Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.243 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Woensdag worden de Brabantse Statenverkiezingen gehouden. Eerder gaven de 3 Helmondse lijsttrekkers hun meningen over 3 Helmondse aspecten. Vandaag vertellen zij waarom je op hem of haar moet stemmen. Hun eerste 5 woorden zijn niet van elkaar gepikt, maar het was de opdracht om zo te beginnen.

Annegien Wijnands PvdA Noord-Brabant

Annegien Wijnands (PvdA):
"Helmonders, stem op mij! Want een stem op de PvdA is een stem voor een eerlijker Helmond. Een Helmond waar iedereen mee telt en iedereen mee kan doen. Hoe meer mensen er mee doen, hoe sterker we zijn!
U hebt op 2 maart de kans om te laten zien dat we hier in Brabant andere keuzes maken dan het kabinet Rutte in Den Haag: Brabanders kiezen wél voor onderwijs – onderwijs voor kwetsbare kinderen en voor 30-plussers. Brabanders kiezen wél voor onze mooie Brabantse natuur en cultuur. En in Brabant accepteren wij níet dat de lagere en middeninkomens de rekening moeten betalen van de crisis.
Helmond is een prachtige stad, met volop economische kansen, mooie natuur en een rijk cultureel leven. De PvdA staat voor:

  • stimuleren van o.a. de Automotive Campus en Brainport, door in te zetten op werk voor hoger én lageropgeleiden 
  • behoud van de natuur rondom Helmond
  • behoud van de bibliotheek-netwerken in de regio
  • investeren in cultureel erfgoed, zoals de Cacao-fabriek en Sluis 7
  • investeren in een gezond achterland, zonder megastallen
  • investeren in een goed openbaar vervoer en wegen alleen aanleggen als dat écht nodig is 

Het moet eerlijker, stem op de PvdA!"

Paul Smeulders GroenLinks Noord-Brabant

Paul Smeulders (GroenLinks):
"Helmonders, stem op mij want dan kunnen we samen werken aan een ontspannen samenleving! De natuur krijgt de ruimte, zodat iedereen er fijn kan recreëren en een balans kan vinden met de dagelijkse drukte. Het BZOB-bos, Diesdonk en 't Goor blijven dus onbebouwd. Ontspannen Brabant betekent voor mij ook lekker en gezond eten. We kiezen voor biologische landbouw en producten uit de streek. In plaats van megastallen die slecht zijn voor de dieren, slecht voor onze volksgezondheid en slecht voor de leefbaarheid in onze wijken. Denk aan Helmond-Noord, waar in 2009 honderden Helmonders ziek werden van de Q-koorts.
GroenLinks investeert in beter openbaar vervoer. Helmond wordt aangesloten op het nachtnet van de Nederlandse Spoorwegen. En we stimuleren ondernemerschap. Als het aan ons ligt komt er veel werkgelegenheid in Helmond, doordat we inspelen op maatschappelijke uitdagingen als duurzame energie en innovatie. De High Tech Automotive Campus verdient alle steun!
Samen zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst – niemand uitgezonderd – ontspannen kunnen werken, eten en recreëren in ons mooie Brabant. Want ook volgende generaties hebben recht op een groene stad en provincie!"

Ruud van Heugten CDA Noord-Brabant

Ruud van Heugten (CDA):
"Helmonders, stem op mij want daarmee stemt u op iemand die in ieder geval bewezen heeft de belangen van Helmond goed te kunnen behartigen. Dat heb ik gedaan vanuit de Tweede Kamer, waardoor er o.a. extra geld (€ 5 mln) naar Helmond is gekomen voor de aanpak van de Kanaalzone. In de periode daarvoor heb ik als wethouder onder meer gewerkt aan de totstandkoming van Bandevoort, met het eigen station, de winkelstraat en het prachtige school-/wijkgebouw. Maar ook heb ik de herstructurering van de Binnenstad van de grond getild. Een wijk die er weer helemaal mag zijn. En nu ben ik provincie-bestuurder. De afgelopen jaren heeft de provincie flink in Helmond geïnvesteerd, zoals in Suijtkade, de Automotive Campus en de Groene Campus. En binnenkort wordt de stationsomgeving nog verbeterd. Al deze aandacht en inzet voor Helmond komt alleen tot stand als je goede contacten hebt, en weet hoe de politieke hazen lopen. Het CDA is op gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau vertegenwoordigd. Steeds is een sterk team CDA politici bezig om het mooie en goede van Helmond te behouden, en te investeren in een nog betere toekomst van onze stad. Stem dus 2 maart CDA lijst 1."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *