Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

50reacties

In aanloop naar de provinciale verkiezingen in maart, is Geert Wilders komende zaterdag om 11.00 uur in Helmond. De leider van de PVV komt dan flyeren op de Ameidewal en in de Marktstraat zo staat in zijn tweet zojuist daarover.
Niet de eerste keer dat hij met zijn gevolg onze stad bezoekt. Eerder was dat onder meer in 2019 in het daardoor drukke centrum (zie de bijgaande foto) en in 2011 bezocht hij wijkhuis De Fonkel, ook in de Binnenstad.

In de reacties hieronder staan updates.

50 reacties:

Grappig, ze hebben hier toch geen leden?

Beantwoorden

O wa gezellig…Wa kumt ie doen dan..schelden????😊😊😊👍🏼

Beantwoorden

Welkom Geert, het zal wel weer druk worden verwacht ik, hopelijk met mooi weer.

Beantwoorden

Goh wat al weer een inhoudelijke reacties.
PVV is geen ledenpartij, dus inderdaad geen leden in Helmond, maar wel bekend dat de PVV altijd veel stemmen krijgt in Helmond, oa van mij.
Leuk dat Geert even komt buurten.

Beantwoorden

Voor de klagers die zeiken dat er geen PVV burgemeesters, wethouders of provinciebestuurders zijn: dat kan niet, want meneer dult geen leden.

Beantwoorden

Mijn stem heeft ie ook

Beantwoorden

Geert for President

Geen GL Bert van Sas.

Beantwoorden
Apostelwijk bewoner

Ik ben benieuwd welke oplossingen de beste man deze keer voor Helmond heeft. In 17 jaar kamer niets voor elkaar gekregen behalve de dierenpolitie.

Beantwoorden

@wie het betreft:

We hebben een aantal reacties verwijderd omdat ze naar ons idee de landelijke politiek behandelen. Dat is heel begrijpelijk als het over een landelijke politicus gaat die naar Helmond komt voor provinciale verkiezingen, maar we proberen het toch zo veel mogelijk tegen te gaan. Op De weblog van Helmond moet het nu eenmaal over… Helmond gaan.
De stamgasten kennen dit riedeltje inmiddels, maar we begrijpen heel goed dat als je niet elke dag op de weblog komt, dat wellicht wat vreemd overkomt. Verongelijkte Helmonders kunnen zoals altijd een mailtje met hun telefoonnummer sturen naar [email protected] om daarover een uitgebreidere uitleg te krijgen. Die Helmonders bellen we dan graag om het toe te lichten.
In een reactie hieronder beschouwen we dat als off topic.

Beantwoorden

@Roland. De verkiezingen op 15 maart gaan over de provincie. De PVV doet in de staten al sinds jaar en dag hun best in de oppositie. Ze zijn realistisch en pragmatisch en soms principieel. Net als mogelijk andere politieke stromingen of partijen.
Ik denk dat ook wel duidelijk is hoeveel invloed de PVV toch heeft, ondanks dat ze niet in bestuur zitten. Ze worden zogenaamd buiten gesloten en niets is goed. Ook krijgen zij geen baantjes in de carousel. Geen burgemeester of functie elders.

Beantwoorden

Heeft Geert een marktkraam gehuurd en betaald voor zaterdag? Of hoeven elite mensen van de PVV dat niet?

Beantwoorden

Wilders is een beroepsroeptoeter. Een functie elders is voor hem na al die jaren landelijke politiek en extreme beveiliging niet meer mogelijk. En wat heeft hij nou werkelijk voor oplossingen voor Helmond dat ons helpt?

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 21 februari 2023 om 07:39:

Met alle respect voor jouw strijd, maar als de PVV niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond, hoe moeten jullie dan een wethouder leveren of die Blanksma vervangen als die vertrekt? Jij lijkt me nou niet het type dat dan zegt dat de PVV mee moet doen aan de inderdaad bestaande vriendjes-schuiven-vriendjes-naar-voren-cultuur in de politiek (maar ook in het bedrijfsleven).
Iemand anders vroeg het ook al eens jou, maar waarom ga jij zelf niet voor de PVV in de gemeenteraad zitten? Je gaf toen geen antwoord, hopelijk nu wel. Jij hebt zowat altijd overal kennis en weet van, hebt de tijd en PVV-zetels zijn al jaren een zekerheidje in Helmond als ze mee zouden doen natuurlijk. Aardige bijkomstigheid: het verdient best goed.

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 21 februari 2023 om 07:39:

Ik ben altijd erg gecharmeerd van mensen die hun nek uitsteken om een goed onderbouwd tegengeluid te laten horen. Ik bewonder dan ook jouw enthousiasme, al ben ik het niet altijd met je eens. Vaak ook bezorg je me (onbedoelde?) vrolijkheid, met bijvoorbeeld je idee voor een grote kerncentrale in Helmond.

Ik vind het alleen zo jammer dat de PVV’ers die ik spreek altijd zo snel vervallen in slachtoffergedrag. ‘Buitengesloten worden en niets is goed’ is een versimpelde voorstelling van zaken. Er zitten gegronde redenen achter kritiek en die zijn echt anders dan bij een beargumenterend politicus als ‘functie elders-Omtzigt’. Die niet op ons onderbuikgevoel werkt, maar beargumenteert wat er precies – terecht – ziek is aan de politiek.
Dat werkt sterker dan alles en iedereen de schuld te geven aan D66 of GroenLinks, of Webloglezers weg te zetten als mensen, die het toch allemaal niet willen begrijpen. Reële situaties en/of zorgen van anderen als ridiculisering voorstellen.

Precies het gedrag dat anderen verweten wordt.

Tot dusver hoor ik (ook) op provinciaal niveau alleen veel geroep en geen realistisch verhaal of idee. Feitelijkheden worden vaak achterwege gelaten, omdat dat afbreuk doet aan het krachtig brengen van een dramatisch verhaal. Een goed scorend verhaal, omdat veel mensen dat graag horen en het hun onderbuikgevoel voedt. Maar geen daadwerkelijk zicht biedt op een concrete oplossing. Helaas.

Wel voorstellen die het vast goed doen bij de achterban in Helmond, maar die totaal niet te realiseren zijn. Denk aan teruggaan naar de gulden en een migratiestop. Dat bekt allemaal lekker, maar is simpelweg niet mogelijk, omdat wij ons in Helmond ook aan Europese regelgeving moeten houden.

Waarbij ik aanteken dat ik eveneens voorstander ben van krachtige handhaving en een asielbeleid, waarbij er allereerst geen sprake meer moet zijn van jarenlang afwachten, onzekerheid, ellende, kosten en zinloze bureaucratie.

Maar waar halen wij al die extra Helmondse agenten vandaan, als je als partij de afgelopen jaren ingestemd hebt met alle bezuinigingen op de cruciale beroepen?

Iedere partij heeft standpunten die ik zie zitten. Alleen zie ik wel graag hoe dat in Helmond zou gaan uitpakken en eens niet betaald wordt door bezuinigingen op juist de kwetsbare sectoren. En bij navraag blijft het dan stil.

Afgezien van het landelijke standpunt t.a.v. de toeslagenaffaire hoor ik enkel standpunten die lijnrecht staan tegenover waar een hardwerkende bewoner uit de binnenstad echt iets aan heeft.
Ik zie namelijk dat helemaal niet duidelijk is hoeveel invloed de PVV heeft, als er naar inhoud wordt gevraagd. Dan stopt het verhaal. Veel geschreeuw, weinig wol.

Beantwoorden

@Job, op jouw verhaal kan ik wel verder ingaan.
En @Jose, ook wel.
Als er zich voldoende mensen verkiesbaar zouden willen stellen voor de PVV Helmond, dan zou ik inderdaad ook daaropde lijst staan. Tot u toe is dit echter niet het geval. En bv 5 zetels scoren en maar 3 man op de lijst is niet gewenst. Dus dat is, helaas, ‘t verhaal.
Wat de PVV verweten wordt is nooit concreet, en het uitsluiten is al lang en breed bekend, niemand die dat hoeft te betwijfelen.
Ook in de oppositie kan de PVV druk uitvoeren op gevestigde partijen, zij zullen met een goed onderbouwd tegenverhaal moeten komen, om zo hun meerderheid democratisch te bereiken. Zowel vvd als cda weten dat ze iets minder links beleid moeten scoren omniet teveel te verliezen. De bijsturing is dus zeker functioneel.
Ik denk dat de PVV lokaal en provinciaal ook bij uitstek een burger en boeren partij is. Wars van bekende elitaire kliek. De baantjes graaiers.
Als burgemeester zouden verschillende PVV mensen geschikt kunnen zijn. Die kunnen landelijk solliciteren he. Wethouder, daar zou ik ook heel goed over nadenken, ik ken wel iemand(x2) maar als die bv niet wil, dan zou de PVV in een coalitie zonder portefeuille blijven. Allemaal als dan, maar ik zeg ‘t toch eerlijk.
Tevens geef ik ook ruiterlijk toe dat ik wel eens perse een tegengeluid laat horen, om ook de andere kant te belichten. Vaak scheidt dit wel kaf van koren, en Job is bv koren, want die blijft altijd netjes zijn betoog houden en vervalt niet snel in geroeptoeter.
PVV is voor extra agenten, die moeten gewoon opgeleid worden, en ‘t PVV beleid geet genoeg dekking, doordat een kleinere overheid, gericht op kerntaken geld vrijmaakt juist voor die taken.

Beantwoorden

Aan alle azijnpissers: Geert is de enige die als held wordt ontvangen. De rest trekt nul publiek.
Triest bovendien dat de leraren toen de kinderen hebben gezegd dat ze boe moeten roepen bij de Uilenburgt. Maar dat viel te verwachten op die linkse bolwerken. Zij kunnen niet met een andere mening omgaan.

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 21 februari 2023 om 15:39:

Geloof me en heb vertrouwen, als je zaterdag ook komt en jouw wens daar rondvertelt, denk ik dat er wel 100 Helmonders op de PVV-lijst willen.

Beantwoorden

Vind het fijn dat ie komt
Mijn stem krijgt ie
En hoop dat ie goede oplossingen heeft voor heel veel problemen
Is de enige die weet wat er speelt

Beantwoorden

Helmonders die morgen foto’s maken van het bezoek van Geert Wilders kunnen die foto sturen naar [email protected] of via Twitter of Facebook.

Beantwoorden

Grappig dat de meeste op hem stemmen en denken dat hij echt wat gaat veranderen in belang van de burgers😂😂

Beantwoorden

Goh, Jens, kun je uitleggen wat je bedoelt.

Beantwoorden

Beantwoorden
Lambert van Griensven

Update 1:
Geert Wilders is nu nog heel even op de Helmondse zaterdagmarkt aan het flyeren voor de provinciale verkiezingen in maart. Harrie Fotografie was erbij en maakte de onderstaande 4 foto’s.

Beantwoorden

Update 2:
Geert Wilders zorgde voor de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Wat een grote opkomst in Helmond! #StemPVV

Beantwoorden

Update 3:
Wilders wil geen Rabat, Ribat, Islamobat in Helmond
Geert Wilders kwam rond kwart over 11 vanochtend (ietwat verlaat) aan in Helmond op de hoek van de Ameidestraat en Markt (om precies te zijn bij het oude postkantoor). De opkomst was geringer dan verwacht maar hij kreeg bij aankomst een enthousiast applaus van zijn aanhangers.
De ochtend verliep vlekkeloos. Mensen maakten selfies met Wilders zoals je hierboven kunt zien in update 2. Wat wel opviel is dat de beveiliging ‘Marokkaanse’ mensen weghield bij de PVV-leidsman. Even gebeurt er iets heel raars. Een moslima met hoofddoek loopt op het einde van de Markt richting Wilders en het lijkt of zij hem toe wil spreken. De beveiliging is resoluut en trekt haar bij hem weg zodat ze niet in de buurt kan komen.
De Helmonder Martijn van Dalen staat enthousiast te folderen namens zijn partij. Hij is vrijwilliger bij de PVV en gaat ook mee naar Oss en Tiel. Sterker nog, Martijn wil bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 op de PVV-lijst komen te staan. Alexander van Hattem, fractievoorzitter van de PVV Noord-Brabant van de Provinciale Staten, vertelt dat hij vurig hoopt dat er zich in Helmond meerdere geschikte kandidaten daarvoor aanmelden. Wel voegt hij er aan toe dat het dan aan de PVV zelf is of ze hiervoor goedkeuring geven. Hij denkt dat de Partij voor de Vrijheid met de grote aanhang onder de Helmonders, een gouden toekomst in de Helmondse gemeentepolitiek tegemoet kan gaan. Alexander noemt Geert iemand die dingen durft te benoemen en hiervoor ook zijn nek uitsteekt. “Een man vol overtuiging die hij dan ook uitdraagt, hij betaalt hiervoor een grote prijs.”
Over het recente plan van de gemeente om extra opvangcentra te verwezenlijken voor asieljongeren, is hij heel resoluut. “Wij zijn tegen nieuwe opvangcentra en zeker niet voor jongeren. Zij zijn het juist die voor extra overlast zorgen waardoor de mensen zich onveilig voelen. Op hun 18de krijgen ze al een huis terwijl de gewone Nederlanders daar jaren op moeten wachten. Daarna laten ze ook nog hun familie overkomen.” Geert Wilders memoreerde hier vandaag zelf aan. Ook hij is voor minder asielzoekerscentra voor jongeren. “Een burgemeester van CDA-huize en een partij als DENK wil dit mogelijk maken en daarna de halve wereld naar Nederland halen. Eerst moet er weer aan de Nederlanders gedacht worden.”
Wilders kent de Heistraat niet maar na een korte toelichting van de weblog zegt hij: “De Nederlanders raken van hun eigen stad vervreemd. Vele steden kennen dit probleem. Bepaalde plekken beginnen steeds meer te lijken op Rabat, Ribat, Islamobat.”
Tot slot brengt hij een ode aan de Hellemonder. “Helmonders zijn hele lieve mensen. Ik ben supertrots op ze.”

Beantwoorden

Fijn dat Mr Wilders Helmond heeft bezocht en hem te mogen ontmoeten.

Al jaren krijgt hij mijn stem. Dit jaar ook weer.

Hij wil Nederland veranderen en dat is hard nodig.

Beantwoorden

Wel knap dat iemand ergens geen kennis van heeft (Heistraat, een plan) maar wel een mening. En ook bijzonder dat iemand van het weblog kan zien of iemand Marokkaan of Moslima is.

Beantwoorden

@Weblog van Helmond. Als je een verslag maakt meld er ook even bij dat Wilders ook gewoon met de moslim mensen op de foto ging en personen met een hoofddoek. Beetje demoniserend je verslag

Beantwoorden

*vrouwen

Beantwoorden

Update 4:
Harrie Fotografie maakte vanochtend ook nog deze 4 foto’s:

Beantwoorden

@Roland
Was jij erbij? Ik wel want ik ben een groot Wilders fan. Maar die mensen werden voor de veiligheid wel een beetje weggehouden hoor. Niet zo woke doen! Het was gewoon weer een heel goed optreden van onze Geert. We worden weer de grootste in Helmond, let op mijn woorden.

Beantwoorden

Als overtuigd BBB stemmer moet mij toch van het hart dat ik veel bewondering voor Wilders heb als je zolang beschermd moet blijven dan Moet je wel een overtuiging hebben, het grote verschil Kaag maakt een hoop heisa omdat er drie jongens met een fakkel stonden, maar nooit iets gezegd heeft over de dreiging die Wilders heeft.

Beantwoorden

Beantwoorden

Mijn stem heeft Wilders! Hij komt tenminste naar het volk toe,,,, Waar was Rutte gisteren in Groningen?

