Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 in Helmond

Nog 11 maanden en we mogen weer naar de stembus om onze nieuwe gemeenteraad te kiezen. De politieke partijen zijn al druk met de voorbereidingen. De eerste schermutselingen op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2010 hebben we ook al achter de rug. Wethouders krijgen opeens haast om toch nog ergens resultaten te boeken, van voetbalstadion tot accommodatie- of armoedebeleid. Helder Helmond en Helmond Aktief besluiten om toch maar niet samen te gaan en een aftredende PvdA-fractievoorzitter zegt dat hij het te druk heeft. Kort geleden nog een raadslid dat overstapt van Helder Helmond naar het CDA. De komende maanden zal het gekrakeel alleen maar toenemen. Want voor politici wordt het weer tijd om te scoren.
De weblog van Helmond is natuurlijk hèt medium om daarover jouw mening te geven. Na de zomervakantie beginnen we met een opmerkelijke poll waar je op de Helmondse raadsleden kunt stemmen. Zo ontstaat onze eigen Helmondse stemwijzer. Dan is het woord (zoals altijd) aan jou!
Daarvoor hoeft je echter niet nog een paar maanden te wachten. Ook wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Maar wij weten ook niet alles en samen weten we meer. Vandaar dat we dit onderwerp nu al aansnijden. Want ideeën, voorstellen, tips en zelfs medewerker(st)ers zijn van harte welkom! Vind je het leuk om achter de schermen hieraan mee te helpen, mail ons dan even.

Alle berichten over de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

10 reacties:

De dames en heren hebben nog heel wat werk te verrichten en resultaten te boeken voor ze mijn stem krijgen.
Bestaan er eigenlijk wel minimum-eisen voor een raadslid of wethouder??

Beantwoorden

De overstap van Helder Helmond naar het CDA is niet gemaakt door een raadslid maar door een burgercommissielid van Helder Helmond.

Beantwoorden

Blijft een zwakke, alleen op carrière gerichte overstap die van weinig politieke overtuiging blijk geeft…

Beantwoorden

@Ad:
Je hebt gelijk. Wij beschouwden abusievelijk het feit dat Thijs van Wetten burgercommissielid was van de gemeenteraadscommissie Samenleving, als een onderdeel van de raad, dat hij daarom dus een raadslid was.

Beantwoorden

De Helmondse politiek is zich aan het opmaken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Zij zijn onder meer druk met het opstellen van kandidatenlijsten, het ontwerpen van verkiezingsprogramma's en niet te vergeten het paaien van de kiezers.
De weblog volgt hen. Niet dat wij de Helmondse politiek in gaan, maar de weblog gaat daar wel elke week verslag van doen. Vanaf overmorgen gaan we beginnen met een eerste poll, de verkiezing van de beste en de slechtste wethouder van Helmond.
De gemeenteraadsverkiezingen gaan dus beginnen, ook op de weblog.

Beantwoorden

Seyit Yeyden ies leijstrekker van de partei van die arbiet geworre

Beantwoorden

Op 10 januari Het Grote Helmondse Lijsttrekkersdebat, Live via Stadsradio Helmond. Nadere gegevens volgen nog….alle lijsttrekkers hebben inmiddels hun medewerking verleend en toegezegd.

Beantwoorden

Ik ken ze geen van allen. Waar is de stemwijzer?

Beantwoorden

@Marleen:
Het log over de StemWijzer van Helmond staat hier.

Beantwoorden

Laatste verkiezingsdebat
Morgen – zaterdag 6 maart – het grote post-verkiezingsdebat bij Stadsradio Helmond. In Marktplein, van 13.00 tot 14.00 uur!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *