13reacties

De nieuwe wethouders

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 in HelmondZojuist presenteerde formateur Frans Stienen het nieuwe college van van burgemeester en wethouders. De coalitiepartijen CDA, VVD en de gezamenlijke fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen maakten we eerder al bekend.
De verdeling van de wethoudersportefeuilles volgt nu:

  • Frans Stienen (CDA) met Stedelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting, Grondbedrijf en City Marketing
  • Magreet de Leeuw-Jongejans (CDA) met Zorg (inclusief Wmo), Welzijn, Jeugd en Jongeren, Onderwijs
  • Jan van den Heuvel (SDOH-D66-Helmondse Belangen) met Cultuur en evenementen, Sport, Vastgoed, Middelen
  • Peter Tielemans (SDOH-D66-Helmondse Belangen) met Centrumplan, Hoofdwegenstructuur, Verkeer en Vervoer, Stedelijk Beheer
  • Yvonne van Mierlo (VVD) met Werk en Inkomen, Economie en arbeidsmarktbeleid, Brainport, Financiën en Belastingen

Deze 5 personen worden als wethouder voorgedragen. De meerderheid van de gemeenteraad zal hen op dinsdag 6 april kiezen. Hoewel dat besluit een formaliteit is, is dat formeel de gang van zaken.

Hoewel inhoudelijk gereed, werd het coalitieprogramma nog niet bekend gemaakt. De naam al wel: ‘Samen Daadkrachtig’. Stienen had de samenhang, het met elkaar samen optrekken van de coalitie de afgelopen 4 jaar gemist en wil dat de komende 4 jaar wel zien. Door deze verdeling van de portefeuilles zou dat geborgd moeten zijn. Het akkoord is op hoofdlijnen en niet tot in de details dichtgetimmerd. Aardig detail, er zijn ook enkele programmapunten in verwerkt van partijen die niet in de coalitie zitten.