Beantwoorden

@Hans Kanters op zaterdag 25 februari 2023 om 15:55:

Hij heeft niet mijn standpunten, maar hij heeft wel de guts om naar Helmond te komen. Die van mijn partij zie ik dat nog niet zo snel doen terwijl hij de grootste in de gemeenteraad is.

Beantwoorden

Beantwoorden

De heistraat niet kennen, en dat eerlijk toegeven, Maar dan nog netjes een antwoord geven op de vraag wat je vindt van zulke straten of wijken.
Wat is daar nou gek aan?
Verderzie je altijd dat er ook belangstelling voor Wilders is vanuit islamitische hoek. Meestal blijft ‘t bij wat geroep van een afstandje, maar zeker gaan er ook genoeg op de foto met Wilders of geven hun hand.
Heel duidelijk respect, voor mensen.
Het was een mooie ochtend en we hebben genoten.

Beantwoorden

Wat u niet te zien krijgt bij de MSM, een moslima maakt een selfie met Geert Wilders. #StemPVV

Beantwoorden

@Andre op zaterdag 25 februari 2023 om 18:44:

Was het volgens jou nou wel of niet druk?
Op de meeste foto’s lijkt het goed druk, maar mijn vriendin (zwaar anti PVV), die op de mert haar wekelijkse inkopen aan het doen was, zei dat er niet veel te doen was. De weblog schrijft dat de opkomst minder was dan verwacht en Tjerk Langman zegt juist een grote opkomst. Wie moet ik nu geloven?

Er was in ieder geval genoeg politie en beveiligers, niet te geloven wat daar veel mensen voor nodig zijn.

Beantwoorden

@Tjerk Langman op zondag 26 februari 2023 om 01:25:

Kijk dit is dan weer mooi om te zien!

Beantwoorden

We kregen inmiddels weer een flink aantal foto’s van gisterochtend binnen, eigenlijk alleen maar foto’s met selfies. Top en die plaatsen we natuurlijk. Ook omdat we denken dat de meeste weblog-lezers/kijkers die waarderen.
Tot dit moment plaatsten we die snel nadat we ze binnenkregen. Omdat we lagen te slapen, nu deze 7 in 1 keer:

Beantwoorden

@frank, goh wat is nou ” zwaar anti PVV.”
Hopenlijk heeft je vriendin ook een positieve kant, iets waar zij blij van wordt.
Eerlijk gezegd, vond ik het niet druk op de markt, het weer werkte ook niet mee.
Helaas is die beveiliging nodig. Dat komt omdat er hele groepen mensen zijn die zich negatief op andere groepen, personen of meningen richten.
Helmond blijft voor PVV en Wilders een stad met speciale aantrekkingskracht.
Helmonders waarderen gelukkig het eerlijke verhaal.

Beantwoorden

Beantwoorden

Update 5:
Harrie Fotografie maakte de onderstaande video:

Beantwoorden

DitisHelmond presenteerde het bezoek van Wilders aan Helmond bijna gelijk de inkomst van Sinterklaas. Het was een feest. Het verschil is dat Sinterklaaas strooigoed meeneemt en Wilders haat komt zaaien.

Beantwoorden

Nou Johan, wat een haat. Hij is met ieder die ‘t wilde op de foto geweest en daar zaten ook bv moslims bij.

Beantwoorden

@johan op zondag 26 februari 2023 om 23:38:

De enige haat dat er was, was van de paar aanwezige allochtonen die wat stonden te schreeuwen. Verder was het vooral blije mensen die hun idool kwamen begroeten.
Of bedoel je de haat van mensen die hem willen vermoorden omdat ze het niet eens zijn met zijn standpunten? Dat is inderdaad pure haat. Je ziet in wat voor ‘vrij land’ we leven als een politicus zo beveiligd moet worden.
Snap je nu dat juist jij het bent die haat zaait Johan?

Beantwoorden

We meet again after 10 years 😊

Beantwoorden

Kreeg dit filmpje via de PVV Fractie Noord-Brabant.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *