnen in een reactie hieronder natuurlijk hun Helmondse pleidooi geven.

Beantwoorden

@Tom op donderdag 2 maart 2023 om 15:23:

Irma Koopman is al jaren voorzitter van de Helmondse afdeling van de SP. Ze woont in buurgemeente Mierlo-Geldrop, wil al lange tijd in Helmond wonen, maar loopt vast op het grote woningtekort in onze stad. Desondanks zet zij zich met daadkracht in voor Helmondse politiek en daarnaast als Statenlid in de provincie.
Voor ons is Irma ‘een bijna Helmonder’ die zich weer verkiesbaar stelt en daarom past ze in het rijtje Helmondse politici dat wij nu presenteerden. Het is onze fout dat we niet van elk van die 9 hebben gecheckt waar ze daadwerkelijk woonden.

Beantwoorden

De PVV komt op voor ónze Brabanders. En de PVV wil dat het provinciebestuur voortaan ook enkel de belangen van ónze Brabanders centraal stelt. Dus niet de belangen van bestuurlijke elites, asielmigranten en Brusselse bemoeiallen, maar onze éigen mensen. De PVV wil ook niet dat de Provincie haar oor laat hangen naar de dictaten van de EU, of het beleid richt op de wensen van globalistische supranationale organisaties zoals de VN, maar dat er wordt geluisterd naar ónze boeren, burgers en bedrijven.

De belangen van onze burgers zijn niet gediend met de manier waarop onze provincie nu wordt bestuurd. Er wordt alleen maar meer beleid opgetuigd voor veelal nep-problemen of er worden bewust problemen gecreëerd. Dat beleid dient veelal ter meerdere eer en glorie van beroepsbestuurders, die als keizers zonder kleren pronken met gebakken lucht. Om de rare fratsen zoals co-creaties, triple-helix initiatieven, netwerkverbanden en hipsterbeleid te bedenken en uit te voeren worden steeds meer consultants, designers, netwerkers, lobbyisten, klimaatcoaches en communicatiemanagers aangesteld, veelal tegen peperdure
uurtarieven.

Géén AZC’s in Brabant en géén voorrang op voorzieningen voor asielzoekers;
Stop de geldverslindende energietransitie, zet in op echte oplossing zoals kernenergie of Thorium;
De Provincie moet geen medewerking verlenen aan de (asiel-)dwangwet;
Referenda inzetten bij beslissingen die veel burgers raken;
Stop de inzet op XXL-logistiek, die niet ónze mensen, maar vooral de arbeidsmigratie helpt;
De Provincie moet zich bezighouden met de kerntaken en die naar behoren uitvoeren;
Óns MKB moet gekoesterd worden, in plaats van kapot gemaakt;
Een dikke streep door de maatregelen voor de veehouderij (de ‘deadline 2024’ van tafel);
Landbouw en natuur gaan hand in hand, de boer heeft een belangrijke rol bij natuurbeheer;
Op veiligheid en handhaving niet bezuinigen, daarnaast hard aanpakken van overtreders;
Forse verlaging van de opcenten motorrijtuigenbelasting;
Knelpunten op de wegen zo snel mogelijk aanpakken met meer asfalt.

Als PVV Noord-Brabant dragen we al jarenlang duidelijk en consequent onze opvattingen uit, bijvoorbeeld op het gebied van immigratie, het tegengaan van islamisering, het onbetaalbare en onzinnige klimaat- en duurzaamheidsbeleid en het stoppen van linkse hobby’s.

De PVV onderscheidt zich in Brabant duidelijk van andere rechtse partijen door haar consequente houding in de Brabantse stikstofdiscussie. Terwijl alle rechtse partijen instemden met extra zware regels voor boeren, hield de PVV vast aan haar beloften aan de agrarische sector.

Hetzelfde gaat op bij de uitvoering van het klimaatakkoord, andere rechtse partijen hebben zich een betrouwbare partner bij de uitvoering van het klimaatakkoord verklaard. Als PVV zijn en blijven we tegen de plaatsing van windturbines en zonnevelden op landbouwgrond.

Jullie nr 9 lijst 7

Beantwoorden

Ook wethouder Dortmans, de Vries en van Lierop staan op de lijst. Theo heller, Bert van Sas, Frans Mol, Jan v Aert. Nathalie Peijs daar terug,…. ?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *