Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

2reacties

In de reeks van 4 partijen nu de derde met de 2 dames van de SP die aanschoven bij de bijeenkomst van de 9 kandidaten. Ook zij zijn kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen komende woensdag en willen zich in onze provincie voor Helmond gaan inzetten. Hieronder lees je wat Jade en Irma letterlijk op het uitgedeelde papier schreven.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s.

Jade de Mol, nummer 11 op de SP-lijst, schreef:

Ik woon in de Willem Prinzenstraat, in de Leonardusbuurt. De Leonardusbuurt kenmerkt zich door een groot verlies van vertrouwen in de politiek, de woningbouwvereniging en de maatschappij. De buurt en haar bewoners vallen in de groep ‘mensen die gemaakt zijn’ door het huidige beleid.
In maart 2022 zijn wij samen met de buurtbewoners en mijn mede SP-leden hier begonnen met actievoeren om de kwaliteit van de woningen te verbeteren en de huren te bevriezen. Op 10 november heeft dit geleid tot een confrontatie tussen de bewoners van de Leonardusbuurt en de directeur van de woningbouwvereniging. Dit heeft geresulteerd in een toezegging van de directeur de buurt beter te informeren en de huizen in het eerste kwartaal 2023 te renoveren.
Deze energie en bevlogenheid wil ik meenemen naar de provincie. Ik wil samen met de bewoners van Brabant optrekken voor een solidair Brabant.

Irma Koopman, nummer 2 op de SP-lijst, schreef:

Ik ben Irma Koopman, 60 jaar, moeder van 3 volwassen kinderen. Bij de SP Helmond ben ik ruim 4 jaar voorzitter. Momenteel ben ik al statenlid. Mijn onderwerpen zijn natuur en milieu en VTH (vergunningen, toezicht houden en handhaving). Dit laatste klinkt saai maar is eigenlijk superbelangrijk. Wist u bijvoorbeeld dat er veel vergunningen zonder einddatum worden afgegeven? Dat terwijl inzichten over het lozen van stoffen (Pfas, sulfaat, en dergelijke) en het oppompen van grondwater steeds veranderen, maar ook over bijvoorbeeld stank, fijnstof en lawaai.
Momenteel is er, door mijn motie, een onderzoek bezig om iedere vergunning een eind/vernieuwdatum te geven. Voor Helmond zou dat gevolgen kunnen hebben voor bijvoorbeeld stankoverlast in Brouwhuis.
Verder zet mijn partij zich in voor het weer in publieke handen krijgen van energie en busvervoer. Het duurzaam maken en isoleren van de slechtste woningen en natuurlijk het bouwen van veel huizen in Helmond. Belangrijk is dat de huidige bezuinigingen op natuur (10,4 miljoen per jaar) worden teruggedraaid.

2 reacties:

Een goed verhaal en een goed programma. Geen sensatie, nepnieuws of gelul om even snel te scoren. Nuchter en eerlijk. Een verademing tussen andere partijen. Succes!

Beantwoorden

Dankjewel Job!
We gaan weer ons best doen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *