Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.233 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

In de aanloop naar de Brabantse Statenverkiezingen woensdag 2 maart geven de 3 Helmondse lijsttrekkers 4 keer hun mening over Helmondse aspecten. Hieronder hun antwoorden (in de maximaal 140 woorden die zij daarvoor kregen) op de eerste vraag:
Jullie zijn 3 Helmondse lijsttrekkers die een functie bij de provincie Noord-Brabant ambiëren. Maar wat heeft Helmond aan de provincie?

Annegien Wijnands PvdA Noord-Brabant

Annegien Wijnands (PvdA):
"Helmond is een belangrijke stad in Brabant. Zo heeft de provincie, met de PvdA in de coalitie, sinds 2007 meer dan 60 miljoen euro geïnvesteerd in meer dan 20 projecten in Helmond, waaronder de kanaalzone, de cacaofabriek en de automotivecampus. Daarnaast is de provincie ook verantwoordelijk voor het ruimtelijk beleid. Besluiten over bedrijventerreinen (BZOB bos en Diesdonk) en wegenaanleg (de verbreding van N279) worden in Den Bosch genomen. De provincie doet er dus toe! Als u stemt op de PvdA op 2 maart dan stemt u op:

  • doorgaan met investeren in belangrijke projecten in Helmond
  • een actieve provincie, die investeert in de regionale economie en arbeidsmarktbeleid
  • verbreding van de N279 in overleg met de bewoners van de betrokken wijken en oog voor de kwetsbare natuur
  • ruimte voor recreatie in het buitengebied en geen nieuwe megastallen."

Paul Smeulders GroenLinks Noord-Brabant

Paul Smeulders (GroenLinks):
"Ik ben trots op mijn eigen Helmond! De afgelopen jaren zijn er in de stad mooie dingen gebeurt, ondermeer met geld van de provincie. Denk aan de ondertunneling van het spoor bij het station die er gaat komen. Daarnaast speelt de provincie een belangrijke rol in het groen houden van de buitengebieden van Helmond. Ruimte voor groen! GroenLinks is daarom tegen nieuwe bedrijventerreinen op Diesdonk of op de Brouwhuissche Heide. De plannen om een nieuwe woonwijk te bouwen in 't Goor gaan de prullenbak in.
GroenLinks pleit al jaren voor aansluiting van Helmond op het Nachtnet van de NS. Ook in de Staten ga ik me hier keihard voor inzetten. Zo kan iedereen in Helmond blijven wonen, maar toch genieten van de mooie dingen die elders gebeuren."

Ruud van Heugten CDA Noord-Brabant

Ruud van Heugten (CDA):
"De goede samenwerking met de provincie heeft Helmond veel opgeleverd.
In het openbaar vervoersnetwerk BrabantStad is samen met de 4 andere grote steden veel geïnvesteerd. Daar heeft Helmond bijvoorbeeld station Brandevoort aan te danken, en straks de nieuwe stationsomgeving. In de toekomst komt er zo wellicht een HSL vanaf Eindhoven naar Duitsland. Verder zijn er de Groene Campus en de Automotive Campus gekomen. In de verdere innovaties en kennisontwikkeling wordt door de provincie geïnvesteerd. De provincie behartigt de Helmondse belangen (en subsidies) richting Den Haag en Brussel. Verder draagt de provincie bij aan behoud van erfgoed zoals Sluis 7 en de Cacaofabriek. Wellicht komen in de toekomst oude Vlisco- of andere fabrieksgebouwen in aanmerking voor een nieuwe toekomst. Ook in het opknappen van oude bedrijventerreinen heeft de provincie een belangrijke rol. Tenslotte stimuleert de provincie woningen voor starters en zelfbouwers."

9 reacties:

Nooit geweten dat we zoveel aan de provincie Brabant hebben te danken.

Beantwoorden

Komen zeker verkiezingen aan ?

Beantwoorden

Station Brandevoort? Omdat het zoveel ‘uitstraling’ moest hebben van onze toenmalige wethouder dhr. Van Heugten, drukt dit station, en alleen dit station, elk jaar voor € 90.000,- op de begroting van Helmond.

Beantwoorden

En dat bedrag alleen voor het reinigen van de vele ramen ….

Beantwoorden

@Frans
maar dat station was toch in een vorige functie van dhr. Van Heugten. Ik bedoel, daar kan hij nu toch niks meer aan doen?

Beantwoorden

@Janus, ik noemde dit voorbeeld omdat ik dit heb ervaren als een stukje CDA arrogantie ten top en bovendien voor een wijk in Helmond die, met hulp van dit zelfde CDA, alles gedaan wil krijgen. Deze arrogantie wil ik, in de persoon van Van Heugten, niet meer aantreffen in een nieuw te vormen college van Provinciale Staten En dat is mijn mening.

Beantwoorden

Nathalie??? Frans?????

Beantwoorden

@Mirjam: allebei SP.

Beantwoorden

Inderdaad, de opmerking komt voor mijn rekening.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *